Konjakkuler

Konjakkuler
Ingredienser

3 dl havregryn (små, lettkokte)
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
100 g smør
2 ss konjakk (se tips)

Pynt:
rosa perlesukker

Fremgangsmåte

Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland godt. Smelt smør. Ha dette i havreblandingen sammen med konjakk og rør alt sammen. La blandingen stå og svelle i kjøleskapet i 15-30 min.

Ha rosafarget perlesukker i en flat suppebolle eller liknende. Form små kuler av deigen med hendene (se tips) og rull dem forsiktig i perlesukkeret.

Sett "Konjakkulene" på et brett og sett brettet i kjøleskapet til kulene har stivnet. Når kulene er stive, kan du ha dem i en kakeboks eller en liten plastikpose. Oppbevares i kjøleskapet!

Tips

Når du skal forme "Konjakkuler" med hendene, kan det være lurt å fukte hendene med vann jevnlig for at havregrynsmassen ikke skal klistre seg for mye til fingrene.

Behandle kulene med forsiktighet frem til de har stivnet i kjøleskapet.

Rosafarget perlesukker fås kjøpt i de fleste store matvarebutikkene.

Se også "Sjokoladekuler" og "Negerboller".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift