Brukere online: 2976
Brukere i dag: 12093
Brukere siste 7 dager: 308415
Her er en suksesskake som passer ypperlig å sette på kakebordet til 17. mai!
Jeg har tatt utgangspunkt i en klassisk Suksesskake, og så pyntet den med tykk marengs og bringebær, rips og bjørnebær. Siden marengsen ikke skal stekes, vil den bli som en myk marengskrem oppå kaken.
Resultatet blir en superfristende og fantastisk god Suksesskake i rødt, hvitt og blått!
Denne kaken vil alle elske! 😍
Ingredienser:
Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver
Gul suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør
Marengskrem:
♥ 2 eggehviter
♥ 1 dl sukker
Pynt:
♥ 3 ss mandelflak
♥ 125 g bringebær
♥ 100 g rips
♥ 200 g bjørnebær
Fremgangsmåte:
Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs.
Mal mandlene og bland inn bakepulveret. Vend dette inn i marengsen.
Fordel mandeldeigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen.
Gul suksesskrem:
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp og la småkoke under stadig omrøring. Du vil etter hvert se at blandingen tykner. Ta da kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur. Pisk så inn mykt smør i små klatter.
Ha kremen over kaken i formen og sett formen i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten).
Marengskrem:
Pisk eggehvitene stive.
Tilsett sukkeret og pisk videre til du får en skikkelig tykk og blank marengs.
Pynting av kaken:
Ta kaken ut av kjøleskapet. Løsne kaken fra formen, dra bakepapiret av fra undersiden og flytt kaken forsiktig over på et fat.
Dryss mandelflak langsmed kanten av kaken.
Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut store, vakre marengstopper oppå kaken.
Pynt med friske bringebær, rips og bjørnebær.
Superpopulær Suksesskake med en ekstra lekker vri! 😍
Denne kaken vil garantert slå an!
Gøy å overraske med en litt ny variant av denne klassiske kaken! 😃
Tips:
♥ For at den gule kremen skal bli tilstrekkelig fast, er det viktig at du koker eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker-blandingen såpass lenge at den tykner skikkelig. Først da tas kjelen av platen og avkjøles før du pisker inn smøret. Visp hele tiden mens småkokingen pågår, og pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen (brune flekker i den gule kremen er ikke særlig pent).
♥ Det er dessuten viktig at kremen avkjøles skikkelig lenge før du tar kaken ut av formen. Jeg pleier som sagt å la kaken med den gule kremen stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av formen.
♥ Hvis du synes det er vanskelig å flytte kaken over på et fat, kan du sette kaken en stund i fryseren så den blir fastere. Da går det lett å ta den ut av formen, dra av bakepapiret og flytte den over på et fat.
♥ Kaken med den gule kremen på kan gjerne lages både en og to dager før servering. Jeg anbefaler å ta kaken ut av formen og pynte den med marengs og bær på serveringsdagen.
God fornøyelse! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver
Gul suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør
Marengskrem:
♥ 2 eggehviter
♥ 1 dl sukker
Pynt:
♥ 3 ss mandelflak
♥ 125 g bringebær
♥ 100 g rips
♥ 200 g bjørnebær
Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs.
Mal mandlene og bland inn bakepulveret. Vend dette inn i marengsen.
Fordel mandeldeigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen.
Gul suksesskrem:
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp og la småkoke under stadig omrøring. Du vil etter hvert se at blandingen tykner. Ta da kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur. Pisk så inn mykt smør i små klatter.
Ha kremen over kaken i formen og sett formen i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten).
Marengskrem:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til du får en skikkelig tykk og blank marengs.
Pynting av kaken:
Ta kaken ut av kjøleskapet. Løsne kaken fra formen, dra bakepapiret av fra undersiden og flytt kaken forsiktig over på et fat.
Dryss mandelflak langsmed kanten av kaken.
Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut store, vakre marengstopper oppå kaken.
Pynt med friske bringebær, rips og bjørnebær.
♥ For at den gule kremen skal bli tilstrekkelig fast, er det viktig at du koker eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker-blandingen såpass lenge at den tykner skikkelig. Først da tas kjelen av platen og avkjøles før du pisker inn smøret. Visp hele tiden mens småkokingen pågår, og pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen (brune flekker i den gule kremen er ikke særlig pent).
♥ Det er dessuten viktig at kremen avkjøles skikkelig lenge før du tar kaken ut av formen. Jeg pleier som sagt å la kaken med den gule kremen stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av formen.
♥ Hvis du synes det er vanskelig å flytte kaken over på et fat, kan du sette kaken en stund i fryseren så den blir fastere. Da går det lett å ta den ut av formen, dra av bakepapiret og flytte den over på et fat.
♥ Kaken med den gule kremen på kan gjerne lages både en og to dager før servering. Jeg anbefaler å ta kaken ut av formen og pynte den med marengs og bær på serveringsdagen.
2 kommentarer
Vedr marengsen som skal…
Vedr marengsen som skal sprøytes på: stivner den eller holder den seg myk? Ser myk ut på bildet - som en kremdott nesten
kaken ser nydelig ut - skal lager denne til 17mai:-)
Hyggelig å høre! Marengsen…
Hyggelig å høre! Marengsen blir som en tykk og myk marengskrem siden den ikke skal stekes. Jeg skal presisere dette :-)
Skriv ny kommentar