Rabarbrakake i langpanne

Rabarbrakake i langpanne

23.07.2007
Rabarbrakake i langpanne

Ingredienser

3 store egg
2 dl sukker
2 ts bakepulver
4 dl hvetemel

Topping:
500 g renset rabarbra
150 g kaldt smør
1,5 dl perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen forsiktig sammen til den er klumpfri (bruk gjerne en stålvisp).

Bre røren utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Skjær rabarbraen i ca 5 cm lange biter. Legg dem pent ned i deigen (se tips). Høvle over det kalde smøret (bruk ostehøvel) og dekk hele kaken med smøret. Dryss godt med perlesukker over.

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i 40-50 min. Avkjøl kaken i formen. Løft kaken forsiktig ut av formen og skjær den i passe store biter.

Tips

Tilpass mengden rabarbra. Personlig synes jeg kaken blir best om rabarbrabitene ikke legges alt for tett, slik at kaken ikke blir for syrlig.

Server kakestykkene gjerne lunkne med pisket krem som er smaksatt med vaniljesukker.

Rabarbrakaken kan fryses.

23.07.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Pass på, min ble brent i bunnen. Kanskje bedre med midt i ovnen? Ellers god smak :-)

Laget min egen variant av denne kaken idag, fulgte oppstriften. Men etter å ha røren i formen,så hadde jeg på klatter med vaniljekrem,biter med rabarbra og skiver med jordbær oppå røren/smør og perlesukker tilslutt. Fikk veldig skryt av kaken på hundetreningen :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter