Myke havrerundstykker

Myke havrerundstykker

17.01.2021

Dette er supergode, myyyke og litt bolleaktige havrerundstykker! 

Det er havregryn, olje, melk og sirup i deigen, som gjør disse rundstykkene så soft og nydelige.

Myke havrerundstykker gjør hverdagen så mye bedre. Prøv selv!  Smile  

 


 

Oppskriften gir ca. 16 stk. 


Ingredienser:

♥ 650 g hvetemel
♥ 150 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 pk tørrgjær (se tips)
♥ 1 ts salt 
♥ 6 dl melk
♥ 2 ss lys sirup
♥ 4 ss olivenolje

Pynt:
♥ 2 ss havregryn (små, lettkokte)

 

Fremgangsmåte: 

Bland hvetemel, havregryn og tørrgjær godt sammen i en bolle. Rør deretter inn saltet (se tips).

Varm halvparten av melken i en liten kjele sammen med sirupen slik at sirupen løser seg helt opp i melken. Ta kjelen av platen og tilsett resten av melken og olje. La blandingen stå til den er fingervarm (underkant av 36 °C). Ha væsken i bollen med det tørre. Elt deigen i 5-10 minutter, til den blir glatt og smidig. La deigen heve lunt i 1 time.

Del deigen i 16 like store deler. Trill runde rundstykker som legges på en bakepapirdekket stekeplate. Pensle over med vann og dryss over litt havregryn til pynt.

La rundstykkene etterheve i 30 minutter. 

 

 

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220 °C i 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

 

 

Jeg steker rundstykkene på samme plate selv om det blir litt trangt, for det at de vokser litt inn i hverandre ved steking gir digge, myke kanter. Yum  

 

 

Så herlig med nybakte, myke havrerundstykker! 

 

 

Ost er mitt favorittpålegg, men alt av pålegg passer bra med disse rundstykkene her.  

 

 

Tips: 

♥ Salt kan ødelegge heve-egenskapene til gjæren. Bland derfor tørrgjæren med det tørre før du tilsetter salt. Da unngår du at gjæren kommer i direkte kontakt med saltet. 

♥ 1 pk tørrgjær tilsvarer ca. 13 gram. Det er ikke noe i veien for å bruke 1 pk fersk gjær (50 g) hvis du foretrekker det. Løs i så fall gjæren opp i den fingervarme væsken før du blander væsken med det tørre og starter elteprosessen. 

♥ Det er lurt å varme boksen med sirup helt kort i mikroen så den blir flytende, så blir det lettere å måle opp 2 ss. 

♥ Disse havrerundstykkene holder seg myke i flere dager hvis du pakker dem godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse. 

 

 

Dette er myke havrerundstykker som ikke er særlig grove, men det er likevel forskjell på disse og helt fine rundstykker

Havrerundstykkene er populære til frokost eller i nisten hos store og små!

 

 

♥  Veldig gode, myke havrerundstykker!  ♥  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Myke havrerundstykker

Ingredienser

♥ 650 g hvetemel
♥ 150 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 pk tørrgjær (se tips)
♥ 1 ts salt 
♥ 6 dl melk
♥ 2 ss lys sirup
♥ 4 ss olivenolje

Pynt:
♥ 2 ss havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Bland hvetemel, havregryn og tørrgjær godt sammen i en bolle. Rør deretter inn saltet (se tips).

Varm halvparten av melken i en liten kjele sammen med sirupen slik at sirupen løser seg helt opp i melken. Ta kjelen av platen og tilsett resten av melken og olje. La blandingen stå til den er fingervarm (underkant av 36 °C). Ha væsken i bollen med det tørre. Elt deigen 5-10 minutter, til den blir glatt og smidig. La deigen heve lunt i 1 time.

Del deigen i 16 like store deler. Trill runde rundstykker som legges på en bakepapirdekket stekeplate. Pensle over med vann og dryss over litt havregryn til pynt.

La rundstykkene etterheve i 30 minutter. 

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220 °C i 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

Tips

♥ Salt kan ødelegge heveegenskapene til gjæren. Bland derfor tørrgjæren med det tørre før du tilsetter salt. Da unngår du at gjæren kommer i direkte kontakt med saltet. 

♥ 1 pk tørrgjær tilsvarer ca. 13 gram. Det er ikke noe i veien for å bruke 1 pk fersk gjær (50 g) hvis du foretrekker det. Løs i så fall gjæren opp i den fingervarme væsken før du blander væsken med det tørre og starter elteprosessen. 

♥ Det er lurt å varme boksen med sirup helt kort i mikroen så den blir flytende, så blir det lettere å måle opp 2 ss. 

♥ Disse havrerundstykkene holder seg myke i flere dager hvis du pakker dem godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse. 

17.01.2021
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Disse så nydelige ut! Dersom man vil lage dobbel porsjon med en gang, skal man også doble gjæren da?

Kan man lage disse uten sirup?

Hei. Må man bruke små og lettkokte? Kan man bruke vanlig havregryn?

Kan man bytte ut noe av hvetemelet med speltmel for eksempel?

Disse har jeg lyst til å prøve til helgen! Går det an å bytte ut noe av hvetemelet med sammalt mel?

Kjempegode. Eg trilla ikkje bollar, berre trykte deigen litt flat, etter fyrste heving, og delte opp i firkantar, la dei over på steikebrettet og etterheva i ein time. Funka fint

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter