Vaniljesauskake

Jeg var en gang på en barnetilstelning hvor foreldrene var bedt om å ta med seg kake. Kakene som ble servert var typiske langpannekaker, som barn som regel liker. Disse er selvfølgelig greie nok, men ofte litt kjedelige. Det var med denne innstillingen jeg tok en bit av denne kaken, og jeg merket meg med én gang at kaken hadde en overraskende nydelig smak. Jeg spurte om oppskriften, og her er den.

Oppskriften er til stor langpanne.

Vaniljesauskake
Ingredienser

250 g smør
500 g sukker
1 liter ferdig vaniljesaus (se tips)
800 g hvetemel
6 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker

Pynt:
sukker
kanel

Fremgangsmåte

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over rikelig med sukker og kanel. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen. Del kaken i firkanter og løft ut av formen med en stekespade (se tips).

Tips

Jeg bruker Piano vaniljesaus fra Tine til denne oppskriften.

Du kan selvfølgelig også hvelve den ferdig stekte kaken ut av formen og dra av bakepapiret, men da risikerer du at en del av sukkeret drysser av. Av den grunn pleier jeg heller å løfte kaken ut av langpannen med en stekespade.

Kaken er kjempefin å fryse!

Kakekategori
Allergier og preferanser

48 kommentarer

Har prøvd to ganger, og begge to vart halvveis rå inni, kva har eg gjort feil.. Stikking med pinne kjem opp tørr, mrn inni er den heilt kladdete.. Smaken var god, men kan ikkje servere noko sånt...

Halve kommentaren ble borte. Prøver igjen ;)

Min oppskrift er litt annerledes. Du kan prøve den.
1 liter vaniljesaus
200 gr smeltet smør
400 gr sukker

Blandes

700 gr hvetemel
6 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker

Blandes og røres inn i sausen

Langpanne, 200'C i 30 minutter. Varmluft.

Alltid vellykket! Trenger ingen glasur eller melisdryss, men det bestemmer du selv :)

Akkurat bakt for å ha med på ferietur. Stekt på varmluft 40 minutter, prøvd med pinne, tørr pinne, men skikkelig RÅ når jeg nå skjærer i den. IKKE lur folk til må bake dette, fjern oppskriften eller gjør den om! Elendige greier!!

Akkurat bakt for å ha med på ferietur. Stekt på varmluft 40 minutter, prøvd med pinne, tørr pinne, men skikkelig RÅ når jeg nå skjærer i den. IKKE lur folk til må bake dette, fjern oppskriften eller gjør den om! Elendige greier!!

Svanhil - Kan det være at du har brukt 8dl mjøl i stedet for 800 gr? Det skjedde meg en gang pga at det står feks 800 på 8 dl på tuppelware-litermålet mitt. Da blir det alt for lite mjøl.

Jeg hadde akkurat samme resultat som Svanhild, har prøvd den to ganger....men som sagt, "rårand" inni.
Vil bare tilføye at jeg fulgte oppskriften helt korrekt, kake nr to stekte jeg ti min. lengre, med litt høyere temp!!! Resultatet ble værre enn kake enn nr 1!!!!

Har samme erfaring som Svanhild og Guri. Har også prøvd to ganger (og smakt andre kake). Blir rå inni om en ikke steker lengre enn oppgitt. Prøvd den med epler i. Bli ikke så tam da, men må en steke enda lenger.

Mange bra oppskrifter ellers. Noen, bla. denne, er for søt (men det gjelder også flere av kakene her).

Dette er den beste "skuffe-kaken" EVER!! Den nye favoritten her i huset. Tusen takk for oppskrift. Jeg har også fulgt denne oppskriften, og den blir like vellykket hver gang. Mmmmm skal lage den i morgen til basar i barnehagen - gjett om unga gleder seg. :-)

Jeg pisker sukker, smør og vaniljesaus sammen i steden for å varme det opp. Synes det gir ett godt resultat og en enklere oppskrift.

Hei - dere som har fått vellykket resultat; har dere gammel eller moderne ovn? Er litt forskjell på størrelsen på langpanne...
Min ble også rå... Hvorfor er det ikke egg i den?

Jeg har en BEHA komfyr 8 år gammel. Langpanna mi er 30 * 40 cm. Stekte den nederste rille, 175 grader, varmluft i 40 min. Min ble helt perfekt. Jeg brukte håndmixeren når jeg rørte i sammen. mye lettere å få ut klumpene. Trenger ikke ha egg i alle kaker.

Min også ble rå inni. Lurer på om grunnen kan være at væska var for varm da jeg blandet den med melet. Har ganske ny ovn og brukte varmluft. Kaka var god den, så blir nok spist opp

Laget denne kaken igår. Veldig god, men synd å måtte kaste ca 70 % av den fordi den var helt rå
inni. Kunne bare spise 2-3 cm ytterkant. Væska var ikke for varm her. Avkjølte den til den var lunken. Brukte ikke varmluft. Har bakt mye med denne komfyren, men dette var første gangen jeg fikk en kake som var rå inni.

Jeg prøvde å bake denne i går og min ble også helt rå inni. Fulgte oppskriften slik den står så skjønner ikke hva som har gått galt.

Jeg stekte denne på 180 gr, nederst i 45 min. Kunne hatt 10 ekstra, men den ble god da. Bittelitt rå.

Helt fantastisk god. Og faktisk best når den er litt rå inni!
Også perfekt å lage eplekake av, med is til mmmmm

Denne kaka er helt fantastisk. Man kan også drysse melis på etter steking som alternativ til sukker og kanel. Viktig å ikke skjære i den mens den er altfor varm. Da ser den rå ut. God til is og super å fryse!

Fantastisk god kake. Jeg halverte oppskiften og brukte rund kakeform 22cm. Kaken ble perfekt. Saftig og gjennomstekt.

Jeg halverte også oppskriften og brukte en 22 cm rundt form. Nest nederste rille, over- og undervarme. Fikk perfekt resultat! Har laget den med kanel og sukker, men her i huset er den en favoritt med jordbærsaus.

hallo, denne oppskriften var veldig hjelpsom! tusen takk for et kjempe bra blogg innlegg. eg digger deg og bloggen

Har laget denne et par ganger og den ble rå. I oppskriften står det stor langpanne 30x40 cm. Det er liten langpanne etter mine mål ;) Prøvde igjen i dag, men i stor langpanne, altså den som følger med ovnen. Ble helt perfekt :)

Første gang jeg bakte kaka i går kveld. Jeg brukte langpanna til stekeovnen. 30 cm*40 cm er den. Varmluft 175 grader i 40 min. Hadde den på nederste rille. Stakk i den etter 30 min,men jeg måtte steke den lengre. Ingen rå rand på min. Fantastisk god smak på den. Duftet vaniljesaus og kanel. Håper den faller i smak hos barna på barnekoret i ettermiddag.

Kaka blir perfekt stekt nederst i ovnen på 180 graderi 55 min. Da i 30x40 langpanne

Akkurat bakt kaken. Smeltet og avkjølte smøret. Blandet med vaniljesausen. Hadde så i mel, sukker vaniljesukker og bakepulver. 175 GR midt i ovn 30 min. Helt perfekt.

Hei
Har bakt denne minst 10 ganger (eplekakevarianten) til kirkekaffen, og den er alltid like populær
både hos voksne og barn. Barnebarna skryter i barnehagen at farmor lager verdens beste eplekake, og jeg har delt oppskriften med flere av hjemmesykepleierne som går hos oss. I morgen skal jeg prøve med friske bær for å variere litt. Spennende.
Mulig at jeg noen ganger stekt den litt lenger- jeg prøver jo alltid for å se om den er ferdig. NB. Jeg bruker varmluft hele tiden
Hilsen Ingelin

Bakte den med bare 8dl vaniljesaus og 750 gram friske bær til kirkekaffen. Fikk mye ros, men neste gang tar jeg 9dl. Ble god på smak, men litt for kompakt. Med 1 liter, vil bærene antagelig synke ned mot bunnen.

Beste skuffkaken jeg har smakt . AnbefalesJeg er ingen god kakebaker men denne ble vellykket. Og gav mersmak. Tusen takk

Denne oppskriften falt veldig i smak! Kjempelett å lage, tok liten tid å smakte deilig! Veldig saftig og holdt seg godt til dagen etter og ved opptining. Anbefales.

Hei :)
"Øvelager" denne kaka nå til konfirmasjon :) men...melet bare klumpa seg i STORE klumper når jeg kjører alt i kjøkkenmaskinen....hvor avkjølt må vaniljesaus blandingen være ? Min var romtemperert....

Ett tips til dere som må bake uten melk: Bruk Freias vaniljesaus til koking, og bruk plantemelk som tåles. Jeg bruker havremelk, og resultatet blir helt supert! Fordelen med å koke sausen selv er jo at du koker etter anvisning på pakken, også har I smør og sukker etter kjelen er tatt av platen, så bidrar det til nedkjøling!

Datteren min hadde eggallergi når hun var liten, har derfor laget denne i mange år. Den er kjempe god, og alle som smaker vil ha oppskriften. Enkel og nydelig kake

Jeg har bagt denne 2 ganger. Det er en tung deig og er også "tung" som ferdig stekt. Smaker godt, men jeg skal ikke bake den igjen. Konsistensen er for tung.

Hadde litt hastverk, så blandet alt uten å varme vaniljesaus, smør og sukker for seg. Brukte miksmaster. Virker som det gikk bra, ble veldig god! Såå kjekt med kaker uten egg, når vi har allergi i huset.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift