Clafoutis aux abricots

 

Hei,

En fransk klassiker på Det søte liv i dag!

Jeg elsker Paris! Heart

Og aldri en tur til Paris uten å sitte på utekafé og nyte en cappuccino sammen med en "Clafoutis aux abricots"!

 

Bilde fra min siste tur til Paris

På utekafé siste dagen for å få med meg en Clafoutis aux abricots før jeg drar til flyplassen Teeth smile

 

Nydelig, mmmmm.....

 

Tror jeg veldig snart må ta meg en tur til Paris igjen...

 

Det er imidlertid lett å lage den samme stemningen hjemme. Her er oppskriften:-)

 

Ingredienser:

♥ 500 g ferske aprikoser
- -
♥ 4 egg
♥ 9 ss sukker
♥ 5 ss hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2,5 dl H-melk
♥ 30 g smør

Pynt:
♥ sukker

 

Fremgangsmåte:

Del aprikosene og fjern stenene. Legg de med snittflaten ned i formen. Du kan enten bruke 4 porsjonsformer eller en stor, rund form.

Pisk egg og sukker lett sammen med en visp. Bland i vaniljesukker, mel og smeltet smør til en jevn og klumpfri røre. Hell røren over aprikosene i formen.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 40 min. Ta formene ut av ovnen og dryss over sukker. Sett formene tilbake i og stek i 5-10 min, så det danner seg en sukret karamellhinne oppå clafoutisen.

Serveres nystekt!

 

Tips:

Se også oppskrift på klassisk "Clafoutis" som vanligvis lages med kirsebær og "Clafoutis med jordbær" her på Det søte liv.

Clafoutis aux abricots
Ingredienser

500 g ferske aprikoser
- -
4 egg
9 ss sukker
5 ss hvetemel
2 ts vaniljesukker
2,5 dl H-melk
30 g smør

Pynt:
sukker

Fremgangsmåte

Del aprikosene og fjern stenene. Legg de med snittflaten ned i formen. Du kan enten bruke 4 porsjonsformer eller en stor, rund form.

Pisk egg og sukker lett sammen med en visp. Bland i vaniljesukker, mel og smeltet smør til en jevn og klumpfri røre. Hell røren over aprikosene i formen.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 40 min. Ta formene ut av ovnen og dryss over sukker. Sett formene tilbake i og stek i 5-10 min, så det danner seg en sukret karamellhinne oppå clafoutisen.

Serveres nystekt!

Tips

Se også klassisk "Clafoutis" med kirsebær her på detsoteliv.no. Clafoutis med annet enn kirsebær kalles ofte også for "Flaugnarde". Du finner også oppskrift på den nydelige varianten "Clafoutis med jordbær" her på Det søte liv.

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift