Ostekake med multer

Ostekake med multer

28.10.2004


Dette er enda en spennende variant av ostekake! Multefrøene gir litt tyggemotstand, hvilket står i kontrast til den fløyelsmyke ostefromasjen. Kjempesuksess for deg som liker multer!

Ostekake med multer

Ingredienser

Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør

Fyll:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost (f.eks. Philadelfia)
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pynt:
500 g frosne multer (gjerne opptinte)
1 pk appelsingelépulver
2,5 dl vann + saft fra multene

Fremgangsmåte

Knus kjeksen i en morter eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat (se bildet). Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. (Alternativt: bruk den nye typen kakeform som kombinerer springform med kakefat.) Sett formen kaldt.

Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Tin multene (gjerne i mikro). Legg de tinte bærene oppå den stivnede ostefromasjen.

Mål opp saften fra de tinte multene og spe med vann til du har 2,5 dl. Kok opp dette og ha i appelsingelépulveret. Rør til gelépulveret har løst seg opp. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig i formen over multene. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Tips

Ønsker du mindre ostesmak, kan du bruke 125 g kremost i stedet for 200 g(bruk f.eks. 1 pk Tine kremost i stedet for 1 pk Philadelfia).

Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.

Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

Bruk mest mulig multesaft til geléen i topplokket, slik at du fortrenger appelsinsmaken på geléen mest mulig.

Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.

Kaken er holdbar i kjøleskapet!

28.10.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Ett tips: Lag multesaft, bland det med gelatin til din egen multegele. Myye bedre enn å bruke appelsingele i topplokket.

Hei :) jeg får ikke tak i appelsingele men kan man lage sin egen gele av multe saft og gelatinpulver?

Hei! Takk for mange fine oppskrifter Hvor mange gelatinplater trenger jeg dersom jeg ønsker å lage egen multegele? Evt oppskrift på det?

Hei
Kanskje litt sent.....
Multegele
250 g multer (silt) 2 dl vann1 dl sukker4 plater gelatin

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter