Cappuccinokjeks

Jeg er veldig glad i smaken av kaffe, og spesielt i kaker! 

Dette er lekre småkaker som har supergod smak av kaffe. Kjeksene formes som kaffebønner, og kan gjerne dyppes i smeltet sjokolade.

 

 

Perfekte som tilbehør til - ja, kaffekoppen! 😊

 

 

Oppskriften gir ca. 60 stk.


Ingredienser:

♥ 350 g smør
♥ 350 g melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ss espressopulver (se tips)
♥ 425 g hvetemel

Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og melis luftig. 

Pisk inn vaniljeekstrakt og espressopulveret.

Bland så inn hvetemelet. Det skal bli en myk og smidig mørdeig (se tips).

Del deigen i mindre biter (jeg brukte ca. 17 gram deig per kake) og form dem til avlange kaker. Skjær et snitt i midten av dem med en kniv for å få dem til å ligne på kaffebønner. 

Legg kakene på en bakepapirdekket fjøl og sett fjølen i kjøleskapet i 30 minutter (se tips).

Legg kakene deretter på bakepapirdekket stekebrett. Beregn litt avstand mellom kakene, for de flyter litt utover under stekingen. Stek kakene midt i ovnen ved 160°C i ca. 15 minutter.

Avkjøl på rist.

 

 

Litt artig med cappuccinokjeks som ser ut som kaffebønner. 😊

 

 

Hvis du vil, kan du dyppe halve kaker i smeltet sjokolade.

Finn i så fall frem et brett som dekkes med bakepapir.

Smelt kokesjokolade og dypp kakene halvveis i  sjokolade. Legg kakene på brettet og sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. 

 

 

 

Tips:

♥ Merk at jeg kun bruker espressopulver i deigen, ikke flytende espresso. Espressopulver fås kjøpt i de fleste matbutikkene (fra Nescafé). 

♥ Dersom du synes at deigen kjennes klissete ut, hjelper det å pakke den inn i plastfolie og sette i kjøleskapet en stund (30 - 45 minutter), før du former kakene.

♥ De ferdigformede kakene bør settes kaldt i 30 minutter før steking. Dette for at kakene skal holde bedre på fasongen gjennom stekingen. 

♥ Kaker uten sjokoladetrekk oppbevares i tett kakeboks. Kaker som er dyppet i sjokolade bør helst oppbevares kjølig slik at sjokoladetrekket ikke blir klissete.

 

 

Se også oppskrift på Cappuccinokaker. Andre herlige småkaker med kaffesmak er Espresso Delights og Espresso Biscuits.

 

Enjoy! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Cappuccinokjeks
Ingredienser

♥ 350 g smør
♥ 350 g melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ss espressopulver (se tips)
♥ 425 g hvetemel

Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og melis luftig. 

Pisk inn vaniljeekstrakt og espressopulveret.

Bland så inn hvetemelet. Det skal bli en myk og smidig mørdeig (se tips).

Del deigen i mindre biter (jeg brukte ca. 17 gram deig per kake) og form dem til avlange kaker. Skjær et snitt i midten av dem med en kniv for å få dem til å ligne på kaffebønner. 

Legg kakene på en bakepapirdekket fjøl og sett fjølen i kjøleskapet i 30 minutter (se tips).

Legg kakene deretter på bakepapirdekket stekebrett. Beregn litt avstand mellom kakene, for de flyter litt utover under stekingen. Stek kakene midt i ovnen ved 160°C i ca. 15 minutter.

Avkjøl på rist.

Hvis du vil, kan du dyppe halve kaker i smeltet sjokolade. Finn i så fall frem et brett som dekkes med bakepapir. Smelt kokesjokolade og dypp kakene halvveis i  sjokolade. Legg kakene på brettet og sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. 

Tips

♥ Merk at jeg kun bruker espressopulver i deigen, ikke flytende espresso. Espressopulver fås kjøpt i de fleste matbutikkene (fra Nescafé). 

♥ Dersom du synes at deigen kjennes klissete ut, hjelper det å pakke den inn i plastfolie og sette i kjøleskapet en stund (30 - 45 minutter), før du former kakene.

♥ De ferdigformede kakene bør settes kaldt i 30 minutter før steking. Dette for at kakene skal holde bedre på fasongen gjennom stekingen. 

♥ Kaker uten sjokoladetrekk oppbevares i tett kakeboks. Kaker som er dyppet i sjokolade bør helst oppbevares kjølig slik at sjokoladetrekket ikke blir klissete. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Evi. unngå å bruke vaniljesens, det er berre kunstig greier. Bruk heller vaniljestang eller dropp vaniljen om du ikke får tak i estrakt

Kan man bruke vanlig pulverkaffe fra Nescafé? Evt kanskje litt ekstra- for sterkere smak?

Da jeg hadde stekt dem i ca 15 min var de fremdeles veldig myke, ihvertfall ikke mulig å ta dem av stekebrettet, stekte dem totalt i ca 22 min og da var de fremdeles myke, men ble fort harde og karamelliserte etter å ha vært ute en liten stund.

Lurte derfor på om det egentlig skulle vært et egg i oppskriften? Eller har jeg gjort noe feil?

Ja, kollapser helt, inneholder de egg eller noe annet gor å holde fasongen?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift