Arkiv: april 2018

30.04.2018

 

Hei dere!

Jeg blogger i dag fra vakre Tromsø og vil gi dere oppskriften på en fantastisk festkake som dere bør prøve! 

Dette er en festkake som er inspirert av den populære Troika-sjokoladen.

Kaken består av flere lag og tar litt tid å lage, men resultatet blir virkelig imponerende! Mandelbunn, mørk sjokolade, bringebærgelé, sjokoladetrøffelkrem, marsipan og sjokoladeglasur i kombinasjon gir en fantastisk god smak.

Dette blir lett den mest populære kaken på kakebordet!

26.04.2018


Nydelig mascarponekrem med vanilje!

Prøv denne kremen som frosting på cupcakes eller på en gulrotkake... nydelig! 

Kategorier: Sauser og kremer
26.04.2018


Hei dere! 

Så er det helg igjen..  Jeg reiser på en liten, koselig helgetur til Tromsø i morgen kveld, og når jeg er tilbake i Oslo, har det faktisk blitt .... mai! Deilig at det endelig er vår! Smile 

Her kommer en deilig, amerikansk kokoskake. Den myke kakebunnen deles i to lag og fylles med en herlig og akkurat passe syrlig sitronkrem. Fyllet smaker nydelig i kombinasjon med den søte marengskremen som dekker kaken.

Kokosflak som jeg har pyntet kaken med, får du blant annet kjøpt i helsekostforretninger.

Denne kaken er perfekt til vårens kommende festlige anledninger!

25.04.2018


Hei dere! ♥

Det har vært en travel dag og det nærmer seg definitivt leggetid for mitt vedkommende, men jeg stikker bare raskt innom her først for å poste oppskrift på denne deilige karamellsausen. Egentlig akkurat samme oppskrift som Salt karamellsaus, bare at jeg har droppet saltet her. 

Denne hjemmelagde karamellsausen er bare supergod, og egner seg til det meste, alt fra fyll i kaker, makroner og gjærbakst til å helle over pannekaker, vafler og iskrem. Et glass med hjemmelaget karamellsaus er også fint å gi bort i gave.

Lett å lage, så her er det bare å sette i gang med å lage seg karamellsaus og nyte! Smile 

Kategorier: Sauser og kremer
25.04.2018

Annonse: Le Creuset

Hei kjære dere  Heart

I dag blir det en deilig jordbærterte her på Det søte liv. Terten lages med mørdeig, marsipan og masse, deilig jordbærfyll. Det går fint å bruke frosne jordbær, så her kan du bringe sommeren inn på kjøkkenet uansett årstid.  Smile 

Den nydelige rosa terteformen som jeg har bruk til kaken, er fra den nye serien til Le Creuset i fargen "Chiffon Pink".  Serien kommer i et utvalg produkter som sammen gir et vakkert og feminint kakebord. Passer også veldig fint i kombinasjon med andre farger, slik som fargen "Mist Grey" som jeg har på tallerkenene eller fargen "Creme". 

Kategorier: Paier/Terter
23.04.2018


Hei,

Ja så er ny uke godt i gang, og jeg tenkte i dag å vise dere en ny frokostfavoritt! 

Dette er en kjøleskapsgrøt laget av havregryn som bløtlegges med grovt hakkede mandler og solsikkefrø. Rosiner og lønnesirup gir deilig, sunn søtning. Dagen etter serverer jeg dette med mandelmelk (nam!) og hjemmelaget blåbærsyltetøy med chiafrø.

Topper du i tillegg med bjørnebær, granateple og pasjonsfrukt får du både ekstra vitaminer, antioksidanter og en knallgod lux-versjon av en kjøleskapsgrøt!  Smile Yum 

Kategorier: Grøt og kompott
22.04.2018

Annonse: Le Creuset

Hei dere!

En nydelig og solfylt helg går mot slutten. Jeg har vært hjemme i Oslo uten å ha særlig mange planer, og har kost meg med å sove ut skikkelig, ordne i kakestudioet mitt, gå tur i solskinnet, shoppe litt og bake masse... Tilnærmet perfekt helg med andre ord! Smile

En av kakene jeg har laget er denne deilige, bløte konfektkaken med Daim og mokkakrem. Mokkakremen smaker nydelig av sjokolade og kaffe, som passer utrolig godt til den bløte sjokoladekaken og karamellsmaken som kommer fra Daimsjokoladen.

Kaken er basert på Konfektkake med Daim, som du finner fra før her på Det søte liv, men jeg byttet altså denne gangen ut den hvite kremen med en herlig mokkakrem. Dette gjorde jeg ved å blande sjokolademelkpulver og espressopulver i kremen. Vil du ha en kake uten kaffesmak, er det bare å droppe espressopulveret og lage en sjokoladekrem såklart. Smile    

Kaken er forresten servert på et kakefat fra Le Creuset i den nye fargen Chiffon Pink. Heart  Vakker og feminin farge som matcher perfekt til vårens kaker!  Heart  Love it! Heart  

Kategorier: Sjokoladekaker
21.04.2018

Annonse: Apetina

Hei!

Her har du en fantastisk dekorativ og populær pannekakekake!

Det å stable pannekaker på hverandre til en høy og flott kake, har blitt kjempepopulært! Du finner flere varianter her på Det søte liv (søk på Crêpeskake eller Pannekakekake). Denne gangen har jeg fylt pannekakekaken med kremost naturell og friske bringebær. 

Det superfine er dessuten at denne pannekakekaken kan lages med så lite fett at du kan nyte et kjempestort stykke!  Smile Pannekakene er denne gangen laget med lettmelk og lite smør. Mellom lagene har jeg smurt på Apetina Kremost Lett Naturell, som inneholder bare 4% fett. Melisdryss og friske bringebær i tillegg gir deilig smak. Kaken blir rett og slett nydelig og ikke minst stilig å se på!

Kategorier: Andre festkaker
20.04.2018


Hei dere!

Snart er det tid for mai og festkakesesong - hvilket også betyr Pavlova-sesong!

Er det en kake det bakes mye av i mai her i Norge, så er det Pavlova!  Smile chrome   Det er jo slett ikke rart, for en lys og lett marengskake med krem og friske bær og frukt er jo lett å like for både store og små. 

Her har jeg pyntet en klassisk Pavlova med friske bær og pasjonsfrukt, som gir deilig frisk og litt eksotisk smak på kaken.

Absolutt nydelig!  

19.04.2018

 

Hei dere!  Heart  

Det nærmer seg helg igjen, og da er det jo ekstra mange som planlegger å bake en kake. Smile  Thumbs up  

Kanskje denne nydelige sitronterten med bløt marengs på toppen hadde vært noe for helgen? Jeg kan i hvert fall anbefale den varmt. 

Kaken er en populær klassiker i USA, Frankrike og flere andre land. Det syrlige sitronfyllet og den søte marengsen passer perfekt sammen!

Du finner denne oppskriften også i sitrus-kapitlet i boken min "Det søte liv - Kaker for enhver smak".

Sider