Mor Monsen (stor langpanne)

"Mor Monsen" hører julen til! Kaken er en skikkelig luksusformkake, med mye egg, smør og godt dryss.

Her har du en oppskrift til stor langpanne. Se også oppskriften på Mor Monsen til liten langpanne, som tidligere er lagt inn her på detsoteliv.no. Men hvorfor lage en liten porsjon? Kaken holder seg myk lenge og forsvinner dessuten fort fordi den er så utrolig god!!

Mor Monsen (stor langpanne)
Ingredienser

500 g smør
500 g sukker
10 egg
500 g hvetemel
1 ts bakepulver
skall fra 1 sitron

Pynt:
125 g korinter
100 g mandelflarn
6 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker luftig. Tilsett ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg. Rør i revet sitronskall. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og bland inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over korinter, lett knuste mandelflarn (se tips) og perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake slik at strøsselen vender opp. Del kaken i passe store firkanter eller snitter.

Tips

Du kan bruke hakkede mandler i stedet for mandelflarn.

"Mor Monsen" kan oppbevares i ca 1 uke innpakket i plast i romtemperatur eller i kjøleskapet. Kaken er også kjempefin å fryse.

Kakekategori
Sesong

10 kommentarer

Hei,

Kan man erstatte hvetemel med speltmel uten problemer??

:)
Anne

Jeg lot den steke i bare 15 minutter. Da ble kaken akkurat så fuktig som jeg ønsket den, og slett ikke tørr, men altså ordentlig stekt.
I tillegg brukte jeg saften av 1 sitron. Det gir mer friskhet til kaken!

Fant ikke korinter i forretningene der jeg bor . Trist, blir liksom ikke det samme med rosiner.

Heisann! Kaken var enkel å lage og ble fin, men jeg synes den ble litt tørr, ikke så gul som jeg skulle ønsket, og ikke så luftig. Og jeg holdt tilbake en del av melet fordi det ante meg at det kunne bli litt mye..

Min mor anbefalte å vispe hvitene stive og vende inn, samt å tilsette et par ekstra eggeplommer. Hva tror du om det?

Takker ellers for mange fine oppskrifter :)

30 minutter ved 200• ble alt for varm/lang steketid.
Skuffelsen stor da jeg åpnet og skulle sjekke kaka etter 25min…… den var brent 😞

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift