Biscotti med safran

Annonse: Karo Pharma

Hei kjære dere!

I morgen er det første søndag i advent, og mange (inkludert meg) starter opp bakingen av julekaker denne helgen.

En julekake som går utmerket å lage allerede nå er Biscotti med safran. Biscotti er klassiske, italienske småkaker som har meget lang holdbarhet. De kan lages i mange varianter (du finner allerede flere typer her på Det søte liv), og denne gangen har jeg altså tilsatt safran i tillegg til mandlene, som både gir fin farge, nydelig smak og fint julepreg på kakene.

 

 

Oppskriften finner du også i juleheftet som jeg har laget i samarbeid med Karo Pharma, og som du kan få gratis på apotekene.

 

 

Karo Pharma står bak serien Apro tradisjoner, som er en serie supre bakeingredienser som fås kjøpt på apotek. 

 

 

Safranen som jeg har brukt i disse biscottiene er av ypperste kvalitet!

 

 

Ingredienser:

♥ 6 store egg
♥ 300 g sukker
♥ 1 g malt safran
♥ 400 g hvetemel
♥ 500 g mandler
 

Fremgangsmåte:

Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Bland inn safran og deretter hvetemelet. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen. Bland så inn hele mandler.

Form deigen til stenger på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer. Deigen gir 6 stenger (ca 6 cm brede og 1 cm høye) fordelt på to stekeplater, altså 3 stenger pr plate.

Stekes nederst i ovnen ved 220°C i 10-15 minutter. Avkjøl i 10 minutter før stengene skjæres i 1 cm tykke skiver. Legg dem med snittflaten opp og la de tørke i ovnen ved 220°C i 3-4 minutter.

Avkjøl kakene på rist.

 


Tips:

♥ Biscotti oppbevares i tettsluttet kakeboks og har lang holdbarhet. Pass på at de er helt kalde før de has i kakeboksen.

 

 

Vips har du en kakeboks full med supergode Biscotti med safran!

Kjekt med det som er ferdig før jul!  Smile 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Biscotti med safran
Ingredienser

♥ 6 store egg
♥ 300 g sukker
♥ 1 g malt safran
♥ 400 g hvetemel
♥ 500 g mandler

Fremgangsmåte

Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Bland inn safran og deretter hvetemelet. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen. Bland så inn hele mandler.

Form deigen til stenger på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer. Deigen gir 6 stenger (ca 6 cm brede og 1 cm høye) fordelt på to stekeplater, altså 3 stenger pr plate.

Stekes nederst i ovnen ved 220°C i 10-15 minutter. Avkjøl i 10 minutter før stengene skjæres i 1 cm tykke skiver. Legg dem med snittflaten opp og la de tørke i ovnen ved 220°C i 3-4 minutter.

Avkjøl kakene på rist.

Tips

♥ Biscotti oppbevares i tettsluttet kakeboks og har lang holdbarhet. Pass på at de er helt kalde før de has i kakeboksen.

6 kommentarer

Er det meininga at deigen er veldig tørr og smuldret før man har i den stivpisket eggehviten? Og er det også meininga at deigen skal være litt flytende etterpå? De ser OK ut nå etter at de er stekt, men de ble jo en del bredere enn planlagt Neste gang skal jeg ikke ha i så mye mandler, og gjerne hakke de opp litt.

Så glad for at du hadde stilt spørsmål om deigenD reddet oss nå i kveld. Vi trodde vi hadde gjort noe alvorlig galt underveis!Dette er den rareste deigen jeg har vært borti!Savnet veldig noen bilder av hvordan d var ment å se ut underveis! Da jeg holdt på å blande inn melet i eggeplommer, sukker og safran ga d ingen mening at oppskriften sa at man trengte skjeer for å få deigen over på bakeplaten. Deigen var jo helt fast allerede før alt melet var hatt i.
For å få inn alt melet brukte jeg hendene og smuldret d inn på samme måte som man kan smuldre smør inn i en gjærdeig. D var eneste måten jeg kunne komme på hvis man skulle kunne blande inn stivpiskede eggehviter etterpå.Tok rådet ditt om å redusere mengden mandler litt og hakke dem. Nå står biscottiene i ovnen og vi er spente på smaken

Kommer aldri til å bruke denne oppskriften igjen. Deigen ble sykt rar og det smakte mandler og ingenting. Det var ALT for mye mandler. Denne oppskriften er ikke noe å anbefale.

Jeg har laget disse flere ganger og synes de er kjempegode. Har brukt ungarsk safran som jeg kjøpte på en ferietur. Sist glemte jeg og og skille eggene. Pisket eggedosis av hele egg og blandet forsiktig inn resten. Kakene ble like luftige og gode.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift