One Pan Gyoza (Ovnsbakte Gyoza i currysaus)

One Pan Gyoza har gått viralt, og det er vel fortjent!  😍

Gyoza er japanske dumplings, som vanligvis stekes for å få stekeskorpe og deretter dampes. Her ovnsbakes gyoza i stedet i en nydelig, kremet currysaus. Sausen består av kokosmelk, rød curry paste, hvitløk, ingefær, soyasaus, riseddik og sesamolje. For å få litt grønt, has også oppkuttet pak choy i formen. 

Etter en halvtime i ovnen er retten klar. Topp med vårløk, sesamfrø, chili crisp og frisk koriander. 

 

 

Gyoza kan selvfølgelig lages fra bunnen av, men i denne retten benyttes ferdiglagde gyoza, som fås kjøpt frosne i de fleste matbutikkene.

Veldig lettvint og utrolig godt! 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

♥ 25 gyoza (frosne, gjerne med kylling, se tips)
♥ 1 stor pak choy (eller 2 små, se tips)

Currysaus:
♥ 5 dl kokosmelk
♥ 1 ss rød curry paste (se tips)
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 1 ss revet fersk ingefær
♥ 3 ss soyasaus
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 2 ss riseddik
♥ 2 ss sesamolje

Topping: 
♥ 1 vårløk
♥ 1 ss sesamfrø
♥ frisk koriander
♥ 1 ss chili crisp (se tips)

Servering:
♥ kokt jasminris eller eggnudler

 

Fremgangsmåte:

Finn frem en ildfast form (ca. 20 x 30 cm).

Ha kokosmelk i formen og tilsett også de øvrige ingrediensene til currysausen. 

 

 

Visp sausen raskt sammen.

 

 

Kutt opp pak choy og legg i formen. 

 

 

Legg deretter gyoza i formen (de trenger ikke å tines først). Dytt gyozaene godt ned i sausen.

 

 

Sett formen midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter. 

 

 

Dryss over kuttet vårløk, sesamfrø og frisk koriander. Bruk en teskje til å ha over litt chili crisp hvis du liker det.

 

 

Serveres nylaget! Som tilbehør kan du eventuelt ha kokt jasminris eller eggnudler. 

Så godt! 

 

 

Tips: 

♥ Gyoza fås kjøpt med ulike type fyll. Jeg brukte her gyoza med kyllingfyll, men andre varianter går like fint å bruke. Tilberedes i frossen tilstand. 

 

 

♥ De ulike ingrediensene til currysausen fås kjøpt i de fleste norske matbukkene. 

 

 

♥ Pak choy (også kalt bok choy) er en asiatisk type kål med blader som kan minne litt om kinakål. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Du kan alternativt bruke spinatblader, kinakål eller kuttet spisskål eller rødkål. 

♥ Jeg har her brukt thailandsk rød curry paste, som er lett å få tak i. Du kan alternativt bruke koreansk, fermentert rød chilipaste: gochujang.

♥ Chili crisp er en kinesisk chiliolje som også fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Juster mengden rød curry paste og chili crisp utfra hvor sterk du liker maten. 

 

 

Comfy mat med litt futt i! 

Enjoy!  😍

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

One Pan Gyoza (Ovnsbakte Gyoza i currysaus)
Ingredienser

♥ 25 gyoza (frosne, gjerne med kylling, se tips)
♥ 1 stor pak choy (eller 2 små, se tips)

Currysaus:
♥ 5 dl kokosmelk
♥ 1 ss rød curry paste (se tips)
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 1 ss revet fersk ingefær
♥ 3 ss soyasaus
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 2 ss riseddik
♥ 2 ss sesamolje

Topping: 
♥ 1 vårløk
♥ 1 ss sesamfrø
♥ frisk koriander
♥ 1 ss chili crisp (se tips)

Servering:
♥ kokt jasminris eller eggnudler

Fremgangsmåte

Finn frem en ildfast form (ca. 20 x 30 cm).

Ha kokosmelk i formen og tilsett også de øvrige ingrediensene til currysausen. Visp sausen raskt sammen.

Kutt opp pak choy og legg i formen. 

Legg deretter gyoza i formen (de trenger ikke å tines først). Dytt gyozaene godt ned i sausen.

Sett formen midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter. 

Dryss over kuttet vårløk, sesamfrø og frisk koriander. Bruk en teskje til å ha over litt chili crisp hvis du liker det.

Serveres nylaget! Som tilbehør kan du eventuelt ha kokt jasminris eller eggnudler. 

Tips

♥ Gyoza fås kjøpt med ulike type fyll. Jeg brukte her gyoza med kyllingfyll, men andre varianter går like fint å bruke. Tilberedes i frossen tilstand. 

♥ De ulike ingrediensene til currysausen fås kjøpt i de fleste norske matbukkene. 

♥ Pak choy (også kalt bok choy) er en asiatisk type kål med blader som kan minne litt om kinakål. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Du kan alternativt bruke spinatblader, kinakål, eller kuttet spisskål eller rødkål. 

♥ Jeg har her brukt thailandsk rød curry paste, som er lett å få tak i. Du kan alternativt bruke koreansk, fermentert rød chilipaste: gochujang.

♥ Chili crisp er en kinesisk chiliolje som også fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Juster mengden rød curry paste og chili crisp utfra hvor sterk du liker maten. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift