Panna cotta med bjørnebærcoulis


Panna cotta er en super dessert som er likt av de fleste! Vaniljepuddingen kan toppes med ulike frukter, bær og sauser og du finner allerede mange varianter her på Det søte liv.

Denne gangen lagde jeg en nydelig bjørnebærcoulis ("coulis" er bare et fjongt navn på ulike typer hjemmelaget bærsaus Smile ). Det går fint å bruke frosne bjørnebær som fås kjøpt hele året.

 

 

Hvis du vil, kan du bruke akkurat samme oppskrift med bringebær. Se også eget innlegg med Panna cotta med jordbærcoulis.

Oppskriften gir 4-6 porsjoner.

 

 

Ingredienser:

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 plater gelatin

Bjørnebærcoulis:
♥ 300 g frosne bjørnebær
♥ 150 g sukker
♥ 1/2 lime
♥ 0,5 dl kokende vann

Pynt:
♥ noen friske bjørnebær (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

Panna cotta

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.

Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler (eller 6 hvis du vil lage porsjonene mindre), og sett dem i kjøleskapet i 4-5 timer eller gjerne over natten, slik at panna cottaen stivner helt.
 

Bjørnebærcoulis

Ha frosne bjørnebær i en kjele.

 

 

Tilsett sukker, presset saft fra en halv lime og kokende vann.

La blandingen småkoke på svak varme til sukkeret har løst seg opp.

 

 

Bruk gjerne enten en stavmikser eller en food processor og mos blandingen så alle klumpfer fjernes. Smak til med sukker til du har ønsket smak og sødme på bjørnebærsausen.

Press sausen igjennom en sil slik at du får fjernet alle frøene fra bærene (husk å skrape godt av på undersiden av silen også slik at all saft fra bærene kommer med).

 

 

Hell sausen på en liten kanne og avkjøl.

 

 

Servering:

Hell bjørnebærcoulis over panna cottaen før servering. Pynt eventuelt hver dessert med noen hele, ferske bjørnebær.

 

 

Tips:

♥ Både panna cottaen og bjørnebærcoulisen kan med fordel lages klart dagen før servering.

♥ Bjørnebærcoulis smaker godt til mye! Bør testes med vaniljeis, og er også kjempegod som dessertsaus til blant annet sjokoladefondant og andre sjokoladekaker ...

 

Heart  Nydelig dessert!  Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

 

Panna cotta med bjørnebærcoulis
Ingredienser

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 plater gelatin

Bjørnebærcoulis:
♥ 300 g frosne bjørnebær
♥ 150 g sukker
♥ 1/2 lime
♥ 0,5 dl kokende vann

Pynt:
♥ noen friske bjørnebær (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Panna cotta

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann. Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.

Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler (eller 6 hvis du vil lage porsjonene mindre), og sett dem i kjøleskapet i 4-5 timer eller gjerne over natten, slik at panna cottaen stivner helt.

Bjørnebærcoulis

Ha bjørnebær, sukker, presset saft fra en halv lime og kokende vann i en kjele. La blandingen småkoke på svak varme til sukkeret har løst seg opp. Bruk gjerne enten en stavmikser eller en food processor og mos blandingen så alle klumpfer fjernes. Smak til med sukker til du har ønsket smak og sødme på bjørnebærsausen.

Press sausen igjennom en sil slik at du får fjernet alle frøene fra bærene (husk å skrape godt av på undersiden av silen også slik at all saft fra bærene kommer med). Hell sausen på en liten kanne og avkjøl.

Servering:

Hell bjørnebærcoulis over panna cottaen før servering. Pynt eventuelt hver dessert med noen hele, ferske bjørnebær.

Tips

♥ Både panna cottaen og bjørnebærcoulisen kan med fordel lages klart dagen før servering.

♥ Bjørnebærcoulis smaker godt til mye! Bør testes med vaniljeis, og er også kjempegod som dessertsaus til blant annet sjokoladefondant og andre sjokoladekaker...

3 kommentarer

Hei! 😊 dette så ut som en nydelig oppskrift som må prøves ut 😊 Lurer veldig på hvor du har kjøpt det fine sausbeholderen som ser ut som en fløteputt? 🤩
Mvh Jeanett

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift