Myke havrerundstykker

Dette er supergode, myyyke og litt bolleaktige havrerundstykker! 

Det er havregryn, olje, melk og sirup i deigen, som gjør disse rundstykkene så soft og nydelige.

Myke havrerundstykker gjør hverdagen så mye bedre. Prøv selv!  Smile  

 


 

Oppskriften gir ca. 16 stk. 


Ingredienser:

♥ 650 g hvetemel
♥ 150 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 pk tørrgjær (se tips)
♥ 1 ts salt 
♥ 6 dl melk
♥ 2 ss lys sirup
♥ 4 ss olivenolje

Pynt:
♥ 2 ss havregryn (små, lettkokte)

 

Fremgangsmåte: 

Bland hvetemel, havregryn og tørrgjær godt sammen i en bolle. Rør deretter inn saltet (se tips).

Varm halvparten av melken i en liten kjele sammen med sirupen slik at sirupen løser seg helt opp i melken. Ta kjelen av platen og tilsett resten av melken og olje. La blandingen stå til den er fingervarm (underkant av 36 °C). Ha væsken i bollen med det tørre. Elt deigen i 5-10 minutter, til den blir glatt og smidig. La deigen heve lunt i 1 time.

Del deigen i 16 like store deler. Trill runde rundstykker som legges på en bakepapirdekket stekeplate. Pensle over med vann og dryss over litt havregryn til pynt.

La rundstykkene etterheve i 30 minutter. 

 

 

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220 °C i 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

 

 

Jeg steker rundstykkene på samme plate selv om det blir litt trangt, for det at de vokser litt inn i hverandre ved steking gir digge, myke kanter. Yum  

 

 

Så herlig med nybakte, myke havrerundstykker! 

 

 

Ost er mitt favorittpålegg, men alt av pålegg passer bra med disse rundstykkene her.  

 

 

Tips: 

♥ Salt kan ødelegge heve-egenskapene til gjæren. Bland derfor tørrgjæren med det tørre før du tilsetter salt. Da unngår du at gjæren kommer i direkte kontakt med saltet. 

♥ 1 pk tørrgjær tilsvarer ca. 13 gram. Det er ikke noe i veien for å bruke 1 pk fersk gjær (50 g) hvis du foretrekker det. Løs i så fall gjæren opp i den fingervarme væsken før du blander væsken med det tørre og starter elteprosessen. 

♥ Det er lurt å varme boksen med sirup helt kort i mikroen så den blir flytende, så blir det lettere å måle opp 2 ss. 

♥ Disse havrerundstykkene holder seg myke i flere dager hvis du pakker dem godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse. 

 

 

Dette er myke havrerundstykker som ikke er særlig grove, men det er likevel forskjell på disse og helt fine rundstykker

Havrerundstykkene er populære til frokost eller i nisten hos store og små!

 

 

♥  Veldig gode, myke havrerundstykker!  ♥  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Myke havrerundstykker
Ingredienser

♥ 650 g hvetemel
♥ 150 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 pk tørrgjær (se tips)
♥ 1 ts salt 
♥ 6 dl melk
♥ 2 ss lys sirup
♥ 4 ss olivenolje

Pynt:
♥ 2 ss havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Bland hvetemel, havregryn og tørrgjær godt sammen i en bolle. Rør deretter inn saltet (se tips).

Varm halvparten av melken i en liten kjele sammen med sirupen slik at sirupen løser seg helt opp i melken. Ta kjelen av platen og tilsett resten av melken og olje. La blandingen stå til den er fingervarm (underkant av 36 °C). Ha væsken i bollen med det tørre. Elt deigen 5-10 minutter, til den blir glatt og smidig. La deigen heve lunt i 1 time.

Del deigen i 16 like store deler. Trill runde rundstykker som legges på en bakepapirdekket stekeplate. Pensle over med vann og dryss over litt havregryn til pynt.

La rundstykkene etterheve i 30 minutter. 

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220 °C i 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

Tips

♥ Salt kan ødelegge heveegenskapene til gjæren. Bland derfor tørrgjæren med det tørre før du tilsetter salt. Da unngår du at gjæren kommer i direkte kontakt med saltet. 

♥ 1 pk tørrgjær tilsvarer ca. 13 gram. Det er ikke noe i veien for å bruke 1 pk fersk gjær (50 g) hvis du foretrekker det. Løs i så fall gjæren opp i den fingervarme væsken før du blander væsken med det tørre og starter elteprosessen. 

♥ Det er lurt å varme boksen med sirup helt kort i mikroen så den blir flytende, så blir det lettere å måle opp 2 ss. 

♥ Disse havrerundstykkene holder seg myke i flere dager hvis du pakker dem godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

8 kommentarer

Disse så nydelige ut! Dersom man vil lage dobbel porsjon med en gang, skal man også doble gjæren da?

Disse har jeg lyst til å prøve til helgen! Går det an å bytte ut noe av hvetemelet med sammalt mel?

Kjempegode. Eg trilla ikkje bollar, berre trykte deigen litt flat, etter fyrste heving, og delte opp i firkantar, la dei over på steikebrettet og etterheva i ein time. Funka fint

Elsker disse! Gjør dem halvgrove ved å erstatte halvparten av hvetemelet med rugmel og havremel. Syns deigen blir for våt, så tilsetter litt mer mel mens den eltes. Kjempegode rundstykker!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift