Arkiv: desember 2004

14.12.2004

Disse deilige "Kanelmuffinsene med sjokolade" inneholder brunt sukker, kanel og hakket sjokolade. De nystekte muffinsene skaper en utrolig fin stemning i hjemmet med sin varme og aromatiske duft. -Smaken er enda bedre!!! Muffinsene på bildet er stekt i muffinsbrett, og oppskriften gir da 12 nokså store og myke muffins. Du kan også lage muffinsene i vanlige papirformer. Du får da ca 20 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
12.12.2004

"Luciaboller" bakes tradisjonelt til Luciadagen den 13. desember. Bollene inneholder safran, hvilket gir bollene en deilig smak og nydelig gul farge. Denne oppskriften inneholder dessuten kesam, hvilket gir ekstra saftige boller. Se også "Lusseboller", eller den tradisjonelle oppskriften på "Lussekatter", som er uten kesam. Du kan også bruke litt av deigen til å lage litt mer vanlige boller (se "Safranboller"), som du kan servere utenom Luciadagen.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
12.12.2004


Safranboller inneholder lyse rosiner og safran, hvilket gir bollene en deilig smak og spennende gul farge. Deigen inneholder dessuten kesam, som gir helt spesielt myke boller. Bollene er laget av den samme deigen som Luciaboller og Lusseboller, men disse Safranbollene er så nøytrale av utseendet at det er ingen grunn til å bare lage dem til den 13. desember! Lag dem f.eks. til påske også!

Kategorier: Gjærbakst o.l.
11.12.2004

"Korinttopper" er myke og litt porøse småkaker med veldig deilig smak. Småkakene er dessuten svært enkle å lage. Og det er bra, for kakeboksen går fort tom!!! Oppskriften gir 50 stk.

Kategorier: Småkaker
11.12.2004

Hvis du har lyst til å lage en stor porsjon med en god hverdagskake, anbefaler jeg denne formkaken. Kaken er lett, luftig, søt og god. Den er veldig fin å fryse ned i porsjonsstykker, -så kan du ta opp kakestykkene fra fryseren etter hvert. Kaken er kjempegod alene eller som tilbehør til iskrem eller annen dessert. Oppskriften er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
09.12.2004

Sjokoladekuler er tradisjonelt og veldig populært julegodis!

Sjokoladekulene, som også av og til kalles for "Sjokoladeboller", inneholder havre, kaffe, kakao og rulles i kokos. De er kjempegode, veldig enkle å lage, holdbare og skal ikke stekes.

Oppskriften gir ca 18 stk.

Kategorier: Småkaker
09.12.2004


"Lisa Berglunds vaniljesmåkaker" stammer fra Sverige og er noen vidunderlige mørdeigskaker smaksatt med MYE vaniljesukker. Ja, faktisk sjokkerende 20 ss vaniljesukker er det i denne deigen!! (Og du må IKKE finne på å redusere mengden, for den er både nøye uttenkt og utprøvd!) Kakene ser enkle ut, men smaken er uforglemmelig!

Oppskriften gir ca. 100 stk.

Kategorier: Småkaker
09.12.2004

"Hummingbird Cake" (eller "Kolibrikake" på norsk) er en av de kjenteste kakene i Amerika.

Kaken er oppkalt etter fuglen "Hummingbird", som stort sett ernærer seg på nektar. Kaken er tilsvarende søt og "fruktig". Den er myk og saftig og har en fantastisk god smak av banan, ananas, kanel og valnøtter. Og selvfølgelig er det deilig kremostglasur på toppen! Oppskriften er gjort om til å passe til norske ingredienser og til stor langpanne. Anbefales!

Se også oppskrift på "Hummingbird Cake" som lages som rund festkake.

Kategorier: Langpannekaker
09.12.2004


Oppskriften på disse vidunderlige bananmuffinsene kommer fra Amerika hvor de kalles "Chocolate Chip Banana Muffins".

At banan og sjokolade passer godt sammen i bakverk er ingen hemmelighet, og så også i disse deilige muffinsene.

Og heldigvis er de ikke for små! Grin 

Oppskriften gir 12 store muffins.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
09.12.2004

Her har du en HIMMELSK versjon av den verdenskjente marengskaken Pavlova som er inspirert av den engelske TV-kokken Nigella Lawson.

En Pavlova er alltid kjekk å lage til fest, for du kan lage marengsbunnen mange dager i forveien, og så bare dekke den med krem og bær på serveringsdagen. Og resultatet blir en av de ALLER BESTE KAKENE SOM FINNES!

Kategorier: Sjokoladekaker

Sider