Enhjørningkake (Unicorn Cake)

Enhjørningkake (Unicorn Cake)

23.04.2021

Annonse: Slikkepott.no

It's time to be a unicorn! 

♥ 

Hei dere! 

Så ble det omsider min tur å teste ut å lage en Enhjørningkake (Unicorn Cake), som har vært populær så lenge - spesielt til barnebursdager. 

Dette var gøy, og slett ikke vanskelig! Smile

Jeg skal forklare deg grundig steg for steg hvordan du går frem, og alt utstyret du trenger finner du i nettbutikken til Slikkepott.no. Der har de til og med satt sammen produktpakker, spesielt tilpasset til denne kaken, og med ekstra gunstig pris! Du kan enten velge stor pakke, eller liten pakke dersom du har en del utstyr fra før. Og selvsagt kan du plukke enkeltprodukter som jeg linker til underveis, og bytte ut farger som du selv ønsker. 

Man kan i grunnen pynte de fleste kaker som en Enhjørningkake (Unicorn Cake), men det kan være en fordel at kaken er av den litt stabile typen slik at pynten holder seg på plass. Jeg har her laget en supergod kake med fire lag bestående av vaniljekakebunner og sjokoladekakebunner og superdeilig, hvit sjokoladekrem. 

 

 

Dette er en kake som vekker begeistring!  Smile

 

 

Ingredienser:

Kakebunner:
♥ 250 g smør
♥ 400 g sukker
♥ 4 egg
♥ 400 g hvetemel
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 4 dl kefir eller kulturmelk
♥ 3 ss kakaopulver

Hvit sjokoladekrem (se tips):
♥ 600 g smør
♥ 750 g melis
♥ 600 g hvit sjokolade

Pynt:
♥ 1 kg hvit marsipan (se tips)
♥ 250 g svart marsipan (se tips)
♥ 1 boks gullspray
♥ 4 typer konsentrert konditorfarge
♥ kakestrøssel etter ønske

 

Fremgangsmåte: 

Kakebunnene: 

Pisk mykt, romtemperert smør sammen med sukkeret til en luftig smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert. Bland hvetemel med vaniljesukker, bakepulver og natron. Ha dette i smørkremen sammen med surmelken, og rør til jevn og klumpfri (se tips).

Del deigen i 2 like store deler (bruk gjerne vekt), og bland kakaopulver i den ene delen og eventuelt litt ekstra vaniljesukker i den andre delen. 

Stek lys og mørk deig for seg i kakeform som er 24 cm i diameter (bakepapir i bunnen av formene), midt i ovnen ved 170°C i ca. 45 minutter. La kakebunnene avkjøles til de er helt kalde. 

 

Lys kakebunn: 
 

 

Mørk kakebunn:

 

 

Skjær toppen av hver av kakene slik at de blir helt rette, og del deretter hver kakebunn i to deler.

 

 

Bruk gjerne en kakedeler, så er det enkelt å få kakebunner som er jevne og like tykke. 


Hvit sjokoladekrem:

Til kremen piskes mykt smør og melis til en lys og luftig smørkrem.

Smelt den hvite sjokoladen (dette gjøres over vannbad eller i mikroen). 

Pisk den smeltede sjokoladen inn i smørkremen.

Del den hvite sjokoladekremen i 3 like store deler. Den ene tredelen skal brukes som fyll mellom kakebunnene. Den andre tredelen skal smøres rundt hele kaken. Den tredje delen farges og brukes til pynt.


Montering av kaken: 

Legg kakebunnene sammen med hvit sjokoladekrem mellom lagene.

Jeg begynner her med mørk kakebunn.

 

 

Smør på hvit sjokoladekrem og legger så på en lys kakebunn.


 

 

Så smører jeg på et nytt lag hvit sjokoladekrem.

 

 

Legger deretter på den andre, mørke kakebunnen.

 

 

Deretter et nytt lag hvit sjokoladekrem, før den andre, lyse kakebunnen legges på toppen.

 

 

Sett kaken en stund i kjøleskapet slik at kremen blir fastere og kaken mer stabil. 

Smør hele kaken med et tynt lag hvit sjokoladekrem. Sett kaken i kjøleskapet slik at kremen stivner. Ta deretter kaken ut av kjøleskapet og smør et nytt lag hvit sjokoladekrem over hele kaken, slik at den blir jevnt dekket. 

 

 

Pynting av kaken: 

Marsipanlokk: 
Kjevle ut hvit marsipan til en stor sirkel (en god del større enn kaken for å unngå krøller i marsipanen langsmed kantene av kaken). Jeg liker å kjevle på en silikonmatte, men det går også fint å klippe opp en plastpose og kjevle oppå den. Da er det lett å løfte opp marsipanen sammen med underlaget, og så legge den som et lokk oppå kaken. 

 

 

Jevn til sidene på kaken og glatt til marsipanen over hele kaken.

 

 

Skjær bort overflødig marsipan langsmed kantene. 

 

 

Øyne: 
Kjevle ut sort marsipan. Tegn øyne på papir og klipp ut slik at du har et mønster å gå etter når du skjærer ut øynene.

 

 

Fest øynene til kaken.

 

 

Horn: 
Til hornet tar du god del hvit marsipan (ca. 300 gram) og triller ut til en lang lengde, som er tykk i den ene enden og tynnere i den andre. 

Finn frem en lang lollipop-pinne og surr fondanten stramt rundt pinnen, så du får et horn. 

 

 

Legg hornet på kjøkkenpapir og spray over det med gullsprayen.  

 

 

La hornet ligge slik at fargen tørker.

 

 

Finn egnet plassering for hornet oppå kaken, og fest hornet ved å stikke lollipop-pinnen ned i kaken. 


Ører:
Til ørene kjevler du ut hvit marsipan og stikker ut hjerter i to passende størrelser.

 

 

Spray de minste med gullfarge og legg dem deretter oppå de større hjertene.

 

 

 

Bøy hjertene lett med spissen vendende opp, slik at hjertene får ørefasong. 

 

Hårmanke:

Bruk konsentrert konditorfarge (pastafarge) til å farge resterende del av hvit sjokoladekrem i 4 ulike farger.

 

 

Jeg brukte fargene Cream, Lilla, Turkis og Rosa

 

 

Ha hver farge i en sprøytepose, og husk at hver sprøytepose bør ha ulike sprøytetipp. Jeg har brukt sprøytetipper fra Wilton i størrelsene 1M, 1B, 8B og 2A.

 

 

Sprøyt små topper med krem i de ulike fargene oppå kaken og ned langsmed den ene siden av kaken.

 

 

Dryss på kakestrøssel i passende farger. Jeg bruker her strøsselet Pretty Sweet og gullstjerner

 

 

 

Gratulerer - nå har du laget en lekker Enhjørningkake (Unicorn Cake)

 

 

Gøy å beundre kaken fra ulike vinkler... Smile  

 

 

Always be Yourself.

Unless You Can Be a Unicorn.

Then Always Be a Unicorn.

 

 

Tips:

♥ I kakebunnene kan du enten bruke kefir eller kulturmelk. Pass på at du ikke rører for mye i deigen etter at hvetemelet er tilsatt, bare akkurat nok for å at deigen skal blir jevnt blandet og klumpfri. Da er det lettere å få luftig og myk kake. Rører du får mye i deigen etter at du har hatt i melet, kan deigen bli seig og kaken kompakt.

♥ Dersom du ikke har to kakeformer, går det fint å steke kakene etter hverandre i samme form. 

♥ Kakebunnene kan med fordel stekes dagen før du pynter kaken. Pakk da de ferdigstekte, avkjølte kakebunnene godt inn i plast slik at de ikke blir tørre til dagen etter. 

♥ Det er en stor porsjon hvit sjokoladekrem, for å sikre at du har nok krem til både ha mellom kakebunnene og rundt hele kaken, i tillegg til å farge og pynte med. 

♥ Jeg liker smaken av marsipan mye bedre enn smaken av fondant, men det går fint å bruke begge deler. 

 

 

♥ Hvit marsipan står i lekker fargekontrast til gullfargen på horn og ører. I stedet for sorte øyne, kan du lage gullfargede øyne også. Gullsprayen er helt super og drøy i bruk. 

 

 

♥ Til å stikke ut ørene med, er det kjekt å ha hjerteutstikkere i litt ulike størrelser. 

 

 

Farger og strøssel kan du selvsagt variere på for hver gang du lager denne kaken. 


 

 

♥ Og husk altså at du enkelt kan kjøpe produktpakker i nettbutikken til Slikkepott.no som er ferdig satt sammen til akkurat denne kaken her, og att på til med redusert pris, se stor pakke HER og liten pakke HER

♥ Kaken oppbevares kjølig, men kan gjerne stå i romtemperatur et par timer før servering. 

 

 

Så er det på tide å smake på kaken!  Smile chrome  

Begynn da gjerne å skjære på baksiden, så du bevarer ansiktet lengst mulig. 

 

 

Kaken ser skikkelig stilig ut inni med de fire lagene! 

 

 

Uansett hvor fin kaken ser ut utenpå og inni, er det jo aller viktigst at kaken smaker godt - og det gjør virkelig denne kaken! 

 

 

Pen utenpå - kul inni ... Smile  

 

 

Lag en Enhjørningkake (Unicorn Cake) som hele familien vil ha glede av! 

 

 

NAM! 

Supergod kake! 

Nå er det din tur!  Smile   

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Enhjørningkake (Unicorn Cake)

Ingredienser

Kakebunner:
♥ 250 g smør
♥ 400 g sukker
♥ 4 egg
♥ 400 g hvetemel
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 4 dl kefir eller kulturmelk
♥ 3 ss kakaopulver

Hvit sjokoladekrem (se tips):
♥ 600 g smør
♥ 750 g melis
♥ 600 g hvit sjokolade

Pynt:
♥ 1 kg hvit marsipan (se tips)
♥ 250 g svart marsipan (se tips)
♥ 1 boks gullspray
♥ 4 typer konsentrert konditorfarge
♥ kakestrøssel etter ønske

Fremgangsmåte

Kakebunnene: 
Pisk mykt, romtemperert smør sammen med sukkeret til en luftig smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert. Bland hvetemel med vaniljesukker, bakepulver og natron. Ha dette i smørkremen sammen med surmelken, og rør til jevn og klumpfri (se tips).

Del deigen i 2 like store deler (bruk gjerne vekt), og bland kakaopulver i den ene delen og eventuelt litt ekstra vaniljesukker i den andre delen. 

Stek lys og mørk deig for seg i kakeform som er 24 cm i diameter (bakepapir i bunnen av formene), midt i ovnen ved 170°C i ca. 45 minutter. La kakebunnene avkjøles til de er helt kalde. 

Skjær toppen av hver av kakene slik at de blir helt rette, og del deretter hver kakebunn i to deler. Bruk gjerne en kakedeler, så er det enkelt å få kakebunner som er jevne og like tykke. 

Hvit sjokoladekrem:
Til kremen piskes mykt smør og melis til en lys og luftig smørkrem.

Smelt den hvite sjokoladen (dette gjøres over vannbad eller i mikroen). 

Pisk den smeltede sjokoladen inn i smørkremen.

Del den hvite sjokoladekremen i 3 like store deler. Den ene tredelen skal brukes som fyll mellom kakebunnene. Den andre tredelen skal smøres rundt hele kaken. Den tredje delen farges og brukes til pynt.

Montering av kaken: 
Legg kakebunnene sammen med hvit sjokoladekrem mellom lagene.

Jeg begynner her med mørk kakebunn, smører på hvit sjokoladekrem og legger så på en lys kakebunn.

Så smører jeg på hvit sjokoladekrem og legger på den andre, mørke kakebunnen.

Deretter et nytt lag hvit sjokoladekrem, før den andre, lyse kakebunnen legges på toppen.

Sett kaken en stund i kjøleskapet slik at kremen blir fastere og kaken mer stabil. 

Smør hele kaken med et tynt lag hvit sjokoladekrem. Sett kaken i kjøleskapet slik at kremen stivner. Ta deretter kaken ut av kjøleskapet og smør et nytt lag hvit sjokoladekrem over hele kaken, slik at den blir jevnt dekket. 

Pynting av kaken: 

Marsipanlokk: 
Kjevle ut hvit marsipan til en stor sirkel (en god del større enn kaken for å unngå krøller i marsipanen langsmed kantene av kaken). Jeg liker å kjevle på en silikonmatte, men det går også fint å klippe opp en plastpose og kjevle oppå den. Da er det lett å løfte opp marsipanen sammen med underlaget, og så legge den som et lokk oppå kaken. 

Jevn til sidene på kaken og glatt til marsipanen over hele kaken. Skjær bort overflødig marsipan langsmed kantene. 

Øyne: 
Kjevle ut sort marsipan. Tegn øyne på papir og klipp ut slik at du har et mønster å gå etter når du skjærer ut øynene.

Fest øynene til kaken.

Horn: 
Til hornet tar du god del hvit marsipan (ca. 300 gram) og triller ut til en lang lengde, som er tykk i den ene enden og tynnere i den andre. 

Finn frem en lang lollipop-pinne og surr fondanten stramt rundt pinnen, så du får et horn. 

Legg hornet på kjøkkenpapir og spray over det med gullsprayen. La hornet ligge slik at fargen tørker. 

Finn egnet plassering for hornet oppå kaken, og fest hornet ved å stikke lollipop-pinnen ned i kaken. 

Ører:
Til ørene kjevler du ut hvit marsipan og stikker ut hjerter i to passende størrelse. Spray de minste med gullfarge og legg dem deretter oppå de større hjertene. Bøy hjertene lett med spissen vendende opp, slik at hjertene får ørefasong. 

Hårmanke:

Bruk konsentrert konditorfarge (pastafarge) til å farge resterende del av hvit sjokoladekrem i 4 ulike farger. Jeg brukte fargene Cream, Lilla, Turkis og Rosa. 

Ha hver farge i en sprøytepose, og husk at hver sprøytepose bør ha ulike sprøytetipp. Jeg har brukt sprøytetipper fra Wilton i størrelsene 1M, 1B, 8B og 2A.

Sprøyt små topper med krem i de ulike fargene oppå kaken og ned langsmed den ene siden av kaken.


Gratulerer - nå har du laget en lekker Enhjørningkake (Unicorn Cake)

Tips

♥ I kakebunnene kan du enten bruke kefir eller kulturmelk. Pass på at du ikke rører for mye i deigen etter at hvetemelet er tilsatt, bare akkurat nok for å at deigen skal blir jevnt blandet og klumpfri. Da er det lettere å få luftig og myk kake. Rører du får mye i deigen etter at du har hatt i melet, kan deigen bli seig og kaken kompakt.

♥ Dersom du ikke har to kakeformer, går det fint å steke kakene etter hverandre i samme form. 

♥ Kakebunnene kan med fordel stekes dagen før du pynter kaken. Pakk da de ferdigstekte, avkjølte kakebunnene godt inn i plast slik at de ikke blir tørre til dagen etter. 

♥ Det er en stor porsjon hvit sjokoladekrem, for å sikre at du har nok krem til både ha mellom kakebunnene og rundt hele kaken, i tillegg til å farge og pynte med. 

♥ Jeg liker smaken av marsipan mye bedre enn smaken av fondant, men det går fint å bruke begge deler. 

♥ Kaken oppbevares kjølig, men kan gjerne stå i romtemperatur et par timer før servering. 

23.04.2021
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Utrolig fin kake!

Elsker at du lagde enhjørningskake, etter jeg lagde til min datter med din smørekrem oppskrift og kakebunner! Kjempe nydelig kake!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter