Crème fraîche-ostekake med rabarbra og jordbær

Kombinasjonen rabarbra og jordbær er noe jeg aldri blir lei. I denne kremete ostekaken kommer smakene virkelig til sin rett! 

Sommerlig nytelse! 

 

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 300 g Bixit (eller annen søt havrekjeks)
♥ 100 g smør

Rabarbra- og jordbærkompott:
♥ 150 g rabarbra
♥ 150 g jordbær
♥ 0,5 dl sukker

Ostefyll:
♥ 200 g kremost
♥ 1,5 dl sukker
♥ 6 dl crème fraîche
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 6 stk gelatinplater
♥ 0,5 dl kokende vann


Fremgangsmåte:

Bunn:
Knus havrekjeksene. Bland kjekssmulene med smeltet smør. 

Press kjeksmassen i bunnen og godt ut i kantene av en rund form (24 cm i diameter, se tips). Sett formen i kjøleskapet.
 

Rabarbra- og jordbærkompott:
Start gjerne kvelden i forveien med å lage kompott av rabarbra og jordbær:

Rens og del rabarbra og jordbær i mindre biter. Ha bitene i en kjele sammen med sukker. La stå i 30 minutter så bærene begynner å sukre seg og avgi væske.

Varm deretter opp på middels varme og småkok i ca. 10 minutter, til du får en kompott.

Avkjøl kompotten til den er helt kald, og la den gjerne stå i kjøleskapet i noen timer (eller over natten). 
 

Ostefyll:
Pisk kremost og sukker til en glatt masse. Bland inn crème fraîche og vaniljesukker. 

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i litt kokende vann.

Ha den flytende, varme gelatinen i ostefyllet, litt og litt om gangen, i en tynn stråle mens du rører hele tiden. 

Hell ostefyllet i kakeformen og la den stå i 30 minutter, så ostefyllet begynner å festne seg litt (men ikke vent til det er helt stivt).

Ta så den kalde kompotten ut av kjøleskapet. Fordel kompotten på ostefyllet med en spiseskje, og dytt det ned i ostefyllet i noen groper, slik at det får et dekorativt, marmorert mønster.

Sett kaken i kjøleskapet i minst 5 timer, og gjerne over natten, slik at det stivner helt.

 

 

Løsne kakeringen fra kaken før servering. 

 

 

Lekker sommerkake! 

 

 

Kaken blir bløt og kremete, og smaker nydelig! 

 

 

Tips:

♥ Jeg har her brukt en kombinert kakefat og kakeform (Bake it Easy). Alternativt kan du bruke kakeringen til en springform (24 cm i diameter) og sette kakeringen på et kakefat. Husk da at kjeksblandingen må presses helt mot kanten av kakeringen slik at det ikke blir sprekker som ostefyllet kan renne igjennom.

♥ Det er viktig at rabarbra- og jordbærkompotten er helt kald før du blander den med ostefyllet, ellers kommer ostefyllet til å bli rennende. Du kan gjerne lage den klar dagen i forveien og oppbevare i kjøleskapet i en tett boks til dagen etter. 

♥ For å unngå gelatintråder i ostefyllet, er det viktig at du blander gelatinvannet varmt inn i ostefyllet. Hell i litt og litt i en tynn stråle. Rør raskt rundt med en ballongvisp eller lignende, slik at gelatinene strask blander seg med fyllet. 

♥ Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering. Kaken holder seg god i flere dager.


Se også oppskrift på Crème fraîche-ostekake her på Det søte liv. 

 

 

På sommeren er det nydelig å bake kaker med rabarbra og jordbær!

 

 

God fornøyelse og nyt sommerdagene! 

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Crème fraîche-ostekake med rabarbra og jordbær
Ingredienser

Bunn:
♥ 300 g Bixit (eller annen søt havrekjeks)
♥ 100 g smør

Rabarbra- og jordbærkompott:
♥ 150 g rabarbra
♥ 150 g jordbær
♥ 0,5 dl sukker
​​​​​​​
Ostefyll:
♥ 200 g kremost
♥ 1,5 dl sukker
♥ 6 dl crème fraîche
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 6 stk gelatinplater
♥ 0,5 dl kokende vann

Fremgangsmåte

Bunn:
Knus havrekjeksene. Bland kjekssmulene med smeltet smør. 

Press kjeksmassen i bunnen og godt ut i kantene av en rund form (24 cm i diameter, se tips). Sett formen i kjøleskapet.

Rabarbra- og jordbærkompott:
Start gjelder kvelden i forveien med å lage kompott av rabarbra og jordbær: Rens og del rabarbra og jordbær i mindre biter. Ha bitene i en kjele sammen med sukker. La stå i 30 minutter så bærene begynner å sukre seg og avgi væske.

Varm deretter opp på middels varme og småkok i ca. 10 minutter, til du får en kompott.

Avkjøl kompotten til den er helt kald, og la den gjerne stå i kjøleskapet i noen timer (eller over natten). 

Ostefyll:
Pisk kremost og sukker til en glatt masse. Bland inn crème fraîche og vaniljesukker. 

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i litt kokende vann.

Ha den flytende, varme gelatinen i ostefyllet, litt og litt om gangen, i en tynn stråle mens du rører hele tiden. 

Hell ostefyllet i kakeformen og la den stå i 30 minutter, så ostefyllet begynner å festne seg litt (men ikke vent til det er helt stivt).

Ta så den kalde kompotten ut av kjøleskapet. Fordel kompotten på ostefyllet med en spiseskje, og dytt det ned i ostefyllet i noen groper, slik at det får et dekorativt, marmorert mønster.

Sett kaken i kjøleskapet i minst 5 timer, og gjerne over natten, slik at det stivner helt.

Tips

♥ Jeg har her brukt en kombinert kakefat og kakeform (Bake it Easy). Alternativt kan du bruke kakeringen til en springform (24 cm i diameter) og sette kakeringen på et kakefat. Husk da at kjeksblandingen må presses helt mot kanten av kakeringen slik at det ikke blir sprekker som ostefyllet kan renne igjennom.

♥ Det er viktig at rabarbra- og jordbærkompotten er helt kald før du blander den med ostefyllet, ellers kommer ostefyllet til å bli rennende. Du kan gjerne lage den klar dagen i forveien og oppbevare i kjøleskapet i en tett boks til dagen etter. 

♥ For å unngå gelatintråder i ostefyllet, er det viktig at du blander gelatinvannet varmt inn i ostefyllet. Hell i litt og litt i en tynn stråle. Rør raskt rundt med en ballongvisp eller lignende, slik at gelatinene strask blander seg med fyllet. 

♥ Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering. Kaken holder seg god i flere dager.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei :-)
Regner med at det menes 6 STK gelantinplater??
I oppskriften står det 6 dl gelantinplater.
Prøver med 6 stk og ser hvordan det går.

Som svar på av Elisabeth Lien (ikke bekreftet)

Hei, ja det skal såklart være 6 plater gelatin :-) Har rettet opp oppskriften nå. Takk for at du ga beskjed!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift