Pepperkakebordkort

Pepperkakebordkort

21.12.2009
Pepperkakebordkort

Ingredienser

500 g ferdigkjøpt eller hjemmelaget pepperkakedeig (se flere oppskrifter på detsoteliv.no)

Montering:
2-3 dl sukker som smeltes i stekepanne til flytende, brun karamell

Pynt:
1 eggehvite (se tips)
melis
nonstop eller annet godteri

Fremgangsmåte

Lag pepperkaker formet til store firkanter med tilhørende to trekanter til hver (trekantene brukes som støtte bak firkantene for å få pepperkakebordkortene til å stå). Lag pepperkakene i ønsket størrelse ved å klippe ut maler av papp. Pepperkakene bør renskjæres straks de tas ut av ovnen, slik at kantene blir rette.

De avkjølte pepperkakene festes sammen med smeltet sukker. (NB! Karamellisert sukker er veldig varmt, så pass på så du ikke brenner deg!) Avkjøl kakene slik at sukkeret stivner.

Pynt pepperkakene deretter med melisglasur og nonstop eller annen godteripynt.

Tips

Det kan være lettere å skrive navn på bordkortene om du gjør skiltene ferdig før montering.

Det er viktig at du lager melisglasur med eggehvite og ikke vann, ellers stivner ikke glasuren skikkelig og pepperkakene blir klissete.

21.12.2009
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter