Ostekake til 17. mai

Ostekake til 17. mai

09.05.2016

Annonse: Porsgrunds Porselænsfabrik. Inneholder annonselenker.

Hei igjen dere!

En klassisk ostekake slår an ved alle anledninger!

Og med rødt gelelokk og noen friske bær er det lett å skape en deilig ostekake med de rette 17. mai-fargene. Smile

 

Nydelig!
 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 250 g søt havrekjeks (f eks Bixit)
♥ 100 g smør

Ostefromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl rømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Rødt gelelokk:
♥ 1 pk jordbær- eller bringebærgelepulver
♥ 2,5 dl vann

Pynt:
♥ noen friske jordbær og blåbær

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør.

Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat eller bruk integrert kakeform og kakefat som jeg har gjort her.

Formen heter Bake it Easy, og er min favorittform når jeg lager alle varianter ostekaker og fromasjkaker. Det fine med denne formen er at du kan lage kaken direkte på fatet så du slipper å flytte på den ferdige kaken. 

Jeg har vært så heldig å få en rabattkode for Det søte livs lesere som gir 40 % prisavslag i nettbutikken til Porsgrunds Porselænsfabrik og Hadeland Glassverk. Rabatten gjelder denne kakeformen, men også alt annet av servise, kniver og glass med unntak av Bogstad Hvit, Bogstad Strå, Papir, Norgesglasset, Finn, Marie og Kunstglass. For å benytte deg av tilbudet må du følge lenkene til nettbutikkene i dette innlegget og bruke rabattkoden 40P16mai når du handler. Hvis du handler servise eller glass som allerede er rabatterte i nettbutikkene, får du rabatt på rabatt!

Tilbudet er gyldig til og med 16. mai 2016. Hver av nettbutikkene tilbyr fri frakt hvis du handler for over kr 500.


 Heart

 

Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt i 30 minutter.

Løs opp sitrongelepulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Bland i avkjølt gele i en tynn stråle. Pisk kremfløten stiv og rør kremen deretter inn i ostefyllet. Visp gjerne med en stålvisp så blandingen blir helt jevn. Hell ostefyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Kok opp vannet og løs opp det røde gelepulveret i vannet. Avkjøl til geleen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig i formen over ostefromasjen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelelokket har stivnet.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Pynt kaken med friske bær før servering.

 

 

Lekker, enkel og dekorativ ostekake!

 

 

Tips:

♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geleen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geleen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

♥ Jeg har her som sagt brukt Bake it Easy-form som er et integrert kakefat/kakeform. Har du ikke en slik form, kan du sette en kakering direkte på et kakefat, men pass da på at du presser kjeksen helt inn til kanten av kakeringen, ellers vil ostefromasjen renne ut av formen.

♥ Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet!

 

FAVORITTEN PÅ KAKEBORDET - SOM ALLTID BLIR VELLYKKET!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Ostekake til 17. mai

Ingredienser

Bunn:
♥ 250 g søt havrekjeks (f eks Bixit)
♥ 100 g smør

Ostefromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl rømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Rødt gelelokk:
♥ 1 pk jordbær- eller bringebærgelepulver
♥ 2,5 dl vann

Pynt:
♥ noen friske jordbær og blåbær

Fremgangsmåte

Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør.

Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat eller bruk integrert kakeform og kakefat som jeg har gjort her. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt i 30 minutter.

Løs opp sitrongelepulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Bland i avkjølt gele i en tynn stråle. Pisk kremfløten stiv og rør kremen deretter inn i ostefyllet. Visp gjerne med en stålvisp så blandingen blir helt jevn. Hell ostefyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Kok opp vannet og løs opp det røde gelepulveret i vannet. Avkjøl til geleen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig i formen over ostefromasjen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelelokket har stivnet.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Pynt kaken med friske bær før servering.

Tips

♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geleen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geleen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

♥ Jeg har her som sagt brukt Bake it Easy-form som er et integrert kakefat/kakeform. Har du ikke en slik form, kan du sette en kakering direkte på et kakefat, men pass da på at du presser kjeksen helt inn til kanten av kakeringen, ellers vil ostefromasjen renne ut av formen.

♥ Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet!

09.05.2016
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

24 kommentarer

Hei, kaken ser kjempe godt ut, men jeg lurer på om ingrediensen kan doblet hvis jeg skal lage det i langpanne? Skal lage det til 17.mai :)

Beklager alt for sent svar, det har vært umulig for meg å rekke å svare på alle kommentarene her på bloggen.

Bruker du dobbel porsjon i langpanne vil nok ostekaken bli en god del lavere enn i rund form, men det burde gå bra likevel. Har ikke testet det enda, men er noe som jeg skal prøve ut snart :-)

Bakte denne kaka til bursdag i dag, og fikk enormt med skryt! Tok med restene på jobb og det var det ei som sa at dette var den beste kaka hun hadde smakt :D Jeg byttet ut sitrongele med appelsingele, bare fordi jeg syns den er så god og frisk!

Hyggelig å høre, Kine!

den beste ostekaka jeg har smakt! men 2. gang jeg laget denne kaka glemte jeg å ha i vaniljesukker... :( vil det utgjøre så stor forskjell på smaken?

Så bra:-) Neida, det har lite å si på smaken om du glemte vaniljesukkeret.

Hei lagde denne kaka idag men noe vannliknende renner ut? Hva har jeg gjort feil? Jeg var veldig nöje med allt

Skjønner ikke hva dette kan være.... Sikker på at formen din er helt tett og at du riktig mengde vann i ostefyllet (og ikke det som står på gelepakken)?

Den rabattkoden fungerer ikke :(

Som det står i innlegget kunne rabattkoden brukes til 16. mai 2016, så nå i desember har den utløpt for lengst og fungerer selvfølgelig ikke.

Hei jeg skulle spørre om hva må være forhold til gelepulver og vann min ostekremen stivner ikke?

Den hær kaka e bare HELT FANTASTISK!!! :) Laget 2 kaker på under 2 dager til både skoleavsluttning og bursdag :) Tusen takk!!

Veldig god og enkel kake og lage..

Denne kaken har vært en favoritt i flere år. Men da jeg byttet ut Bixitkjeksen med Orekjeks fra en annen oppskrift du har, tok det helt av. Familie og venner sier det er den beste ostekaken de har smakt.

Bruker du seterrømme eller lettrømme?

Hei glemte å ta i kremen hvordN blir det da

Hei!
Lurer på om det er mulig å fryse kaken?

HeiDenne er supergod og skal lage den til konfirmasjon i helgen! Men ser at den blir fir rennende, er det mulig og blade i litt gelatin? Tenkte i sammen med sitrongelen?

Hei - jeg prøver den også nå til en konfirmasjon. Har skjelt litt til en annen oppskrift som jeg vet har gått bra før - der jeg har brukt to pk sitrongele + 4 dl vann og saft av en sitron + de andre ingrediensene (dvs 200 g ost, sukker / melis, en boks lettrømme og 3 dl krem). Det har gått veldig bra før med dette forholdet. Ikke godt hvis den blir for stiv heller. Min er i kjøleskapet nå. Er spent på resultatet - men ser megagod ut! .) Lykke til!

Denne kaken har jeg laget mange ganger. Har blitt en favoritt blant familie og venner. Pynter med jordbær, bringebær, blåbær og bjørnebær. Berre lekkert!!

Bruker man lettrømme?
Kan man bruke creme fraiche?
Ønsker ikke en sur fromasj! Første gang eg skal lage denne kaken!

Litt synd å bruke mål med pk, jeg lager det meste på båt og får div ting i store poser, så en pk funker ikke for min del. Dessuten en pk i Norge er ikke det samme som i UK, hadde vært fint å få oppskriftene i dl, ml, gram...

1 pk freia gelepulver er 125 g.

hei kan jeg bruke ritzkjeksbunn på denne kaken

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet