Brukere online: 1230
Brukere i dag: 13151
Brukere siste 7 dager: 155007
Skumnisser er superpopulært julegodteri! Nå etter hvert også supplert med rampenisser.
I Sverige kalles skumnissene for "skumtomtar", og Skumtomtefudge er det mange svensker som lager til jul.
Jeg testet ut å lage denne fudgen, som fikk en søt rosafarge og en nesten litt barnslig godterismak. Kanskje litt for syntetisk smak for min del, men veldig populært hos min datter! 😊
Ingredienser:
♥ 200 g skumnisser (se tips)
♥ 100 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 2 dl kremfløte
♥ 200 g hvit sjokolade
Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene unntatt hvit sjokolade i en kjele. Klipp opp skumnissene i mindre biter (dette for at de skal smelte raskere).
Varm opp på middels varme mens du rører, helt til skumnissene har smeltet helt. Dette tar 10 - 15 minutter, så ha tålmodighet. 😊
Når skummet har løst seg opp helt, tas kjelen av platen.
Del den hvite sjokoladen opp i mindre biter og ha bitene i kjelen. La den hvite sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.
Kle en firkantet form med bakepapir (jeg brukte her en form som er 25 x 25 cm, se tips). Hell fudgemassen i formen. Sett formen i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) til fudgen har stivnet helt.
Løft fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.
Skjær den i firkanter.
Konsistensen blir perfekt myk og fudgy.
Litt gøy med rosafargen på fudgen.. 😊
Tips:
♥ Jeg brukte en form som er 25 x 25 cm, men du kan også bruke en liten langpanne (20 x 30 cm) eller en litt mindre firkantet form (20 x 20 cm). Størrelsen på formen gjør bare at høyden på fudgen blir litt forskjellig (større form gir lavere høyde og mindre form gir høyere fudge).
♥ Du kan bruke skumnisser (juleskum) eller rampenisser til denne fudgen. Fudgen kan også lages på annet skumgodteri, slik som for eksempel skumbananer eller Ahlgrens biler. Se Påskeskumfudge som er laget etter samme oppskrift som denne med påskeskum (kaniner).
God fornøyelse! 😃
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g skumnisser (se tips)
♥ 100 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 2 dl kremfløte
♥ 200 g hvit sjokolade
Ha alle ingrediensene unntatt hvit sjokolade i en kjele. Klipp opp skumnissene i mindre biter (dette for at de skal smelte raskere).
Varm opp på middels varme mens du rører, helt til skumnissene har smeltet helt. Dette tar 10 - 15 minutter, så ha tålmodighet. 😊
Når skummet har løst seg opp helt, tas kjelen av platen.
Del den hvite sjokoladen opp i mindre biter og ha bitene i kjelen. La den hvite sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.
Kle en firkantet form med bakepapir (jeg brukte her en form som er 25 x 25 cm, se tips). Hell fudgemassen i formen. Sett formen i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) til fudgen har stivnet helt.
Løft fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær den i firkanter.
♥ Du kan bruke skumnisser eller rampenisser til denne fudgen.
♥ Jeg brukte en form som er 25 x 25 cm, men du kan også bruke en liten langpanne (20 x 30 cm) eller en litt mindre form (20 x 20 cm). Størrelsen på formen gjør bare at høyden på fudgen blir litt forskjellig (større form gir lavere høyde og mindre form gir høyere fudge.
♥ Fudgen kan også lages på annet skumgodteri, slik som for eksempel skumbananer eller Ahlgrens biler. Se Påskeskumfudge som er laget etter samme oppskrift som denne med påskeskum (kaniner).
7 kommentarer
Hei, Hvordan oppbevarer du…
Hei, Hvordan oppbevarer du disse, og kan de enkelt pakkes inn som gave til jul? Hvordan er holdbarheten og fester de seg sammen om de ikke oppbevares i kjøleskap. Takk 🙂
Hei, jeg oppbevarer dem…
Hei, jeg oppbevarer dem kjølig, men de tåler også å oppbevares i romtemperatur så lenge det ikke er altfor varmt i rommet. Helt ypperlig å legge å cellofanposer og gi bort i spiselig julegave. Er i hvert fall gode i et par uker.
Eg meiner denne fudgen bør…
Eg meiner denne fudgen bør registrerast som våpen!!
Den er rett og slett farleg!!😁
Hehe :)
Hehe :)
Hei! Hva slags smør bruker…
Hei! Hva slags smør bruker du? Margarin, eller vanlig bordsmør?
Kristine bruker meierismør…
Kristine bruker meierismør om hun ikke skriver noe annet
Hei, ja riktig. Jeg bruker…
Hei, ja riktig. Jeg bruker alltid meierismør :-)
Skriv ny kommentar