Crème pâtissière

Crème pâtissière

08.06.2014


"Crème pâtissière" er en fransk vaniljekrem (også kalt konditorkrem), som er et elsket fyll til mange slags kaker.

Vaniljekremen lages med eggeplommer og melk og tyknes med maisenna. Sukker og ekte vaniljestang gir den gode smaken.

 

Ingredienser:

♥ 5 dl helmelk
♥ 1 vaniljestang
♥ 50 g maisenna
♥ 75 g sukker
♥ 4 eggeplommer


Fremgangsmåte:

Kok opp melk og vaniljestang og vaniljefrø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.

I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen.

Ha den varme vaniljemelken litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.

Ta kjelen av platen og la kremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til så det ikke danner seg snerk oppå vaniljekremen.

 

Tips:

♥ Denne vaniljekremen er nydelig som fyll i tertebunn. Dekk med friske bær og du har en fantastisk flott sommerpai. Kremen kan brukes som fyll i boller, vannbakkels og liknende. Den er også god som kakefyll.

♥ Se også oppskrift på Vaniljekrem her på Det søte liv.

 

♥ ♥ ♥ ♥

Crème pâtissière

Ingredienser

♥ 5 dl helmelk
♥ 1 vaniljestang
♥ 50 g maisenna
♥ 75 g sukker
♥ 4 eggeplommer

Fremgangsmåte

Kok opp melk og vaniljestang og vaniljefrø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.

I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen.

Ha den varme vaniljemelken litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.

Ta kjelen av platen og la kremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til så det ikke danner seg snerk oppå vaniljekremen.

Tips

♥ Denne vaniljekremen er nydelig som fyll i tertebunn. Dekk med friske bær og du har en fantastisk flott sommerpai. Kremen kan brukes som fyll i boller, vannbakkels og liknende. Den er også god som kakefyll.

♥ Se også oppskrift på Vaniljekrem her på Det søte liv.

08.06.2014
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hei! Tåler denne å stekes; mao kan den brukes som fyll på skolebrød? Det står spesielt under oppskrift på Vaniljekrem at DEN tåler steking.....

Hei! Vi lagde denne og fylte dine verdens beste boller med den, men vaniljekremen ble veldig tykk før vi fylte de og smaker "utvannet" når vi tiner den. Det smakte veldig godt før vi frøs dem. Kan du hjelpe med hva vi har gjort feil?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter