Arkiv: oktober 2004

31.10.2004

"Appelsinmuffins" er svært saftige og myke muffins med god smak av appelsin. Oppskriften gir 20 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
31.10.2004

Dette er en spennende konfektkake som inneholder Troika-sjokolade, hvilket gir en anelse bringebærsmak på sjokoladekaken. Kaken er lav og litt fuktig, slik konfektkaker skal være. I tillegg er kaken dekket med en deilig sjokoladeglasur laget på kokesjokolade, kremfløte og likør.

Kategorier: Sjokoladekaker
31.10.2004

Denne banankaken er nydelig og søt av både utseende og smak. 

Selve kakedeigen er den samme som du finner under oppskriften på Bananbrød, men denne banankaken er gjort litt mer spennende ved hjelp av jordbærglasur og jordbærstrøssel. 

Se også Bananbrød med sjokoladeglasur.

Kategorier: Formkaker
30.10.2004

Dette er min favorittoppskrift på Brownies! Oppskriften passer til stor langpanne. Browniesene har en perfekt fløyelsmyk konsistens og en fantastisk god sjokoladesmak som står i nydelig kontrast til hasselnøttene. Lag disse en dag du har lyst til å virkelig skjemme bort deg selv...

Kategorier: Langpannekaker
29.10.2004

Denne deilige marsipankaken har alltid vært mitt førstevalg ved besøk på konditori. Da jeg jobbet på Møllhausen konditori i Bogstadveien i min ungdom, var denne kaken alltid å finne i kakedisken og jeg kunne snike meg til et kakestykke i matpausen.

"Luganokake" består av luftig sukkerbrød fylt med et lag vaniljekrem og et lag lys sjokoladekrem. Kaken dekkes med pisket krem og grønn marsipan og pyntes med sjokoladedekor. Jeg har aldri klart å finne oppskriften noe sted, så jeg måtte komponere min egen - og kaken ble heldigvis akkurat slik jeg ville at den skulle bli!

Kategorier: Bløtkaker
28.10.2004

Da jeg første gang serverte denne kaken ble jeg kraftig mobbet for min sans for symmetri. Men de måtte innrømme at de syntes ostekaken så kjempelekker ut, og etter at de begynte å spise var alle skjønt enige om at den smakte alldeles nydelig!!

Kategorier: Ostekaker
28.10.2004


Dette er enda en spennende variant av ostekake! Multefrøene gir litt tyggemotstand, hvilket står i kontrast til den fløyelsmyke ostefromasjen. Kjempesuksess for deg som liker multer!

Kategorier: Ostekaker
28.10.2004

Dette er en spennende og svært god variant av den tradisjonelle ostekaken!

Jeg bruker her norske skogsblåbær, som er de beste blåbærene som finnes! 

Kategorier: Ostekaker
27.10.2004

"Skolebrød" har blitt en storfavoritt over hele landet og selges stort sett i alle konditorier, storkiosker og andre butikker som selger fersk gjærbakst. "Skolebrød" er imidlertid enkle å lage selv. - Dessuten er hjemmebakt alltid billigere og MYE bedre! Oppskriften gir 20 stk.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
26.10.2004

Ah.. nam!

Ved å lage "Rislapper" utnytter du rester av risengrynsgrøt på en utmerket måte. Det er bare å tilsette litt egg, sukker og mel, og vips har du tryllet frem deilige lapper fra de kjedelige restene.

Oppskriften gir ca 16 stk.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.

Sider