Arkiv: august 2019

29.08.2019


Peach Cobbler er en skikkelig, amerikansk klassiker, som opprinnelig kommer fra sørstatene, men som nå bakes over hele USA og også har fått internasjonal berømmelse. Dette er en ferskendessert som er utrolig lettvint å lage og som kjennetegnes av fersken som bakes i ovnen med en herlig kakedeig over. Faktisk er denne oppskriften slik at deigen legges under ferskenene i formen, men i løpet av steketiden vil deigen legge seg på toppen.

Man kan bruke friske fersken eller hermetiske, men det er ikke tvil om at resultatet blir best med friske fersken, som jo er i sesong akkurat nå. Smile

Serveres varm og nystekt med vaniljeis!

27.08.2019


Hei dere!

I dag vil jeg vise dere en veldig deilig og litt spesiell langpannekake.

Kaken er basert på oppskriften på "Bærkake i stor langpanne" som jeg har hatt på Det søte liv siden 2010. Det har vært en del spørsmål til denne oppskriften, så jeg bakte kaken på nytt, men nå med bare solbær. Jeg har gjort noen justeringer når det gjelder steketiden, men for øvrig er oppskriften uendret.

Mange har spurt meg om det er riktig angitt sukkermengde og om det stemmer at det ikke skal være bakepulver i kaken. Svaret er ja til begge deler. Det er veldig mye sukker i denne kakedeigen, helt enig, men det er fordi denne kaken skal bli søt, kompakt og nærmest litt seig i konsistensen. Av samme grunn skal det ikke være bakepulver i deigen. Denne søte kaken er veldig god i kombinasjon med de syrlige bærene. 

Oppskriften er beregnet til stor langpanne og gir mange kakestykker som egner seg godt for frysing. 

Kategorier: Langpannekaker
26.08.2019


God mandagskveld!  Smile  

I det fine sommerværet fikk jeg i dag lyst til å lage meg iskald "Nice Cream Bowl" (skål med iskrem laget av frossen banan), som jeg smaksatte med rå kakaopulver for å tilfredsstille sjokoladesuget. For å lage denne versjonen litt ekstra sunn brukte jeg dessuten mandelmelk og kokosblomstsukker. På toppen strødde jeg litt forskjellig nøtter og frø, kakaonibs og noen friske bær.

Sunnheten til tross: NAM, så godt det ble! 

Kategorier: Frukt og bær, Iskrem
22.08.2019

Annonse: Adlibris.no

Hei,

Oppskrift på et skikkelig godt, sunt og mettende brød som også er kjempelettvint å lage - ja, det er virkelig gull nå som den travle hverdagen er her igjen for fullt! 

Dette er et veldig populært brød, som egner seg like godt i til frokost, kvelds og i matpakken. Det lages med fint og sammalt speltmel, som anses å være både sunnere og lettere fordøyelig enn hvetemel. I tillegg berikes brødet med havregryn og en miks av kjerner og frø, som gjerne kan knuses raskt i en food processor så de ikke merkes så godt. 

Det geniale er at deigen bare kan røres sammen med en slikkepott på noen få minutter! Lettere blir det ikke! Smile 

Jeg har tilpasset oppskriften til å passe til en stor brødform som rommer 2 liter. Til det har jeg brukt en superfin, lyseblå brødform fra IMK-serien til Adlibris.no, som er en av nordens største nettbutikker. I tillegg har jeg brukt en lekker matchende, lyseblå slikkepott. Smile Kjøkkenhånklet og trefjølen du ser på bildet er også fra IMK-serien. IMK er Adlibris sin egen kjøkkenserie og står for "In My Kitchen". Serien kjennetegnes av produkter som både er funksjonelle, veldig pene å se på, og i tillegg meget prisgunstige. Jeg har nesten alle produktene i denne serien, og er så fornøyd! I en begrenset periode kan dere som følger Det søte liv få 10% avslag på allerede lave priser på hele IMK-serien hvis dere handler fra denne kampanjesiden HER. Her kan dere virkelig gjøre en knallgodt kjøp! 

Kategorier: Gjærbakst o.l.
21.08.2019


Heisan! 

I denne overgangstiden hvor det innimellom føles som sommer og innimellom føles som høst, tenker jeg det passer å servere en saftig Eplekake med bjørnebær

Eplekaken er en nokså klassisk høstkake, men bjørnebærene gir likevel en sommerlig touch. Smile 

Denne kaken er basert på samme oppskrift som Eplekake med bringebær som jeg tidligere har publisert her på Det søte liv, bare at jeg her altså bruker bjørnebær i stedet for bringebær.  Jeg har også byttet mandelflak med hasselnøtter, men det gjør du som du vil med - begge deler blir digg!

Kjempegod kake! 

Kategorier: Formkaker
14.08.2019


Hei dere! 

Det nærmer seg helg igjen, og jammen meg er det godt... Wink  Har du også hatt en hektisk start etter sommerferien? Eller kanskje det bare føles sånn fordi jeg har blitt vant til å ha fri?

Vel, jeg skal ikke klage, for det er jo ikke lenge siden jeg hadde ferie, og i alt det hektiske har jeg dessuten klart å skviiiiiise inn en liten langhelg til London sammen med datteren min, sånn før skolen begynner i neste uke. Smile Thumbs up Jeg drar i morgen, derfor poster jeg dette innlegget med dessertforslag til helgen allerede nå i dag, på onsdag kveld. 

Dette er en Tjukkmjølkspudding som er laget med tradisjonsrik tjukkmjølk fra Røros i tillegg til fløte. Kall det gjerne en Tjukkmjølks-panna cotta, for konsistensen er veldig lik, selv om smaken blir litt syrligere enn klassisk panna cotta. Du får kjøpt økologisk tjukkmjølk fra Røros i de fleste norske matbutikkene, og jeg anbefaler deg å teste ut. Melken er tykk, syrnet og sunn og gir en fin spiss på denne desserten, som blir ekstra god med hjemmelaget bringebærsaus og friske bær. 

Oppskriften gir 6 porsjoner.  

Kategorier: Puddinger
14.08.2019


Sommerlig gjærbakst er noe av det beste som finnes!

Dette er en nydelig, flettet hvetestang som fylles med vaniljekrem og sommerens bær. Jeg har valgt meg blåbær, men du kan bruke de bærene du liker best.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
13.08.2019

 

Skogsbær gir et utrolig deilig syltetøy! Bruk ferdigkjøpt, frossen skogsbærblanding eller din egen miks av bjørnebær, bringebær, blåbær, rips og solbær.

Hjemmelaget syltetøy er kjempegodt egnet til å fryse ned, så kan du ta det frem på kaldere dager.

Syltetøyet smaker godt på alt fra brødskiver til granolafrokost eller iskremdessert. Eller nyt den himmelske smaken av en nystekt vaffel med rømme og skogsbærsyltetøy!

Kategorier: Frukt og bær
12.08.2019


Hei på deg, mandag! Smile  

Her på Det søte liv starter jeg uka med et knallgodt og sunt havrebrød, som blir saftig og proteinrikt fordi det lages med cottage cheese. Brødet er basert på Havrebrød med cottage cheese som jeg har publisert tidligere, bare at jeg denne gangen har sneket inn chiafrø, som gjør brødet enda litt sunnere. 

Dette er en nokså kompakt og mettende brød. Det er smart å dele brødet i skiver og fryse ned, så kan du tine et par skiver av gangen etter behov.

Se også oppskrift på Proteinrundstykker i flere varianter.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
09.08.2019

Annonse: Bærgården

Hei!

For en nydelig dag det har vært i Oslo i dag! Norske sommerdager er de beste! 

Jeg har laget en deilig, sommerlig Pavlova med rips og solbær.

Litt syrlige bær er nydelig sammen med søt marengs og fløtekrem. Prøv det du også!

Jeg bruker økologiske rips og solbær fra Bærgården i Lier. Elsker kvaliteten på bærene derfra! Og så synes jeg det er ekstra stilig at de leverer både røde og hvite rips, som gjør kaken ekstra dekorativ. Du kan lese mer om Bærgården og ta kontakt med dem på www.enger.no eller telefon 917 96 096 for å bestille bær. 

Kategorier: Andre festkaker

Sider