Sirupskake i langpanne


Denne deilige sirupskaken inneholder kefir, sirup og krydder, og den blir ufattelig myk og god i konsistensen selv om kaken verken inneholder smør eller egg.

 


Oppskriften er til stor langpanne, så her får du mange kakebiter som er kjekke å ha i fryseren og ta opp litt og litt gjennom desember måned.
 

Ingredienser:

♥ 5 dl sirup (se tips)
♥ 1 liter surmelk
♥ 4 ts natron
♥ 2 ts kanel
♥ 0,5 ts nellik
♥ 0,5 ts ingefær
♥ 5 dl sukker
♥ 18 dl hvetemel
 

Fremgangsmåte:

Varm opp sirupen, slik at den blir lunken og flytende.

Ha kefir i en stor rørebolle. Bland i natron, krydder og sukker. Rør så inn sirupen og til slutt melet. Bland til en klumpfri deig, men ikke rør mer enn nødvendig (bruk gjerne en stålvisp).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min, eller til den er gjennomgstekt. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut av langpannen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.

 

 

Tips:

♥ Kaken på bildet er laget med lys sirup, men du kan også bruke mørk sirup hvis du foretrekker det.

♥ Sirupskakestykkene holder seg myke lenge om de pakkes godt inn i plast. Kaken egner seg også godt til frysing.

♥ Vil du variere smaken på kaken, kan du drysse hakkede nøtter på halvparten av deigen i langpannen, før du setter kaken i ovnen (se "Sirupsbiter med valnøtter"). Se også "Mørk sirupskake i langpanne" og "Lys sirupskake i langpanne".

♥ Oppskriften er hentet fra boken "Gi oss i dag" (J.M. Stenersens forlag, utgitt helt tilbake i 2006, se mer info HER). I boken kalles kaken bare for "Sirupskake". Boken er en samling bakeoppskrifter med bidrag fra kjente bakere og konditorier over hele landet. Du finner faktisk også 5 kakeoppskrifter fra www.detsoteliv.no i boken. Smile   Inntektene fra boksalget går til Kirkens Bymisjon.

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

Sirupskake i langpanne
Ingredienser

5 dl sirup (se tips)
1 liter surmelk
4 ts natron
2 ts kanel
0,5 ts nellik
0,5 ts ingefær
5 dl sukker
18 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Varm opp sirupen, slik at den blir lunken og flytende. Ha kefir i en stor rørebolle. Bland i natron, krydder og sukker. Rør så inn sirupen og til slutt melet. Bland til en klumpfri deig, men ikke rør mer enn nødvendig (bruk gjerne en stålvisp).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min, eller til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut av langpannen og fjern bakepapiret. Del opp i passe store firkanter.

Tips

Kaken på bildet er laget med lys sirup, men du kan også bruke mørk sirup hvis du foretrekker det.

Sirupskakestykkene holder seg myke lenge om de pakkes godt inn i plast. Kaken egner seg også godt til frysing.

Vil du variere smaken på kaken, kan du drysse hakkede nøtter på halvparten av deigen i langpannen, før du setter kaken i ovnen.

Kakekategori
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Hei Kristine
Jeg forsøkte å bake denne kaken. Isteden for langpanne, brukte jeg tre brødformer. Dette ble ikke så vellykket, fordi kaken fikk en gummiaktig struktur. Kan du fortelle meg hva jeg gjorde feil?

Kjøpte skummet kulturmelk fordi det jeg forbinder med surmelk.. ser nå det står kefir lengre ned i oppskriften, har dette noe å si?!

Kjempegod, og lettlagd kake. Det beste med denne er at den er akkurat slik min gamle bestemor bakte.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift