Vanillekipferl med ekte vanilje

Vanillekipferl med ekte vanilje

27.09.2004
Vanillekipferl med ekte vanilje

Ingredienser

280 g hvetemel
90 g sukker
100 g mandler
200 g smør
2 eggeplommer
1 vaniljestang

Pynt:
150 g sukker
1 vaniljestang

Fremgangsmåte

Skåld mandlene ved å legge dem i kokende vann til skinnet lett kan gnis av. Tørk dem i et kjøkkenhånkle og mal dem. Bland malte mandler med hvetemel og sukker. Smuldre i mykt smør. Skjær opp vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv. Bland innmaten av vaniljestangen med eggeplommene og ha dette i mandel- og melblandingen. Kna sammen til en jevn deig.

Del deigen i 80 emner (à ca 10 gram). Trill hvert emne til 6 cm lengder. Lag lengdene spissere i endene og bøy dem til små horn. Legg dem på bakepapirkledd stekeplate (20 stk på hver plate). Stek kakene midt i ovnen ved 190°C i 12 - 15 min.

Skrap ut innmaten av den andre vaniljestangen og bland godt sammen med sukker. Vend småkakene en av gangen i sukkerblandingen straks de er ute av ovnen, slik at sukkeret fester seg. Avkjøl kakene på rist.

Tips

Disse småkakene er svært porøse og går lett i stykker når de er varme. Bruk en stekespade når du legger dem opp i en skål med sukkerblandingen. Vend dem forsiktig i sukkeret og legg dem deretter med spaden forsiktig på en rist.

Kakene kan også lages av vaniljesukker, se oppskriften på "Vanillekipferl".

27.09.2004
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter