Mousse au citron

30.05.2014


Denne desserten får meg til å tenke på Versailles og fransk herskap og eleganse, så lett og luftig er denne sitronfromasjen!

Jeg liker å servere sitronfromasjen i høye vinglass, for å gi desserten litt ekstra fin stil!  Smile

En elegant "Mousse au citron" er likevel enkel å lage.

 

 

Oppskriften gir 6 porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 2 eggeplommer
♥ 0,5 dl sukker
♥ skall og saft fra 2 sitroner
♥ 1 ss gelatinpulver
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ friske blåbær
♥ revet sjokolade

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg, eggeplommer og sukker til eggedosis.

Press saften ut av sitronene og riv sitronskallet. Løs opp gelatinpulveret i 6 ss av sitronsaften som anvist på pakningen. Smelt den bløtlagte gelatinen i noen sekunder i mikrobølgeovn eller over vannbad så den blir flytende. Bland den flytende gelatinen inn i eggedosisen.

Bland deretter i resten av sitronsaften og revet sitronskall. 

Pisk kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn i eggedosisen og hell blandingen i porsjonsglass. Sett glassene i kjøleskapet til fromasjen har stivnet.

 

 

Før servering kan fromasjen gjerne pyntes med revet sjokolade...

 

 

....og ekstra godt blir det med noen friske blåbær oppå også!

 

 

Tips:

♥ Gelatinpulveret kan byttes ut med gelatinplater hvis du er mer komfortabel med å bruke det. 1 ss gelatinpulver tilsvarer 6 plater gelatin (1 ts gelatinpulver = 2 plater gelatin). Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i noen sekunder i en kopp i mikroen. Bland den flytende gelatinen inn i eggedosisen.

♥ Sitronfromasjen kan fint lages dagen før servering. Pynt helst med blåbær og sjokolade rett før servering, så dette ser helt ferskt ut.

 


Lekker og luftig "Mousse au citron"!

 

♥ ♥ ♥ ♥

Mousse au citron

Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 2 eggeplommer
♥ 0,5 dl sukker
♥ skall og saft fra 2 sitroner
♥ 1 ss gelatinpulver
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ friske blåbær
♥ revet sjokolade

Fremgangsmåte

Pisk egg, eggeplommer og sukker til eggedosis.

Press saften ut av sitronene og riv sitronskallet. Løs opp gelatinpulveret i 6 ss av sitronsaften som anvist på pakningen. Smelt den bløtlagte gelatinen i noen sekunder i mikrobølgeovn eller over vannbad så den blir flytende. Bland den flytende gelatinen inn i eggedosisen.

Bland deretter i resten av sitronsaften og revet sitronskall. 

Pisk kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn i eggedosisen og hell blandingen i porsjonsglass. Sett glassene i kjøleskapet til fromasjen har stivnet.

Før servering kan fromasjen gjerne pyntes med revet sjokolade, og ekstra godt blir det med noen friske blåbær oppå også!

Tips


♥ Gelatinpulveret kan byttes ut med gelatinplater hvis du er mer komfortabel med å bruke det. 1 ss gelatinpulver tilsvarer 6 plater gelatin (1 ts gelatinpulver = 2 plater gelatin). Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i noen sekunder i en kopp i mikroen. Bland den flytende gelatinen inn i eggedosisen.

♥ Sitronfromasjen kan fint lages dagen før servering. Pynt helst med blåbær og sjokolade rett før servering, så dette ser helt ferskt ut.

30.05.2014
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Hvor mange egg tilsammen? 3 hele og 2 ekstra eggeplommer?

Hvor mye 1 ts. gelatinpulver i gram er en gelatinplate?

Har prøvd å lage denne nå, men etter å ha stått i kjøleskapet, så ser ut som at det skilt seg i bunnen av glasset. Altså det er flytende under moussen. Kan det være at jeg har pisket eggedosis for lite?

Jeg brukte de ekstra eggehvitene til å lage luftig marengs, og toppet moussen med den. Det ble veldig godt.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet