Sjokoladekake (stekt i airfryer)

ANNONSE: Cosori.no

Hei!

Det er altså så kjekt å ha en airfryer på kjøkkenet! 😊 Det er utrolig hvor mye godt man kan lage i en airfryer, og du finner nå en egen kategori HER på Det søte liv med alt jeg har testet ut.

Noe av det beste av det jeg har laget i min hvite Cosori må være denne sjokoladekaken her, som ble virkelig helt fantastisk DIGG både på smak og konsistens! 

 

 

Supersaftig sjokoladekake! 

 

 

Jeg dekket sjokoladekaken med en deilig sjokoladekrem, men sjokoladekaken er faktisk supergod som den er uten sjokoladekrem og eventuelt bare et lite melisdryss.

 


♥ 

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:

♥ 250 g sukker
♥ 100 g hvetemel
♥ 50 g kakaopulver
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 2 egg
♥ 1 dl surmelk
♥ 1 dl olje (se tips)
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 dl varmt vann
♥ 100 g kokesjokolade

Sjokoladekrem:
♥ 150 g smør
♥ 250 g melis
♥ 2 ss kakaopulver
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 0,5 dl kremfløte

Pynt:
♥ kakestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekake:

I en bolle blandes sukker, mel, kakaopulver, bakepulver og natron.

 

 

I en annen bolle vispes eggene lett sammen med surmelk, olje og vaniljeekstrakt.

 

 

Tilsett varmt vann og rør godt.

 

 

Ha så det våte i bollen med det tørre.

 

 

Rør deigen raskt sammen med en ballongvisp (den skal bli nokså tynn i konsistensen).

 

 

Spray bunn og kanter på en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med formfett, og kle bunnen av formen med bakepapir.

Hell kakerøren i formen.

 

 

Hakk kokesjokoladen og fordel sjokoladebitene på toppen av deigen.

 

 

Rør litt med en gaffel, så noen av sjokoladebitene blander seg med deigen mens noen blir liggende oppå deigen.

 

 

Dekk over kakeformen med aluminiumsfolie.

 

 

Bruk en kakepinne til å stikke noen små hull i aluminiumsfolien (se tips).

 

 

Steking i airfryer: 

Forvarm airfryeren på 205°C i 5 minutter.

Sett kakeformen med aluminiumsfolien forsiktig ned i skuffen på airfryeren.

 

 

En rund kakeform på 20 cm i diameter passer helt perfekt i Cosorien!  😊  

Stek kaken i airfryeren ved 160°C i 50 minutter. Åpne opp airfryeren og fjern forsiktig aluminiumsfolien. Stek kaken videre uten aluminiumsfolie over ved 160°C i 10 minutter til. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten.

 

 

La kaken hvile i skuffen i 10-15 minutter, slik at formen blir avkjølt før du forsiktig løfter opp kaken.

 

 

La kaken bli helt kald før du tar den ut av formen, fjerner bakepapiret og setter den på et fat.

 

 

Sjokoladekrem og pynt:

Pisk mykt smør sammen med melis, kakaopulver og vanilje. Spe med kald kremfløte til du ser at sjokoladekremen får passe tykk konsistens.

Smør sjokoladekremen over hele kaken.


 

Pynt med kakestrøssel.

 

 

Så kult at man kan lage en så herlig sjokoladekake i airfryer! 😊

 

 

Nam, så herlig kake! 

 

 

 

Ja, det er lov å kose seg!  😄

 

 

 

Tips:

♥ Husk å bruke olje med nøytral smak, slik som for eksempel rapsolje eller solsikkeolje. Du bør ikke bruke soyaolje eller sterk olivenolje, som kan sette smak på kaken.

♥ Vaniljepasta gir nydelig vaniljesmak og fås kjøpt i de fleste matbutikker. Du kan i stedet bruke vaniljeekstrakt eller vanlig vaniljesukker.

♥ Aluminiumsfolien hindrer at kaken blir for mørk på toppen. Du må stikke små hull i folien for at varm luft som danner seg under folien skal kunne sive ut.

♥ Denne sjokoladekaken holder seg saftig og god i flere dager. Pakk den inn i plast og oppbevar den kjølig, men la den deretter gjerne stå i romtemperatur i 1 time før servering.

 

 

Cosori Airfryer har fått flere best i test-utmerkelser og finnes i flere modeller og farger, se utvalget på Cosori.no.

Jeg har en hvit Cosori Premium Airfryer, som jeg er superfornøyd med! Å bake i airfryeren går som regel en god del raskere enn i ovn og frityrbakst kan lages helt uten fett.

Se mange oppskrifter beregnet på airfryer her på Det søte liv, for eksempel ChurrosDonutsBerlinerbollerPavlova, Oreo-ostekakeVerdens beste bollerFrokostrundstykker og kokte egg!  😊

 

RABATTKODE:

Det er for tiden store rabatter på nesten alle modellene airfryer på Cosori.no!

Du får dessuten ytterligere 10% rabatt på hele handlekurven samt fri frakt ved bruk av rabattkoden Detsoteliv10.

Følg også med på Instagram og Facebook hvor det i morgen vil komme en konkurranse der jeg deler ut 2 gratis airfryere fra Cosori til to heldige vinnere!!

 

 

Denne sjokoladekaken kan jeg virkelig anbefale!

 

 

 

Bon appetit!  😊

 

 

    

 

Sjokoladekake (stekt i airfryer)
Ingredienser

Sjokoladekake:
♥ 250 g sukker
♥ 100 g hvetemel
♥ 50 g kakaopulver
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 2 egg
♥ 1 dl surmelk
♥ 1 dl olje (se tips)
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 dl varmt vann
♥ 100 g kokesjokolade

Sjokoladekrem:
♥ 150 g smør
♥ 250 g melis
♥ 2 ss kakaopulver
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 0,5 dl kremfløte

Pynt:
♥ kakestrøssel

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
I en bolle blandes sukker, mel, kakaopulver, bakepulver og natron.

I en annen bolle vispes eggene lett sammen med surmelk, olje og vaniljeekstrakt. Tilsett varmt vann og rør godt.

Ha så det våte i bollen med det tørre. Rør deigen raskt sammen med en ballongvisp (den skal bli nokså tynn i konsistensen).

Spray bunn og kanter på en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med formfett, og kle bunnen av formen med bakepapir. Hell kakerøren i formen.

Hakk kokesjokoladen og fordel sjokoladebitene på toppen av deigen. Rør litt med en gaffel, så noen av sjokoladebitene blander seg med deigen mens noen blir liggende oppå deigen.

Dekk over kakeformen med aluminiumsfolie. Bruk en kakepinne til å stikke noen små hull i aluminiumsfolien (se tips).

Steking i airfryer: 
Forvarm airfryeren på 205°C i 5 minutter.

Sett kakeformen med aluminiumsfolien forsiktig ned i skuffen på airfryeren.

Stek kaken i airfryeren ved 160°C i 50 minutter. Åpne opp airfryeren og fjern forsiktig aluminiumsfolien. Stek kaken videre uten aluminiumsfolie over ved 160°C i 10 minutter til. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten.

La kaken hvile i skuffen i 10-15 minutter, slik at formen blir avkjølt før du forsiktig løfter opp kaken. La kaken bli helt kald før du tar den ut av formen, fjerner bakepapiret og setter den på et fat.

Sjokoladekrem og pynt:
Pisk mykt smør sammen med melis, kakaopulver og vanilje. Spe med kald kremfløte til du ser at sjokoladekremen får passe tykk konsistens.

Smør sjokoladekremen over hele kaken og pynt med kakestrøssel.

Tips

♥ Husk å bruke olje med nøytral smak, slik som for eksempel rapsolje eller solsikkeolje. Du bør ikke bruke soyaolje eller sterk olivenolje, som kan sette smak på kaken.

♥ Vaniljepasta gir nydelig vaniljesmak og fås kjøpt i de fleste matbutikker. Du kan i stedet bruke vaniljeekstrakt eller vanlig vaniljesukker.

♥ Aluminiumsfolien hindrer at kaken blir for mørk på toppen. Du må stikke små hull i folien for at varm luft som danner seg under folien skal kunne sive ut.

♥ Denne sjokoladekaken holder seg saftig og god i flere dager. Pakk den inn i plast og oppbevar den kjølig, men la den deretter gjerne stå i romtemperatur i 1 time før servering.

Kakekategori
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Åh, den sjokoladekaka ser god ut! Den kan vel steikes i vanlig ovn også? Skal skaffe meg airfryer, men vil ikke vente så lenge!

Hei, prøvde meg på denne nå men kaka hevet seg så røra rant over formen. Har flyttet den over til ovnen og se om jeg får stekt den ferdig der.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift