Konfektkake med melkesjokolade og jordbær

Konfektkake med melkesjokolade og jordbær

01.07.2020

Nå i juli er jordbærene på sitt aller beste! 

Nyt dem sammen med en deilig konfektkake med melkesjokolade.

 

 

Dette er sååå godt! 

 

 

Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
♥ 200 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 300 g melkesjokolade

Pynt:
♥ 1 kurv jordbær
 

Fremgangsmåte:

Konfektkake:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.

Smelt smør i en liten kjele. Brekk i sjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen.

Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 minutter. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.

Avkjøl kaken helt i formen og la den stå kaldt i minst 4 timer (helst i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald og har stivnet, kan den tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Glasur:

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i melkesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn.

La glasuren avkjøles til den er tykk i konsistensen. 

Smør den over kaken i et tykt lag. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har festnet seg.

 

 

Pynt kaken med friske jordbær før servering. 

 

 

Jordbær og sjokolade passer supergodt i lag! 

 

 

Denne konfektkake er deilig og bløt i midten...

 


Herlig sommerkake! 

 

 

Tips:

♥ I kaken på bildet har jeg brukt kokesjokolade i kakedeigen og melkesjokolade i glasuren. Du kan bruke melkesjokolade i kaken også, men da vil kaken bli lysere i fargen og få mindre sjokoladesmak. 

♥ Det er meningen at denne konfektkaken skal være bløt i midten. Pass nøye på steketiden. Stekes kaken for lenge, mister den sin fuktige konsistens. Kaken må avkjøles i kjøleskapet (eller fryseren) til den er helt kald og stiv, ellers vil den gå i stykker når du tar den ut av formen.

♥ Kaken er fin å fryse uten jordbærene. 

♥ Server gjerne vaniljeis eller pisket fløtekrem ved siden av. 

 

 


Se også Konfektkake med jordbær (som er samme kake som denne, men med mørk sjokolade i glasuren) og Konfektkake med sjokolade og jordbær (som også har jordbærbiter i selve kaken). Mange flere varianter av konfektkake finner du HER

 

Forførende og deilig kake! 

 

 

Mmmm.... 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Konfektkake med melkesjokolade og jordbær

Ingredienser

♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
♥ 200 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 300 g melkesjokolade

Pynt:
♥ 1 kurv jordbær

Fremgangsmåte

Konfektkake:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.

Smelt smør i en liten kjele. Brekk i sjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen.

Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 minutter. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.

Avkjøl kaken helt i formen og la den stå kaldt i minst 4 timer (helst i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald og har stivnet, kan den tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Glasur:
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i melkesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn.

La glasuren avkjøles til den er tykk i konsistensen. 

Smør den over kaken i et tykt lag. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har festnet seg.

Pynt kaken med friske jordbær før servering. 

Tips

♥ I kaken på bildet har jeg brukt kokesjokolade i kakedeigen og melkesjokolade i glasuren. Du kan bruke melkesjokolade i kaken også, men da vil kaken bli lysere i fargen og få mindre sjokoladesmak. 

♥ Det er meningen at denne konfektkaken skal være bløt i midten. Pass nøye på steketiden. Stekes kaken for lenge, mister den sin fuktige konsistens. Kaken må avkjøles i kjøleskapet (eller fryseren) til den er helt kald og stiv, ellers vil den gå i stykker når du tar den ut av formen.

♥ Kaken er fin å fryse uten jordbærene. 

♥ Server gjerne vaniljeis eller pisket fløtekrem ved siden av. 

01.07.2020
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Åh! Det så helt nydelig ut. Tenkte jeg skulle prøve meg på denne til helgen. Er ganske fersk innen baking og lurte på om du kler hele formen med bakepapir? Både kantene og bunnen

Er bare bunnen som er kledd med bakepapir

Hei Anette, det trengs bare bakepapir i bunnen. Kakeringen løsnes fra den stekte kaken med en kniv.

Hei!
Jeg lagde denne kaka i går kveld, og ble litt skuffet når jeg skulle spise den i dag. Den ser overhodet ikke ut som på bildene dine - den er MYE lysere og ser ikke ut som sjokoladekake i det heletatt Den smaker heller ikke noe særlig sjokolade, men mer karamell.. Har fulgt oppskriften og gjort alt som det står der, men den ble likevel SÅ forskjellig fra din. Veldig kjedelig, for din ser utrolig god ut

Hei Martine, veldig lei for å høre dette. Det har skjedd en feil ved registrering av oppskriften, for det skal være kokesjokolade i kaken og melkesjokolade i glasuren. Med melkesjokolade i kaken, vil kaken bli lys og karamellaktig som du beskriver. Det er sikkert veldig godt dette også, men gir mindre sjokoladesmak. Jeg har korrigert oppskriften nå. Beklager!

Hei og takk for kaketips, laget denne til fruen, kjempe god kake og resultatet ble slik bildet beskriver. Varmet opp fløte som jeg tilsatte vanilestang og litt sukker, kjølte av og pisket krem serverte på siden. :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter