Mor Monsen (stor langpanne)

Mor Monsen (stor langpanne)

30.11.2004

"Mor Monsen" hører julen til! Kaken er en skikkelig luksusformkake, med mye egg, smør og godt dryss.

Her har du en oppskrift til stor langpanne. Se også oppskriften på Mor Monsen til liten langpanne, som tidligere er lagt inn her på detsoteliv.no. Men hvorfor lage en liten porsjon? Kaken holder seg myk lenge og forsvinner dessuten fort fordi den er så utrolig god!!

Mor Monsen (stor langpanne)

Ingredienser

500 g smør
500 g sukker
10 egg
500 g hvetemel
1 ts bakepulver
skall fra 1 sitron

Pynt:
125 g korinter
100 g mandelflarn
6 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker luftig. Tilsett ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg. Rør i revet sitronskall. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og bland inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over korinter, lett knuste mandelflarn (se tips) og perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake slik at strøsselen vender opp. Del kaken i passe store firkanter eller snitter.

Tips

Du kan bruke hakkede mandler i stedet for mandelflarn.

"Mor Monsen" kan oppbevares i ca 1 uke innpakket i plast i romtemperatur eller i kjøleskapet. Kaken er også kjempefin å fryse.

30.11.2004
Kakekategori: 
Sesong: 

5 kommentarer

Hei,

Kan man erstatte hvetemel med speltmel uten problemer??

:)
Anne

Anbefaler 170 grader i 30 minutter for ett penere resultat :)

Jeg lot den steke i bare 15 minutter. Da ble kaken akkurat så fuktig som jeg ønsket den, og slett ikke tørr, men altså ordentlig stekt.
I tillegg brukte jeg saften av 1 sitron. Det gir mer friskhet til kaken!

Fant ikke korinter i forretningene der jeg bor . Trist, blir liksom ikke det samme med rosiner.

Prøv en Sparbutikk om du har en i nærheten. Så de der igår, og de sammen med frukten av en eller annen grunn

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter