Vaniljebløtkake til 17. mai


Her har du et tips for hvordan du enkelt kan lage en deilig bløtkake til 17. mai som har helt spesielt god vaniljesmak. Ideen kom en 17. mai jeg skulle lage en bløtkake som jeg ville fylle med vaniljekrem, og så fant ut at jeg hadde glemt å kjøpe melk. Jeg pisket i stedet vaniljepulveret med vaniljesaus, og det ga faktisk en helt fantastisk vaniljekrem! I tillegg fylte jeg kaken med jordbær og valnøtter, som smaker nydelig sammen med vaniljekremen. Kaken ble laget i full fart, men ble likevel en kjempesuksess!

 

Ingredienser:

4 lags sukkerbrød (se tips)

Vaniljekrem:
♥ 2 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking, se tips)
♥ 5 dl ferdigkjøpt vaniljesaus (se tips)
♥ 2 dl kremfløte

Fyll:
♥ 1 kurv friske jordbær
♥ 100 g valnøtter

Pynt:
♥ 4 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ flaggstrøssel (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Dynk kakebunnene med litt melk.

Pisk vaniljekrempulveret sammen med vaniljesausen til du får en tykk vaniljekrem. Pisk kremfløten til krem og vend i vaniljekremen, så vaniljekremen blir luftigere.

Fyll de første to kakelagene med vaniljekrem og jordbærskiver. Det tredje laget fyller du med vaniljekrem og hakkede valnøtter.

Pisk resten av kremfløten med melis. Pynt kaken med kremen og flaggstrøssel i rødt, hvitt og blått.

Oppbevar kaken kjølig frem til servering. Kaken bør serveres samme dag den er laget.

 

Nydelig vaniljebløtkake laget i full fart  Smile


Tips:

♥ Som du ser på bildet, lagde jeg denne gangen kaken med ferdigkjøpt sukkerbrød. Det er lov hvis man har dårlig tid!  For å gjøre kaken litt ekstra, kjøpte jeg 2 sukkerbrød, og brukte 4 av kakebunnene. Det ga en veldig høy og flott bløtkake!

♥ Selvsagt blir det enda bedre om du bruker hjemmelaget sukkerbrødbunn. Du finner en kjempegod grunnoppskrift på Sukkerbrød her på Det søte liv.

♥ Til vaniljekremen brukte jeg 2 pk vaniljekrempulver uten koking.
 

Dette pulveret skal egentlig piskes opp med melk, men jeg brukte som sagt i stedet ferdigkjøpt vaniljesaus, hvilket ble meget vellykket!

 

 

♥ Flaggstrøssel fra Dr Oetker fås kjøpt i de fleste store matvarebutikkene nå før 17. mai.

 

Gleder du deg til 17. mai?

Med denne kaken vil jeg vise deg at du enkelt kan lage til en deilig bløtkake selv om du skulle få veldig dårlig tid til forberedelser.

 

Nydelig!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Vaniljebløtkake til 17. mai
Ingredienser

4 lags sukkerbrød (se tips)

Vaniljekrem:
♥ 2 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking, se tips)
♥ 5 dl ferdigkjøpt vaniljesaus (se tips)
♥ 2 dl kremfløte

Fyll:
♥ 1 kurv friske jordbær
♥ 100 g valnøtter

Pynt:
♥ 4 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ flaggstrøssel (se tips)

Fremgangsmåte

Dynk kakebunnene med litt melk.

Pisk vaniljekrempulveret sammen med vaniljesausen til du får en tykk vaniljekrem. Pisk kremfløten til krem og vend i vaniljekremen, så vaniljekremen blir luftigere.

Fyll de første to kakelagene med vaniljekrem og jordbærskiver. Det tredje laget fyller du med vaniljekrem og hakkede valnøtter.

Pisk resten av kremfløten med melis. Pynt kaken med kremen og flaggstrøssel i rødt, hvitt og blått.

Oppbevar kaken kjølig frem til servering. Kaken bør serveres samme dag den er laget.

Tips

♥ Det er lov å bruke ferdigkjøpt sukkerbrødsbunn hvis man har dårlig tid!  For å gjøre kaken litt ekstra, kjøpte jeg 2 sukkerbrød, og brukte 4 av kakebunnene. Det ga en veldig høy og flott bløtkake!

♥ Selvsagt blir det enda bedre om du bruker hjemmelaget sukkerbrødbunn. Du finner en kjempegod grunnoppskrift på Sukkerbrød her på Det søte liv.

♥ Til vaniljekremen brukte jeg 2 pk vaniljekrempulver uten koking. Dette pulveret skal egentlig piskes opp med melk, men jeg brukte som sagt i stedet ferdigkjøpt vaniljesaus, hvilket ble meget vellykket!

♥ Flaggstrøssel fra Dr Oetker fås kjøpt i de fleste store matvarebutikkene nå før 17. mai.

Kakekategori
Sesong

2 kommentarer

Hei!
Jeg laget denne i dag, med hjemmelaget sukkerbunn, og alt var veldig enkelt og greit.
Eneste jeg syns ble litt rart, var konsistensen på vaniljekremen. Den ble veldig kompakt og fast, og egentlig litt for "tung" inni.
Brukte 5 dl saus og 2 dl kremfløte.
Mulig jeg pisket for lenge?

Ellers veldig god på smak!

Som svar på av Randi (ikke bekreftet)

Hei Randi, hm høres ut som at du kan ha pisket for lenge, ja... Kremen skal bli fast, men absolutt ikke tung i konsistensen!

Kanskje en ide å ha litt ekstra pisket kremfløte klar i tilfelle dette skulle skje. Da kan man blande i 3 dl pisket kremfløte i stedet for 2 dl. Uansett glad for å høre at du likte smaken-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift