Crème pâtissière (Fransk vaniljekrem)


"Crème pâtissière" er en fransk vaniljekrem (også kalt konditorkrem), som er et elsket fyll til mange slags kaker.

Vaniljekremen lages med eggeplommer og melk og tyknes med maisenna. Sukker og ekte vaniljestang gir den gode smaken.

 

Ingredienser:

♥ 5 dl helmelk
♥ 1 vaniljestang
♥ 50 g maisenna
♥ 75 g sukker
♥ 4 eggeplommer


Fremgangsmåte:

Kok opp melk og vaniljestang og vaniljefrø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.

I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen.

Ha den varme vaniljemelken litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.

Ta kjelen av platen og la kremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til så det ikke danner seg snerk oppå vaniljekremen.

 

Tips:

♥ Denne vaniljekremen er nydelig som fyll i tertebunn. Dekk med friske bær og du har en fantastisk flott sommerpai. Kremen kan brukes som fyll i boller, vannbakkels og liknende. Den er også god som kakefyll.

♥ Se også oppskrift på Vaniljekrem her på Det søte liv.

 

♥ ♥ ♥ ♥

Crème pâtissière (Fransk vaniljekrem)
Ingredienser

♥ 5 dl helmelk
♥ 1 vaniljestang
♥ 50 g maisenna
♥ 75 g sukker
♥ 4 eggeplommer

Fremgangsmåte

Kok opp melk og vaniljestang og vaniljefrø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.

I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen.

Ha den varme vaniljemelken litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.

Ta kjelen av platen og la kremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til så det ikke danner seg snerk oppå vaniljekremen.

Tips

♥ Denne vaniljekremen er nydelig som fyll i tertebunn. Dekk med friske bær og du har en fantastisk flott sommerpai. Kremen kan brukes som fyll i boller, vannbakkels og liknende. Den er også god som kakefyll.

♥ Se også oppskrift på Vaniljekrem her på Det søte liv.

Desserter
Allergier og preferanser
Stikkord

3 kommentarer

Hei! Tåler denne å stekes; mao kan den brukes som fyll på skolebrød? Det står spesielt under oppskrift på Vaniljekrem at DEN tåler steking.....

Hei! Vi lagde denne og fylte dine verdens beste boller med den, men vaniljekremen ble veldig tykk før vi fylte de og smaker "utvannet" når vi tiner den. Det smakte veldig godt før vi frøs dem. Kan du hjelpe med hva vi har gjort feil?

Hei, vanlijekrem som tyknes med maizenna og eggeplomme tåler utmerket å koke. Faktisk er det angitt i flere oppskrifter at man skal la kremen koke på svak varme i 2 - 3 minutter.
Dersom man lager vaniljesaus og tilsetter litt maizenna (kan da bruke noe mindre plomme) vil ikke denne sausen så lett skille seg når den varmes opp, jeg synes noen ganger at eggesmaken kan bli noe fremtredende, slik at det vil da være en fordel å ikke bruke fullt så mye plomme.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift