Marsipankake med bringebær

Marsipankake med bringebær

18.08.2005
Marsipankake med bringebær

Ingredienser

Kakebunn:
5 egg
3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1,5 dl potetmel
1,5 ts bakepulver

Dynking:
0,5 dl melk

Fyll:
6 ss bringebærsyltetøy
2 dl bringebærsyltetøy
3 dl ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano)
3 dl kremfløte

Pynt:
3 dl kremfløte
500 g marsipan eller ferdig kjøpt marsipanlokk
1 kurv bringebær (bruk noen til fyll)
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk lys og tykk eggedosis av egg og sukker (ca 20 min). Sikt i det tørre og bland forsiktig til en jevn deig. Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min.

Avkjøl sukkerbrødet helt i formen. Skjær forsiktig langs kanten på formen med en kniv, og ta kaken ut av formen. Fjern bakepapiret og del kaken i 3 bunner. Dynk med litt melk.

Pisk kremfløten til fyllet. Bland ca 1/3 av kremen med vaniljekremen (ikke rør mer enn nødvendig, ellers blir vaniljekremen for tynn i konsistensen). Smør bringebærsyltetøy på den nederste bunnen. Dekk med vaniljekremen og fordel over noen bringebær (spar de peneste til pynten). Ha over den andre kakebunnen. Bland resten av kremen med bringebærsyltetøy og ha på den andre kakebunnen. Dekk med den tredje kakebunnen.

Pisk kremfløten til pynten og dekk hele kaken med kremen. Pynt med marsipanlokk og friske bringebær (se tips). Sikt over litt melis rett før servering.

Tips

Marsipan- og bringebærpynten på bildet er gjort på følgende måte: Klipp ut en sirkel av matpapir, ca 15-20 cm i diameter. Legg papirsirkelen på toppen av kaken etter at du har dekket den med pisket krem. Ha så over marsipanlokket. Bruk en skarp kniv og skjær opp marsipanen innenfor papirsirkelen i 12 "kakestykker". Begynn fra midten og ut til kanten av der du antar at papirsirkelen slutter. Ta så hver flik og rull den fra midten og ut til kanten. Når du er ferdig med alle marsipanstykkene, fjerner du papiret og fyller "hullet" med bringebær.

18.08.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

16 kommentarer

Dette var en veldig vanskelig og forvirrende oppskrift. Til neste gang prøv å forenkle og gjøre oppskriften lettere og mer ryddig.

Dette var en veldig vanskelig og forvirrende oppskrift. Til neste gang prøv å forenkle og gjøre oppskriften lettere og mer ryddig.

Fantastisk god kake! Meget fornøyd med enkel oppskrift og fremgangsmåte. Utrolig god også som glutenfri - erstatt hvetemelet med ca 2 dl Semper fin/mix. Hjertelig takk, Kristine!

"Pisk kremfløten til fyllet. Bland ca 1/3 av kremen med vaniljekremen (ikke rør mer enn nødvendig, ellers blir vaniljekremen for tynn i konsistensen). Smør bringebærsyltetøy på den nederste bunnen. Dekk med vaniljekremen og fordel over noen bringebær (spar de peneste til pynten). Ha over den andre kakebunnen. Bland resten av kremen med bringebærsyltetøy og ha på den andre kakebunnen. Dekk med den tredje kakebunnen."

Blanda 1/3 av kremfløten med vaniljekremen.
Hva så med de resterende 2/3? Jeg blanda dette med proteinsjokoladepulver og maula det til kvelds, men dette var vel ikke meningen?

Les nederste setning av sitatet du har kopiert inn. Kan lønne seg å lese alt neste gang!

Kjempegod kake. Jeg har ingen problem med å lese oppskriften.

Jeg skjønner heller ikke oppskriften, veldig forvirrende

Hei, eg jobbe med matteeksamen, og lurte kor høg kako di er. Hjerteleg takk kristine

Hei, i denne oppskriften står det:

Pisk lys og tykk eggedosis av egg og sukker (ca 20 min). Sikt i det tørre og bland forsiktig til en jevn deig. Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min.

I tilsvarende oppskrift som heter "Marsipankake" står det derimot:

Pisk eggedosis. Sikt i det tørre og bland deigen forsiktig sammen. Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i ca 40 min.

Hva er rett? Eller har det noe å si i det hele tatt?

Hei Kristina :)
Veldig bra oppskrifter, enkle å forstå og følge. Jeg bruker oppskriftene dine flittig og har aldri vært skuffet.
1) Du presiserer ofte ferdigkjøpt piano vaniljekrem i oppskriftene. Er det greit å bruke hjemmelaget vaniljekrem i stedet for ferdigkjøpt?
2) Får ofte høre at det ikke er lurt å ha krem som topping hvis man skal legge marsipanlokk eller fondantlokk på kaken. Men det kan jo ikke stemme, for i følge dine oppskrifter fungerer krem og marsipan veldig bra sammen. Har du noen innspill eller formening om dette? Ev. tips?

På forhånd takk for svar.

Hei, Shama. Jeg er ikke Kristine, men jeg har svar på spørsmålet ditt. Ja du kan bruke hjemmelaget vaniljekrem. Pass på at den er helt avkjølt, og bland litt pisket krem(fløte) i vaniljekremen. Spørs hvor mye vaniljekrem du har, men jeg tipper ca 1 pisket fløte.

Fløte krem og marsipan går veldig dårlig sammen, den begynner ofte å svette(blir fuktig og blaut på toppen). Anbefaler smørkrem rundt kaken før du legger på marsipan for best resultat :)

Hei, har du noen erfaring med å lage kaken laktosefri?
Spesielt i forhold til vaniljekremen lurer jeg på om det går å blande inn kakefyll med vaniljesmak i stedet for vaniljekrem eller om melkefri vaniljesaus ( som er veldig tykk) heller bør brukes?

Håper på raskt svar,
Mvh Ida

Hei, min bunn blir ikke stekt i midten, jeg satte kaken i ovnen i 45 min men den er fortsatt flytende i midten. Er det riktig at det skal være potetmel i oppskriften? Har kjekke med andre oppskrifter der det ikke er potetmel, men alt det andre med.

Hei,
jeg lurte litt på om jeg bruker 6 ss syltetøy til å smøre på første del, og 2 dl til å blande med kremen til det andre laget, eller motsatt?

Lager kaken nå, så må kanskje finne ut av det selv :)

Ser ut som en veldig god kake!

Hei! Kan denne frysast?
Har du evt tips til marsipankaker som kan frysast?

Jeg har en lignende oppskrift på kakebunnen som denne, og setter formen i oppvarmet ovn på 150 grader og stekes i 45 min. Ikke problem i det hele tatt.

Denne her kaken er nydelig god og populær både i selskap og hjemme.

Gleder meg til å bake denne kaken til 17.mai! Jeg skal derimot bake den vegansk, så skal bytte ut de 5 eggene med 4 dl soyamelk og 1 dl olje (men jeg kommer til å se an underveis). Kremfløten skal jeg bytte ut med Alpro sin soyafløte. Vaniljekrem bruker jeg aldri i marsipankaker, men det går an å kjøpe Oathly vaniljekrem i matbutikkene. Du har så mange flotte oppskrifter - jeg ender alltid opp med kakeoppskriftene dine :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter