Ekstra lett ostekake


Helgen nærmer seg - og JA; det er mulig  å lage en ostekake til helgen som du kan nyte med god samvittighet!

Smile  Grin  Smile  Grin  Smile  Grin  Smile  Grin 

 

 

I denne ostekaken brukes det ikke kremost overhodet, men i stedet mager vaniljekesam. Kesam er faktisk en mager form for ferskost.  Smile   Dessuten er mesteparten av rømmen byttet ut med bare noen skjeer ekstra lettrømme og det er redusert på sukkermengden i kaken også.

Likevel er dette en alldeles nydelig kake!

 

 

Ingredienser:

Kjeksbunn:
♥ 200 g Digestivekjeks
♥ 4 ss smeltet smør (se tips)

Fromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl mager vaniljekesam (se tips)
♥ 4 ss ekstra lettrømme (se tips)
♥ 1 ss sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Gelélokk:
♥ 1 pk jordbærgelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann

 

Fremgangsmåte:

Kjeksbunn:

Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør. Det er ikke så mye smør, så kjekssmulene vil virke nokså tørre også etter at de er blandet med smør.

Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat. Fordel kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
 

Fromasjfyll:

Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende.

Rør sammen vaniljekesam, lettrømme, sukker og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og bland kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle.

Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
 

Gelélokk:

Løs opp jordbærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

 

 

Tips:

♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

♥ Merk at denne kjeksbunnen er mer smulete enn vanlig. Det skyldes at det her er redusert på smørmengden. Ostekaken er også litt syrligere fordi sukkermengden er redusert. Men den smaker nyyyydelig likevel!

♥ Jeg har her brukt mager variant av vaniljekesam og det nye produktet ekstra lettrømme. Kesam (også kalt kvark) er en mager form for ferskost, se f eks beskrivelsen på nettsiden til produsenten TINE her.  Vanlig type vaniljekesam og lettrømme kan selvsagt også brukes.

 

 

♥  Kaken er holdbar i kjøleskapet!

 

 

Deilig søt og likevel litt frisk kake å ha i kjøleskapet gjennom helgen...  Smile 

 

 

Kan jeg friste med et kakestykke?

 

 

Kos deg med et stort smil!   Grin 

 


♥ ♥ ♥ ♥
 

Ekstra lett ostekake
Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 200 g Digestivekjeks
♥ 4 ss smeltet smør (se tips)

Fromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl mager vaniljekesam (se tips)
♥ 4 ss ekstra lettrømme (se tips)
♥ 1 ss sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Gelélokk:
♥ 1 pk jordbærgelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann

Fremgangsmåte

Kjeksbunn: Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør. Det er ikke så mye smør, så kjekssmulene vil virke nokså tørre også etter at de er blandet med smør.

Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat. Fordel kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
 

Fromasjfyll: Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende.

Rør sammen vaniljekesam, lettrømme, sukker og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og bland kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle.

Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
 

Gelélokk: Løs opp jordbærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Tips

♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

♥ Merk at denne kjeksbunnen er mer smulete enn vanlig. Det skyldes at det her er redusert på smørmengden. Ostekaken er også litt syrligere fordi sukkermengden er redusert. Men den smaker nyyyydelig likevel!

♥ Jeg har her brukt mager variant av vaniljekesam og det nye produktet ekstra lettrømme. Kesam (også kalt kvark) er en mager form for ferskost. Vanlig vaniljekesam og lettrømme kan selvsagt også brukes.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet!

Kakekategori
Desserter
Allergier og preferanser

27 kommentarer

Himmel og hav!! Dette så heeelt nydelig ut! Gjett om det blir kake på oss i helgen! :)

Denne ser helt himmelsk ut! Går det ann å fryse ned denne kaken? Skal i en del bursdager fremover, men vet ikke om den vil holde seg i kjøleskapet så lenge at jeg kan ta med meg 1 kakestykke til hver bursdag :)

Har laget denne kaka i dag, men fromasjfyllet ble for flytende og bare rant ned i kjeksbunnen. Har fulgt oppskriften nøye. Hva kan ha gått galt? Den har stivnet etter at den ble avkjølt.

Du har sikkert piska den litt for lenge. Det tar kun nokon få sekunder før den blir blanda. Eg har sjølv gjort den feilen mange ganger. Til og med 30 sekunder er for mykje. håper dette hjelper :)

Hei. Har nettopp laget ostekaken, var kjempe lett å følge oppskriften og den sluttresultatet ser likt ut som på bildene. Gleder meg veldig til å smake på kaken. :D

Hei. Laget denne ostekaken i går, for å ta med på jobb i dag (ferdig med prøvetid i dag!). Kaken var aldeles nydelig, frisk og god. Foretrekker faktisk denne kaken framfor original ostekake. Måtte gi oppskriften videre på denne kaken. Kjempehit på jobben!

Tatt meg den fritid å regne næringsinnholdet:
Hele kaken inneholder ca. 4200 kcal.
Det gir ca. 237 kcal per 100 g kake.

Hvis du vil minske kaloriinnholdet enda mer, så kan du jo lage gele av fun-saft med gelatin!
Fløten kan vel kanskje erstattes med lett-fløte også? :)

hei! den gelen som skal ha over kaken til slutt trenger den ikke å sivne i kjøleskapet før den helles over?

Hei! Går det bra å legge friske jordbær på før man heller på geleen? Eller vil det ikke stivne?

Siden ingen andre kunne svare gjør jeg det selv: :-)

Jordbær under gelé funket fint, kaken ble perfekt!

Er det noen som har prøvd å lage gelé av fun saft til denne kaken? Hvilke forhold av saft /gelatin brukte dere da? Tenker på siden det skal lages gelé med halv mengde vann (2,5 dl) I vanlig ostekake? Dobbel mengde gelatin,eller?

Kan man smelte vanlig gelé fra butikken og deretter bare røre det inn i ostefromasjen? Denne kaken kan være et godt alternativ, fordi den ikke er veldig usunn. Vi skal ha fest snart, så det hadde vært kjekt med svar raskt!

Stor suksess i forening! Bakte den enkelt glutenfri også, bare å bytte ut kjeksen med glutenfrie digestivekjeks. Byttet ut sukker med sukrin, og følgen med Tines lett fløte, som kan piskes til krem. Tilsatte to plater gelatin ekstra i fyllet da jeg syns det virket litt flytende. Og pyntet med jordbær i gleden på toppen! Denne blir nok bakt flere ganger ja!

Denne kaken ble fiasko... Røra rant igjennom kakeformen enda den satt godt fast og kakebunnen blandet seg med røra.

Denne kaka har eg laga nokre gongar, nydelig. Skulle ha laga den glutenfri og lurer på kva eg kan nytte i stadenfor digestivekjeks.
På førehand takk.

mvh Marie

Ostekaken ble en fiasko for meg også. Alt blandet seg. Hva har jeg gjort feil. Dumt at det ikke ligger svar på de andre kommentarene.
Mvh Liv

Hei!
Har laget kaken noen ganger selv, og har for min del gått veldig fint, så er trist å lese kommentarene hvor det ikke har gått så bra for noen. Jeg vet jo ikke hva som har gått galt, men her er ett par tips, både ting jeg pleier å gjøre selv, men også ett par ting som man kan gjøre litt sånn for sikkerhets skyld.

- press kjeksmassen ned i forma med undersiden ned, og press massen nedover og rundt til du har en jevn, glatt overflate. Synes selv dette gir en veldig fin og jevn overflate på bunnen. En ting som i tillegg kan stivne kjeksbunnen noe, er å sette den i kjøleskapet en liten stund.

- Det er viktig å ha god tålmodighet når det gjelder at geleen skal bli kald. Det er bedre om den er flytende, men på nippet til å begynne å tykne, enn at den er for varm og smelter kremfløten.

- Kremfløten kan godt piskes en smule tykk før du tilsetter de andre ingrediensene. (Men ikke for tykk, den skal jo ikke være i nærheten av å bli smør)

- Jeg lagde den som et lagvis flagg til 17-mai i dag, og blandet inn wiltons gelefarger før jeg puttet inn formen. Mens jeg holdt på merket jeg at massen begynnte å stivne noe, men den var fortsatt enkel å jobbe med. Flyter den ut gjennom formen kan man jo vente en 5-10 minutter mens man rører litt innimellom, og la den tykne litt så den ikke renner igjennom.

- Er ostemassen vanskelig å bre utover uten å ødelegge bunnen, kan man ta litt av den i en sprøytepose (eller en brødpose med hull i ene hjørnet) og sprøyte jevnt utover bunnen. Når bunnen først er dekkt er det lettere å bre utover resten uten at bunnen løser seg opp.

- Sett kaka i kjøleskapet mens du ordner geleen til toppen, så stivner den litt imens, og løser seg ikke like lett opp når du senere heller over geleen.

- Geleen til toppen er igjen viktig å ha tålmodighet med, men denne går det som regel bra om ikke er like kald som den til fyllet. Hell over i en tynn stråle, så lager den ikke noe merke i fyllet.

Håper tipsene kan være til hjelp for noen!
Mvh Thea Elene

Jeg har laget denne til påsken i dag og gleder meg til å smake :-) Jeg har laget den enda magrere enn oppskriften ved å endre litt på ingredienser. Ved å bytte Digestive med Bixit sparte jeg noen kalorier. Jeg hadde litt lite mager vaniljekesam, så jeg erstattet noe av den med yoplait dobbel 0% vanilje. I stedet for lettrømme brukte jeg gresk yoghurt, og jeg byttet ut sitrongeleen med sukkerfri bringebærgele. Jeg droppet gelelokket og skal servere den med bringebær rørt med sukrin gold. Benyttet også sukrin gold i oppskriften. Hele kaka, med mine justeringer, inneholder 2391 kalorier. Bringebærene ved siden av kommer i tillegg.

Takk for inspirasjon :-)

Mvh Tove

Dere må være klar over at det er sukker i lettrømme, men ikke i ekte rømme.
Hilsen en diabetiker 😊 kaka ser kjempegod ut

Elsker denne kaka! ❤️ Ekstra lette ingredienser og veldig lett å lage! Får bare positive tilbakemeldinger på smak og at den ser fristende ut!🥰

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift