Gulrotkake i langpanne


Her har du oppskriften på en enkel, stor og DEILIG gulrotkake dekket med masse, nydelig ostekrem!

 

 

Oppskriften er beregnet på stor langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 6 dl sukker
♥ 4,5 dl matolje 
♥ 6 egg
♥ 7,5 dl hvetemel
♥ 3 ts natron
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts kanel
♥ 750 g skrelt gulrot 

Glasur:
♥ 250 g smør
♥ 400 g kremost 
♥ 500 g melis
♥ 3 ts vaniljesukker


Fremgangsmåte:

Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller bruk elektrisk misker) til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland i til en jevn deig. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn.

Bre ostekremen i et tykt lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel.

 

 

Del kaken i passe store firkanter.

 

 

Denne gulrotkake er så god! 

 

 

Mmmm.... 

 

 

Tips:

♥ 750 g skrelt og renset gulrot tilsvarer ca 1 kg med urensede gulrøtter.

♥ Er du ikke fullt så glad i ostekrem, kan du halvere oppskriften på glasuren.

♥ Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem. Ostekremen gjør kaken litt klissete med det samme. Jeg pleier å dele kaken forsiktig i biter og så sette kakestykkene i kjøleskapet til ostekremen har stivnet noe. Så har jeg stykkene forsiktig i en fryseboks (ikke oppå hverandre) eller i fryseposer. Når kaken er frossen kan du stable kakestykkene oppå hverandre som du ønsker.

 

ENJOY!  ♥

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Gulrotkake i langpanne
Ingredienser

6 dl sukker
4,5 dl matolje
6 egg
7,5 dl hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
3 ts kanel
750 g skrelt gulrot

Glasur:
250 g smør
400 g kremost (f.eks. 2 pk Philadelfia)
500 g melis
3 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller bruk elektrisk misker) til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland i til en jevn deig. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30X40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Bre ostekremen i et tykt lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel. Del kaken i passe store firkanter.

Tips

750 g skrelt og renset gulrot tilsvarer ca 1 kg med urensede gulrøtter.

Er du ikke fullt så glad i ostekrem, kan du halvere oppskriften på glasuren.

Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem. Ostekremen gjør kaken litt klissete med det samme. Jeg pleier å dele kaken forsiktig i biter og så sette kakestykkene i kjøleskapet til ostekremen har stivnet noe. Så har jeg stykkene forsiktig i en fryseboks (ikke oppå hverandre) eller i fryseposer. Når kaken er frossen kan du stable kakestykkene oppå hverandre som du ønsker.

311 kommentarer

Heisann!

Lyst å prøve den fristende gulrotkaka di :)
Men jeg er ikke så glad i å bruke olje i kaker... Kan jeg bruke smeltet smør i samme mengde?!
Viss det er så at man burde bruke olje i denne, hva slags olje er da best?

Mvh Mette :)

Som svar på av Mette (ikke bekreftet)

Det går fint å bruke smeltet smør, men det gir ørlite mer kompakt kake. Hvis du likevel vil bruke olje, er det viktig at du bruker olje med nøytral smak (matolje, solsikkeolje eller rapsolje). Ikke bruk olivenolje og soyaolje, for det gir bismak på kaken.

Hei Mette! :)

Jeg er av samme oppfatning som deg, så jeg smeltet melange i stedet! 450g. Kaka ble stor suksess, og jeg har bakt den flere ganger til arrangementer på jobben :)

Nyyydelig oppskrift :D

mvh Lise :)

Heisann.

kan hvitt sukker i denne kaken erstattes med samme mengde brunt sukker?

Mvh
Linda

Merkelig at en kake blir god når man blander inn gulrot ,en grønnsak altså. Kanskje noen har lyst til å eksperimentere litt? Hva med å blande inn kålrot i stedet for gulrot eller begge deler?

Gulrot blir søt og slipper mye sukker når den blir kokt/bakt, og tilsetter dermed sødme og saftighet til kaken - ikke sååå sikker på at kålroten vil gjøre det samme 😄

Kan denne fylles i muffinsformer? Hvis ja - hvor lenge bør de stå i ovnen?

Som svar på av Linn (ikke bekreftet)

Det går fint, Linn. Men du får da nokså mange muffins :-) Steketid varierer med hvor store muffinsformer du bruker. Vanlig størrelse krever ca 15 min steketid. Sjekk alltid med kakenål.

Denne kaka var en drøm. :) eg mixet inn valnøtter og eplemost syltetøy. Det var utrolig godt, den traff rett i hjerte hos dei fleste. :)))

Har laget denne kaken flere ganger nå, alltid en suksess!! Veldig god kake, takk for oppskrift! :-)

hei:)) tenkte jeg skulle bake denne kaken ikveld. lurer på om det går ant å bytte ut hvetemel mot mel uten gluten? noen som vet?

Hei:) Anbefaler schar brødmix som glutenfritt alternativ. Den beste mixen jeg har funnet. alt annet syns jeg personlig blir tørt. mens med denne kan jeg lage sjokoladekake som alle elsker!

Uten tvil den beste gulrotkaken jeg og alle gjestene mine noen sinne har smakt!

Kaken ser veldig god ut! Tenkte å prøve den selv, men lurte på om det var mulig å halvere oppskriften og bruke en springform istedet? Eller en annen form?

Hei Sofie, du kan halvere oppskriften og bruke liten langpanne (ca 20x30 cm). Vil du bruke springform, kan du bruke halv oppskrift i stor, rund form (26-28 cm i diameter).

Herregud førr ei go kake.........jeg kjørte på med dobbel krem på og rundt kaken. Som test av kaken måtte jeg og gubben skjære av kantene før å gjevne ho pent ut og samtidig smake.. Sukk. Skal servere den i morra , tror nok det blir en smak på vennene også. Jeg testa med lime saft halvparten av kremen . Kongegodt Og litt limeskall

Bakte den med Toro glutenfritt mel. Litt lengre steketid men like god :-)

Hei igjen!
Serverte gulrot kaken sist helg,stor suksess . Flere har bedd om oppskrift. Har du prøvd å ha krem inni kaken?
Nytt besøk til helgen og kaken skal serveres igjen .
Tusen takk.
Lisa smil.

Som svar på av Lisa Husa (ikke bekreftet)

Hei Lisa, takk for hyggelig tilbakemelding. Nei, jeg har ikke testet å dele denne langpannekaken og ha krem inni. Tenker at det nok er en god ide, men det blir vanskelig å dele hele langpannekaken på midten. Man må nok ta f eks 1/4 av langpannen av gangen. Men ser nok veldig dekorativt med krem i midten også, så godt forslag! :)

Har baket denne kaken mange ganger! Utrolig stor suksess hver gang! Har også prøvd å bruke store muffins former. Gikk kjempe fint!
Tusen takk for oppskriften!

Hei, bakte gulrotkaka di igår, og den er helt fantastisk!!! Ble godt tatt imot, både av store og små :D Takk for oppskriften!! Hilsen Tina

Kommer an på hvor stor springform du bruker, May. Bruker du skikkelig stor form (28 cm) blir steketiden omtrent den sammen. Ellers må du regne med lenger steketid. Sjekk med kakenål og dekk eventuelt over kaken med et stykke bakepapir hvis du synes den begynner å bli for brun på toppen.

APPELSINSAFTEN av en halv appelsin i glasuren ble prikken over I'en for meg!
NYDELIG kake og DIGGER glasuren <3 <3 <3

Gleder meg til å prøve oppskriften - særlig etter alle disse supre kommentarene! Blir det samme steketid om man halverer røra og bruker langpanne 20x30?

Den gulrotkaka er bare fantastisk! Tusen takk for at du deler den :-)
Hilsen Siv

Laget kaken til en bursdag i går.Det ble en stor hit både for store og små,fantastisk god kake :)Takk for oppskriften:)

Hei! Skal prøve oppskriften i kveld! Kaken er til i morgen. Bør jeg vente med glasuren? Hvis jeg kan ta glasuren på i kveld, bør kaken da oppbevares i kjøleskapet over natta?

Det går fint å lage dagen i forveien, men aller best er å ha på glasuren på serveringsdagen. Husk da å pakke kaken godt inn i plast så den holder seg myk. Hvis du velger å ha på glasuren dagen før, hadde jeg oppbevart kaken i kjøleskapet, ja, men ostekremen blir ikke sur på samme måte som krem. Liker best at kaken står kjølig over natten.

Dette er den beste gulrotkaka noen gang :) og utrolig enkel å lage.

Når det gjelder glasuren på toppen, det står 500 gram melis så bruker jeg aldri mer enn maks 150 gram melis ilag med philadelphia osten. liker den litt syrlig å synes det ble mye bedre med atskillig mindre melis i, det er egentlig ikke nødvendig. samtidig blir det nok glasur til kaka uansett :)

Dette er den beste gulrotkaken som finnes! Har laget den flere ganger, og alle som smaker den er superfornøyd. Har delt oppskriften med mange allerede!
Den er like god nystekt, 3 dager etter og ikke minst er den kjempefin til å fryse ned - selv med glasuren på :)

Har bakt denne kaka nå flere ganger og den blir bare bedre og bedre for hver gang. Lagde den tidligere idag med ny vri. Jeg kuttet ut kanel og erstattet det med kardemomme og honning, siden jeg har en svigermor som ikke tåler kanel, den ble kjempegod den og! Takk for alle fantastiske oppskriftene! Keep on the good work! Hilsen Steffi

Skal vi blande hvetemel, natron, bakepulver, kanel og revet gulrøtter inn i bolla med sukker og smør? Eller skal vi blande Sukkeret og smøret inn i hvetemel, natron, bakepulver og kanel?
Håper på svart fort som mulig, skal bake denne til helgen:)

Kan man bruke lik mengde av denne oppskriften hvis man skal ha den i en vanlig rund form, eller vil det bli for mye røre?

Det blir for mye røre, Thea. Kommer jo an på den runde formen din, men halv porsjon passer nok til en stor, rund form. Mange oppskrifter på gulrotkake beregnet på rund form her på Det søte liv, så bruk heller en av disse :-)

VEEEEEEELDIG god kake! Bruker å lage små gulrøtter i marsipan, da blir den super å se på også.

Har delt opp deigen i 2 og brukt to runde springformer, men må alltid steike hver i 1 time for at de skal bli ferdig. Sikkert fordi jeg bruker 1kg med gulrøtter som jeg skreller og rasper, men gjør den bare enda mer saftig!

Hei, jeg tenkte å lage denne kaken, men jeg skal bruke en rund form på 24 cm, kan jeg bare halvere oppskriften eller blir det for lite?

På forhånd takk for hjelpen :D

Riktig å halvere oppskriften. Kaken blir høyere enn langpannekaken og du må forlenge steketiden så kaken blir gjennomstekt i midten (opp mot 1 time). Sjekk med kakenål. Helst bruk rund form som er 26 cm.

Hei. Tenkte jeg skulle bruke denne oppskriften til dåpskaken jeg skal lage.
Hvor lang tid i forveien kan jeg bake kaken (uten å fryse den) før den skal serveres? :)

Kaken kan fint stå et par dager i kjøleskapet før servering. Alternativt kan du bake kaken i forveien og pakke den inn i plast og pynte med ostekremen kvelden før.

Tusen takk for en flott side! Det er fryd å komme her igjen og igjen! Gulrotkake er noe sukses som både voksne og barn setter pris på! Takk!!!!!!!

Helt fantastisk kake!!
Har bakt den flere ganger og den er alltid like populær :)

Takk for oppskriften :)

Fantastisk kake! Lagde denne i dag og den ble høy og fin! Smakte fantastisk både kaken og kremen! Enda til jeg bare hadde 3,5 dl olje... hadde ikke mer hjemme :-P brukte ca 400g melis og det holdt! :) terningkast 6 for en HERLIG oppskrift! :)

Eg har også kasta meg på denne fantastiske kaka, sjølv om eg ikkje likar å bake. Den er ikkje berre god, men svært ideell Eg brukar langpanne, skjer den opp i firkantar som eg frys ned i isboksar, og når nokon kjem innom har eg alltid noko godt å servere. Rett frå frysen,veldig godt!Så no har eg ikkje kakeproblem lenger. Jau, eitt problem. Eg lurer meg sjølv ut i frysen når eg er åleine, og så er det "påan igjen" med baking. Har eit spørsmål: Kva er best, grov eller finreven gulrot?

Denne var helt utrolig god! Beste gulrotkaka jeg har smakt. Og tenke seg til at den ble så sinnsykt perfekt første gang jeg noen gang har laget gulrotkake. Det skal sies jeg laget den som muffinser da, og bare kortet ned litt på steketiden, men det ble perfekt! :) og den ostekremen på toppen.... NAM!!!!! Tusen takk for oppskriften :)

Denne kaka tar rett og slett kaka!
Den kreves nå bakt i samtlige bursdager i huset. Både av gjestene og vi som bor her.
Første gangen jeg bakte den var i 2010. Fire år og 12 bursdager seinere er den like populær.
MUMS!!!

Bakte denne kaken for første gang og hadde med til et spleiselag. Har bakt mange gulrotkaker, men ingen har fått så skryt som denne.Tilsatte også 2 teskjeer kardemomme og 1 teskje vaniljepulver, fordi jeg liker litt krydret gulrotkake. Kaka fikk stående ovasjoner og ble i tillegg inntatt som frokost dagen etterpå(: Tusen takk for super oppskrift

Helt nydelig gulrotkake! Hver gang jeg serverer får jeg huden full av skryt takket være denne fantastiske oppskriften!

Denne kaka høres supergod ut. Jeg hadde en gang oppskrift på gulrotkake men finner den ikke igjen. Så har bestemt meg for å prøve din oppskrift i helga til min sønns 21 års dag. Han elsker gulrot kake, så jeg håper han blir fornøyd med denne

Hei!
Jeg har lagd denne kaka mange ganger (er ikke akkurat en baker, men denne får jeg til), men i kveld har jeg støtt på et problem! Smørkremen blir nemlig litt.. krystallisert? Hvis man kan kalle det det.. den har bittesmå korn, og det virker som at melisen ikke er blandet ordentlig. Den smaker like godt, men ser jo ikke ut som den skal. Hmmm! Har lyst til å lage på nytt, men vil gjerne vite hva jeg kan ha gjort feil først. Hvor mye melis skal jeg ha i sammen med smøret? Og må alt være romtemperert? Hjelp!

Som svar på av Monica (ikke bekreftet)

Hei Monica, ja jeg bruker romtempererte ingredienser til ostekremen. Det er i hvert fall viktig med smøret. Bra at smaken ble god i hvert fall :-)

Hei!bakte denne kaken til barnedåp og stekte i springform (og det var nok til at jeg fikk fylle en 1 liters brødform i tillegg til oss andre).jeg tilsatte rosa farge i kremen og fylte kaken med krem i midten og rundt!mmmmm, fikk masse skrøyt av denne oppskriften så den skal brukes igjen!!☺

Fint å høre at kaken ble vellykket. Viktig å tilpasse steketiden hvis man endrer formene, men her høres det jo ut som du fikk det til veldig fint:-) Takk for hilsen

Hei,

Er det mulighet for å kunne bytte ut hele eller deler av sukkermengden med stevia?

Bakte denne i anledning ved min siste dag på jobb. Bakte en dobbel batch og det var en KJEMPESUKSESS!! Denne kaken er rå god, men mektig. Vil virkelig anbefale denne! Saftig og den smelter i munnen ;)

Hilsen Emma

Som svar på av Emma (ikke bekreftet)

Har aldri testet å lage kaken med stevia, Emma. Glad for å høre at kaken ble en suksess:-)

Hei! Oppskriften virket kjempe bra! Men
Omtrent hvor mange gulrøtter er 750g?

Prøvde denne oppskriften ut i dag. og det eneste jeg kan si er Fy **** for en god oppskrift. beste jeg har smakt og laget. NYDELIG.

Jeg brukte samme mengde glutenfri lys melblanding fra Toro og det funket kjempe fint ;)

Hei. Mannen min elsker gulrotkake, jeg har prøvd forskjellige oppskrifter men aldri funka, noe må være galt alltid. Jeg har lest nesten alle kommentarene og de gode tilbakemeldingene, så jeg tenker å prøve selv igjen. jeg har dessverre ikke en så stor form (langpanne), jeg har en som er ca.26x20cm, hva skal jeg gjøre?

Du kan halvere oppskriften og steke den i liten langpanne, Sara. Eller du kan fylle resten av deigen i muffinsformer og steke for seg selv.

Beste gulrotkaka i verdenshistorien!

Jeg har bakt denne så mange ganger nå, den er storfavoritt hos mange i familien min. Tusen takk for oppskriften!

Denne kaken er utrolig god :D lager den ofte til gubben ;) her i huset har vi litt kardemomme i røren i tillegg til kanel, og det fremhevet smaken godt :) i tillegg liker eg å grovhakke mandler og strø på toppen av glasuren, kjempegodt :D

Dette er en fantastisk god kake, og enkel å lage. Jeg har fulgt oppskriften helt nøyaktig, og liker den slik. Hadde den med i et selskap og fikk utrulig mye skryt for den. I dag skal jeg lage den igjen og ta den med på personalmøte og jeg gleder meg til responsen. Tusen takk for oppskriften :-)

Min datter på 16 elsker gulrotkake og ønsket det på bursdagen sin. Denne ble en STOR suksess og for en nydelig ostekrem da <3 Denne oppskriften er nå lagret.

Nydelig kake som er elsket av alle jeg har bakt den til:) til og med min bakeglade bestemor syns den var bedre enn hennes :D

Kjempe god kake. Kan jeg bruke bamseform istedenfor langpanne. Tenkte å pynte den til 1 års bursdag. Har du noen forslag til pynt?

Du kan bruke annen type form, men da må du passe på selv at du ikke fyller formen for full og tilpasse steketiden. Du kommer til å få deig til overs som du kan fylle i muffinsformer og steke for seg selv.

OI, leste kommentarene etter jeg hadde satt kaken i ovnen.. Brukte soyaolje, da jeg har brukt dette før i baking. Er det krise??

Det er ikke krise, Nina, men jeg fortrekker annen type olje med nøytral smak. Men ikke sikkert at du smaker særlig stor forskjell. Håper du ble fornøyd med kaken :-)

Denne kaken er bare helt nydelig, den baker vi ofte hjemme
og det er absolutt mannens favorittkake:)
Så tusen takk for herlig oppskrift :)

Hei, jeg har lyst til å prøve meg på denne kaka, men kan deigen og glasuren så en natt i kjøleskapet før jeg bruker den?

Hei!
Jeg har nettopp prøvd gulrotkake i langpanne og det gikk ikke særlig bra å ha formen midt i , den hevde seg så stor at toppen ble litt svart.... så neste gang jeg lager en slik kake så tar jeg den på nederste rillen som jeg alltid har pleid å gjøre når jeg steker gulrotkake, jeg håper nå den smaker godt da. Den skal serveres på jobb i morgen tenkte jeg.
Men ellers er jeg veldig fornøyd med siden din! Og har kjøpt boka som kommer i posten om ikke så altfor lenge.

hei!

Jeg lagde denne kaken i helgen!
Den er kjempe god og kjempe enkel å lage!

Jeg puttet 100 gram hakket kokesjokolade i deigen rett før jeg helte den over i langpannen.

Kaken ble helt perfekt og jeg fikk mye skryt for den :-)

Elsker denne gulrotkaken! Lager den alltid til bursdagen min, og familien min elsker den! Får mye skryt for den:-D I morgen har jeg bursdag og kaken er nettopp tatt ut av ovnen, så imorgen blir det å ta med seg litt gulrotkake på jobb :-D

Nydelig kake! Men det burde kanskje stå i oppskriften at smøret og osten må være romtemperert, det tar jo litt tid. Heldigvis fant jeg ut av det i tide, og kremen ble stor suksess (med 600 gr ost i stedet for 400). En av de beste kakene jeg har bakt :)

Hei!
Mamma elsker denne gulrotkaka, men har nå fått beskjed om å kutte kraftig ned på sukker pga at hun er i fare for å utvikle diabetes. Er det noen som har erfaring med å gjøre denne kaka mer diabetikervennlig? F.eks. benytte sukrin og sukrinmelis istedet for sukker og melis?
Håper på raskt svar...gulrotkake er jo en ypperlig påskekake

Hei jeg er veldig fornøyed med den kake. Sa enkel å lage. Tusen takk for oppskrifter. Et spørsmål: hvis jeg ønsker en tykkere konsistens av den glasur, hva gjør jeg? for eks. jeg ønsker å skrive og dekorere litt... håper på rask svar.. :-)

Heei!⭐️ Denne oppskriften ser veldig godt ut, har prøvd den en gang. Men jeg vil prøve å ta røra i muffinsformer i steden for langpanne. Tror du det går bra? Skal jeg endre på steketid og varme?

Hei

Herlig kakenoen som har bakt denne med mindre sukker?

skjønner ikke at du river gulrøtter "fint", jeg synes kaken blir mye mer saftig og luftig når gulrøttene raspes grovt

Kan jeg lage den som rund kake istedenfor?
Altså 24 cm rund kake?

Hei.
Bakte kaken for første gang i dag,aldri bakt gulrotkake før.
Ble kjlempefin og god.
Rev gulrøttene grove ,ltenkte ikke på ar de skulle rives fine,men kake ble god l.
Takk for en fin oppskrift.
Outi

Hei, jeg bakte gulrotkaken i en form som var 40x30 som i oppskriften. Jeg måtte steke den i 57 minutter, før det var den flytende i midten... Lurer på om formen min var for lav - 4 cm?

Ostekremen prøvde jeg idag 1 pk philadelphia ost og 1 pakke mascarpone ost!!! Kan anbefales! Nydelig!

Må bare si at dette er den aller beste Gulrotkaka jeg har lagd/smakt Tusen takk for at du har delt denne og så mange andre fantastiske oppskrifter!

Laget denne kaken i dag, den ble kjempe høy og så bare sank den endel sammen og da den skulle kjøles så sank den ennå mere sammen, hva kommer det av?

Hei,

Tenkte å bake denne i dag, bare som muffins.
Jeg har sett flere andre oppskrifter hvor man skal starte med å piske eggedosis, for så å piske inn oljen og alt det tørre. Ser for meg at dette gir en luftigere kake. Vet du hva som er forskjellen på de to fremgangsmåtene? Hva er årsaken til at du gjør det som du gjør - hvilken effekt har det på kaken? På forhånd takk for tilbakemelding :)

Shit for en saftig kake. Bakte denne til min mann som han tok med på jobben sin, og det var bare skryt å få. En så saftig kake har jeg aldri bakt maken til. tipp topp tommel opp :D

Hei! Jeg skal prøve meg på å bake denne i dag å lurer på om det går fint å bruke en olje som er blanding av raps, solsikke og olivenolje? Det er kun 15 % olivenolje i den. Så litt lengene opp at du ikke anbefalte bruk av olivenolje i kaken, men gjør det noe når det er så lite?

Hei!
Ville bare si at jeg nå har laget denne kaken flere ganger og absolutt alle som har prøvd den har kommentert på hvor god den var. Den er like god etter frysing og blir "aldri" tørr selv uten lufttett oppbevaring. Nammis!! :D
Digget Greengate-settet forresten! Skikkelig lekkert! Hadde passet veldig godt inn hjemme hos meg. Hint-hint. (en smule udiskret kanskje, men...) ;)
Ha en fin dag!

Hei :) Æ glemte bakepapir i langpanna. Blir kaka veldig vansklig å få ut fra formen og vil den smake annerledes?

Hei, hei!
Ser det er mange kommentarer på denne kaken:-) jeg bakte den idag. Jeg gjorde mien egen vri og tilsatte i tillegg litt kardemomme, litt hakkede hasselnøtter, erstattet noe av melet med havregryn, og hadde halvt om halvt av brunt og hvitt sukker. Det ble en veldig god kake! Steketiden den samme som i oppskriften.
Og selvsagt meierismør i glasuren.

Forsøkt meg på denne i kveld! :) jeg leste plutselig at man ikke skal bruke olivenolje, noe som var det eneste jeg hadde tilgjengelig. Men - jeg brukte det, og det var ikke noe problem. Jeg kjenner ikke noe galt med smaken, smaker fortsatt veldig godt :) heftig mektig, holder med et lite stykke, men fortsatt god. Så om man kun for øyeblikket har tilgang på olivenolje så blir ikke kaka ødelagt av den grunn.

Fantastisk kake, aner ikke hvor mange ganger jeg har bakt den, men det må være uendelig mange. I dag bakte jeg den igjen og nå må jeg bare si; det finnes ingen gulrotkake som denne! ♡ Bruker bare denne oppskriften etter at den dukket opp.. Klem fra meg :-)

Har bakt denne mange ganger, men nå har datteren i hus fått påvist cøliaki og defor prøvde ej i dag å bake den glutenfri :) byttet ut hvetemel med en pakke semper fin mix, og den ble like god som alltid Ingen som syntes den smakte glutenfri

Må vær den bæste gulrot kaka e nånn gang ha smaka! ha også bare fått positive tebakemeldinga på kaka! Den e desidert yndlingskaka mi!

Bakte denne i dag, fulgte oppskriften, men smaken av natron og bakepulver ødela hele kaka. Så skuffa

Bakt denne mye,men legger til ett ekstra egg, 1 ts kardemomme i røra. Halverer melismengden i toppingen og tilsetter limesaft. Folk prater i kor om denne kaka Di, så jeg reklamerer heftig for bloggen hver gang ;)
Takk for strålende side!! <3

Min erfaring med glasurkremen, er at det blir veldig mye av to pk. philadelfia ost a 200g og så mye smør. Jeg har mindre smør og 1 pk. Ost og melis til den blir passe tykk. Det blir mindre klissete.

Denne var himmelsk! Super saftig, myk og god. En kake som både barn og voksne liker :)

nyyyyydelig kake! Vi har bakt den flere ganger, men skal det være Varmluft??? Jeg glemmer hva jeg gjør fra gang til gang!

Hei, vil veldig gjerne prøve å lage denne kaken men når det står dl på hvetemel er det målt i dl sånn som vann eller dl i hvetemel for da blir det ca 11 dl vanlig. Vet mange skriver forskjellig i oppskrifter i dl så setter pris på svar og det haster litt, takk på forhånd.

Hvor mange personer er kaken til? Og passer denne til kakefredag på skolen? Vi er 26 i klassen:) håper på svar så fort som mulig!

Bakte den nå i helgen, og selv om det var første gangen jeg Bakte gulrotkake, fikk jeg den akkurat som jeg ville. Den var saftig også. Formen jeg brukte var vanlig ikea sin ovn panne (43x35 innvendig).
Porsjonerte den i 28 porsjoner og var nok til alle.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift