Fantavafler

Fantavafler

24.02.2005
Fantavafler

Ingredienser

300 g hvetemel
150 g sukker
0,5 ts natron
2 ts vaniljesukker
3 egg
1 3/4 dl matolje (f.eks. solsikkeolje)
2 dl Fanta med appelsinsmak

Servering:
sukker
presset appelsinsaft

Fremgangsmåte

Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Visp sammen egg, olje og Fanta i en annen bolle. Bland alt sammen til en jevn deig (bruk stålvisp slik at alle klumper fjernes). La deigen stå og svelle i 15 min.

Stek vaflene i vaffeljern på middels varme. Bruk eventuelt litt smør ved stekingen av de første platene.

Server vaflene nystekte med sukkerdryss og litt presset appelsin.

Tips

Du kan bytte ut Fanta appelsin med Fanta exotic, Solo eller annen brus hvis du ønsker. Bruk helst brus med sukker og ikke light-brus til disse vaflene. Du kan også bruke appelsinsaft eller tropisk juice.

Denne oppskriften er tysk og gir litt tykkere og mer kompakte vafler enn vi er vant med i Norge. Men vil du ha en annen konsistens, kan du bytte ut noe av melken med litt juice eller brus i de fleste andre vaffeloppskrifter også.

Disse vaflene smaker absolutt best helt nystekte! Vaflene er litt tørre i konsistensen etter at de er kalde og har stått en stund.

24.02.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter