Sitronbiskvier


"Biskvier" er svenske kaker som består av små makronbunner som dekkes med krem og som deretter dyppes i smeltet sjokolade. Konseptet er det samme som de velkjente kakene "Sarah Bernhard" er basert på. I Sverige varierer man imidlertid Biskvier med ulike typer fyll og sjokoladetrekk.

Her har du en variant som består av myke marsipanmakroner som dekkes med sitronkrem og deretter dyppes i smeltet, hvit sjokolade.

 


Svenske "Citronbiskvier" er virkelig nydelige konfektkaker!

 

 

Oppskriften gir 25 stk.

 

Ingredienser:

Marsipanmakroner:
♥ 300 g ekte marsipan (se tips)
♥ 0,5 dl sukker
♥ 1 eggehvite

Sitronkrem:
♥ 150 g smør
♥ 1 eggeplomme
♥ 1/2 sitron (revet skall og presset saft)
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 3 dl melis

Hvit sjokoladetrekk:
♥ 300 g hvit sjokolade
♥ 1 ts delfiafett (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Marsipanmakronene:

Riv marsipanen grovt på rivjern. Ha dette i en food processor med hakkekniv og kjør dette sammen med sukker og eggehvite til en jevn og glatt masse.

Form marsipanmassen til 25 runde kuler som du legger på to bakepapirdekkede stekeplater. Trykk kulene litt flate med fingrene og stek dem så midt i ovnen ved 175°C i ca. 15 minutter. Kakene er fortsatt myke når de er ferdigstekte, men skal ha blitt gylne i kantene.

Avkjøl kakene til de er helt kalde (se tips).

 


Sitronkremen:

Pisk sammen romtemperert smør, eggeplommen, vaniljesukker og presset saft og revet skall av den halve sitronen. Tilsett så melis og pisk til kremen er myk og luftig. Hvis du synes den virker for bløt, kan du sette den en stund i kjøleskapet.

Fordel så en klatt med sitonkrem på hver avkjølte marsipanmakron.

 

 

Bruk en bred smørekniv, og form sitronkremen til en spiss topp oppå makronen.

 

 

Sett makronene i kjøleskapet over natten, så de blir helt kalde og sitronkremen stivner.

 

 

Har du ikke tid til å vente så lenge, går det også an å sette brettet med makronene i fryseren et par timer.

 


Hvit sjokolade:

Smelt hvit sjokolade sammen med en liten klatt delfiafett i en skål over vannbad. Når sjokoladen er helt smeltet, tar du skålen bort fra varmen og avkjøler sjokoladen litt. Det er viktig at sjokoladen ikke er for varm, samtidig som den selvfølgelig ikke må være mer avkjølt enn at den fortsatt er helt flytende.

Ta så en og en makron ut av kjøleskapet (eller fryseren) og dypp i den smeltede hvite sjokoladen. Sett makronen deretter strakts tilbake i kjøleskapet (eller fryseren). Gjenta til alle makronene er dekket med hvit sjokolade.

Oppbevar makronene kjølig helt frem til servering. De er veldig fine å fryse og tiner raskt.

 


Jeg elsker smaken av sitron i kaker!

 

Det koselige serviset med blå stjerner er sponset av GreenGate.

 


Kan jeg friste deg med en liten, deilig kake?  Wink 

 

 Yum 

 

Tips:

♥ Jeg har brukt ekte marsipan til disse makronene (lilla rull fra Odense). Denne marsipanen holder fasongen veldig bra under stekingen. Ikke bruk vanlig figurmarsipan, for den smelter ved oppvarming.

 


♥ Det er veldig viktig at makronene er helt kalde før du smører på sitronkremen, ellers smelter sitronkremen.

Det er viktig at den hvite sjokoladen ikke er for varm når du dypper makronen i den, ellers vil den bare gli av sitronkremen. Dette skyldes at smøret i sitronkremen smelter når den kommer i kontakt med sjokolade som er for varm.

♥ Det å smelte hvit sjokolade sammen med delfiafett gjør at den blir litt mer flytende og dermed lettere å dyppe makronene i. Alternativt kan du bruke populære "Candy Melts" som har veldig god vaniljesmak (fås blant annet kjøpt i nettbutikken til Søte Saker, se her).

♥ Dette er som sagt kaker som er basert på samme konsept som Sarah Bernhardt. Se også oppskrift på Trøffelmakroner her på Det søte liv.

 


Nydelig smakskombinasjon med marsipan, sitronkrem og hvit sjokolade!

 


Lovely!
 


 Heart  Heart  Heart  Heart

 

Sitronbiskvier
Ingredienser

Marsipanmakroner:
♥ 300 g ekte marsipan (se tips)
♥ 0,5 dl sukker
♥ 1 eggehvite

Sitronkrem:
♥ 150 g smør
♥ 1 eggeplomme
♥ 1/2 sitron (revet skall og presset saft)
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 3 dl melis

Hvit sjokoladetrekk:
♥ 300 g hvit sjokolade
♥ 1 ts delfiafett (se tips)

Fremgangsmåte

Marsipanmakronene:
Riv marsipanen grovt på rivjern. Ha dette i en food processor med hakkekniv og kjør dette sammen med sukker og eggehvite til en jevn og glatt masse.

Form marsipanmassen til 25 runde kuler som du legger på to bakepapirdekkede stekeplater. Trykk kulene litt flate med fingrene og stek dem så midt i ovnen ved 175°C i ca. 15 minutter. Kakene er fortsatt myke når de er ferdigstekte, men skal ha blitt gylne i kantene.

Avkjøl kakene til de er helt kalde (se tips).


Sitronkremen:
Pisk sammen romtemperert smør, eggeplommen, vaniljesukker og presset saft og revet skall av den halve sitronen. Tilsett så melis og pisk til kremen er myk og luftig. Hvis du synes den virker for bløt, kan du sette den en stund i kjøleskapet.

Fordel så en klatt med sitonkrem på hver avkjølte marsipanmakron. Bruk en bred smørekniv, og form sitronkremen til en spiss topp oppå makronen.

Sett makronene i kjøleskapet over natten, så de blir helt kalde og sitronkremen stivner. Har du ikke tid til å vente så lenge, går det også an å sette brettet med makronene i fryseren et par timer.


Hvit sjokolade:
Smelt hvit sjokolade sammen med en liten klatt delfiafett i en skål over vannbad. Når sjokoladen er helt smeltet, tar du skålen bort fra varmen og avkjøler sjokoladen litt. Det er viktig at sjokoladen ikke er for varm, samtidig som den selvfølgelig ikke må være mer avkjølt enn at den fortsatt er helt flytende.

Ta så en og en makron ut av kjøleskapet (eller fryseren) og dypp i den smeltede hvite sjokoladen. Sett makronen deretter strakts tilbake i kjøleskapet (eller fryseren). Gjenta til alle makronene er dekket med hvit sjokolade.

Oppbevar makronene kjølig helt frem til servering. De er veldig fine å fryse og tiner raskt.

Tips

♥ Jeg har brukt ekte marsipan til disse makronene (lilla rull fra Odense). Denne marsipanen holder fasongen veldig bra under stekingen. Ikke bruk vanlig figurmarsipan, for den smelter ved oppvarming.

♥ Det er veldig viktig at makronene er helt kalde før du smører på sitronkremen, ellers smelter sitronkremen.

♥ Det er viktig at den hvite sjokoladen ikke er for varm når du dypper makronen i den, ellers vil den bare gli av sitronkremen. Dette skyldes at smøret i sitronkremen smelter når den kommer i kontakt med sjokolade som er for varm.

♥ Det å smelte hvit sjokolade sammen med delfiafett gjør at den blir litt mer flytende og dermed lettere å dyppe makronene i. Alternativt kan du bruke populære "Candy Melts" som har veldig god vaniljesmak (fås blant annet kjøpt i nettbutikken til Søte Saker, se her).

5 kommentarer

Hei, prøver meg på disse nå. Men synes bare at det er litt rart at du har brukt kun 300g marsipan når pakkene er på 400g... Deigen synes jeg også blir for klissete, vanskelig å forme kuler av den:-(

Å takk, søte deg, for denne fantastiske oppskrifta! Er ganske så nøgd nå, for i mangel av vanlig, ekte marsipan, så fant eg ei pakke odense marsipan med lakris og 98% mandler i! Blanda den med
Rema´s "vanlige" billig-marsipan og slumpa meg visst fram til litt større oppskrift - med perfekt resultat! Alt takket være deg - igjen; tusen hjertelig takk for god(e) oppskrift(er)! Du kan sannelig ta æren for at mange av oss serverer gode kaker rundt om i heimene! ;-)
Beste helsing;
Annette på Skogtun

Kan disse lages i langpanne (evt liten langpanne), på samme måten som Sarah Bernhardt i langpanne?

Jeg synes også denne marsipanmakron-deigen ble veldig klissete, umulig å forme kuler..Skal det være 1 pk (400gr) marsipan, eller bare 300?
Kanskje har det med varmen fra foodprossesoren å gjøre? Jeg kjørte den tross alt ganske lenge.. Nå prøver jeg å putte den i kjøleskapet, og krysser fingrene for at jeg får til å lage kuler om en time..

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift