Vaniljekesam-muffins med sjokoladebiter

Vaniljekesam-muffins med sjokoladebiter

19.09.2005


"Vaniljekesam-muffins med sjokoladebiter" er lettlagde og kjempegode muffins! Den gode vaniljesmaken kommer av at deigen inneholder vaniljekesam!

Se også oppskrift på "Vaniljekesam-muffins", som er samme type muffins, men uten sjokolade. 

Oppskriften gir 12-15 stk (avhengig av hvor store du lager dem).

Vaniljekesam-muffins med sjokoladebiter

Ingredienser

125 g smør
2 egg
1 dl sukker
3 dl vaniljekesam
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg, sukker og vaniljekesam med en stålvisp. Rør i det avkjølte smøret, bakepulver og hvetemel. Tilsett hakket sjokolade.

Ha papirformer i muffinsbrett (se tips). Fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 25 min. Avkjøl. Løsne muffinsene fra formen med en skarp kniv og hvelv dem forsiktig ut av formen.

Tips

Muffinsene blir store og fine hvis du setter papirformer i muffinsbrett. Du kan da fylle opp formene uten at muffinsene mister fasongen. Du får da 12 stk store eller 15 litt mindre.

Har du ikke muffinsbrett kan du bruke vanlige, doble papirformer. Fyll da ikke formene for fulle, ellers renner deigen over kanten under steking. Du får da flere små muffins som trenger noe kortere steketid.

Muffinsene er kjempefine å fryse!

Se også "Vaniljemuffins med bær og sjokolade" og "Vaniljemuffins med bringebær".

19.09.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter