Brukere online: 435
Brukere i dag: 2726
Brukere siste 7 dager: 231845
Hei dere!
Jeg er tilbake etter en varm og deilig ferie i Tyrkia, og er nå klar for å møte høsten med alt som hører med av duftende eplekaker, krydderkaker, varmende gryter og gjærbakst... 😃
Her kommer en kjempegod eplekake, som har revet marsipan i deigen og karamellisert toscaglasur på toppen!


... 😋 ...

Ingredienser:
Eplekake:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 200 g ekte marsipan (se tips)
♥ 4 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 450 g eplebiter (4 epler, se tips)
Toscaglasur:
♥ 100 g smør
♥ 80 g sukker
♥ 2 ss lys sirup
♥ 1 ss hvetemel
♥ 1 ss kremfløte
♥ 100 g mandelflak
Fremgangsmåte:
Eplekake:
Pisk mykt, romtemperert smør sammen med sukker og vaniljesukker.
Riv marsipanen på et rivjern.

Ha dette i smørkremen.

Pisk videre slik at marsipanen blander seg fint med smørkremen.
Pisk så inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.

Sett til side 50 gram av hvetemelet. Bland resterende 200 gram hvetemel med bakepulver og vend dette inn i smørkremen.
Skrell og rens eplene og skjær dem i små biter.


Bland eplebitene sammen med hvetemelet som du har satt til side.

Vend dette deretter inn i deigen.


Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter.

Toscaglasur:
Mens kaken steker, lager du klar mandelglasuren.
Ha alle ingrediensene unntatt mandelflak i en liten kjele.

Varm opp til smøret smelter mens du rører glasuren jevn.

Bland inn mandelflak.


Når kaken har stekt i 25 minutter, tas den ut av ovnen. Fordel glasuren over kaken med en spiseskje.

Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre i ca. 25 minutter, til glasuren er gyllenbrun og kaken er gjennomstekt.

Avkjøl kaken helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta den forsiktig ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden.
Sett kaken på et passende fat.

Deilig med den småseige mandelkaramellen på toppen av eplekaken! 😍

Mmmm... knallgod eplekake!

Tips:
♥ Bruk gjerne norske epler som er friske og litt syrlige i smaken. Husk at eplebitene ikke bør være for store, ellers synker de til bunns i kaken under stekingen.
♥ Bruk såkalt ekte marsipan, som har minst 50 % mandelinnhold. Figurmarsipan med lavere mandelinnhold tåler ikke steking særlig godt.
♥ Kaken holder seg myk i flere dager dersom den pakkes inn i plast. Kaken er dessuten fin å fryse.
♥ Denne kaken er god med mange typer frukt og bær. Se Blåbærkake med marsipan og toscaglasur. Mange ulike varianter av toscakaker finner du HER, blant annet Eplekake med toscaglasur og Eplekake i langpanne med toscaglasur.


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Eplekake:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 200 g ekte marsipan (se tips)
♥ 4 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 450 g eplebiter (4 epler, se tips)
Toscaglasur:
♥ 100 g smør
♥ 80 g sukker
♥ 2 ss lys sirup
♥ 1 ss hvetemel
♥ 1 ss kremfløte
♥ 100 g mandelflak
Eplekake:
Pisk mykt, romtemperert smør sammen med sukker og vaniljesukker.
Riv marsipanen på et rivjern og ha dette i smørkremen. Pisk videre slik at marsipanen blander seg fint med smørkremen.
Pisk så inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sett til side 50 gram av hvetemelet. Bland resterende 200 gram hvetemel med bakepulver og vend dette inn i smørkremen.
Skrell og rens eplene og skjær dem i små biter. Bland eplebitene sammen med hvetemelet som du har satt til side. Vend dette deretter inn i deigen.
Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter.
Toscaglasur:
Mens kaken steker, lager du klar mandelglasuren.
Ha alle ingrediensene unntatt mandelflak i en liten kjele. Varm opp til smøret smelter mens du rører glasuren jevn. Bland inn mandelflak.
Når kaken har stekt i 25 minutter, tas den ut av ovnen. Fordel glasuren over kaken med en spiseskje.
Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre i ca. 25 minutter, til glasuren er gyllenbrun og kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta den forsiktig ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.
♥ Bruk gjerne norske epler som er friske og litt syrlige i smaken. Husk at eplebitene ikke bør være for store, ellers synker de til bunns i kaken under stekingen.
♥ Bruk såkalt ekte marsipan, som har minst 50 % mandelinnhold. Figurmarsipan med lavere mandelinnhold tåler ikke steking særlig godt.
♥ Kaken holder seg myk i flere dager dersom den pakkes inn i plast. Kaken er dessuten fin å fryse.
♥ Denne kaken er god med mange typer frukt og bær. Se Blåbærkake med marsipan og toscaglasur. Mange ulike varianter av toscakaker finner du HER, blant annet Eplekake med toscaglasur og Eplekake i langpanne med toscaglasur.
1 kommentar
Hei 😊 Denne så nydelig ut! 😋…
Hei 😊
Denne så nydelig ut! 😋 Hvordan er det hvis jeg prøver å bruke glutenfritt mel i denne?
Skriv ny kommentar