Pavlova i langpanne


Vi feirer midtsommer med en ekstra stor Pavlova her på Det søte liv!

Pavlova lages vanligvis som rund kake, og jeg har tidligere laget Midtsommerpavlova på denne måten. Det er imidlertid intet i veien for å lage en større versjon. Denne flotte marengskaken egner seg utmerket til å forberede i dagen i forveien og masse friske bær gir vakker sommerstemning.

 

 

Ingredienser:

♥ 8 eggehviter
♥ 400 g sukker
♥ 1 ts vineddik
♥ 3 ss maizena

Fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 5 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ friske sommerbær (f.eks.bringebær, bjørnebær og blåbær)
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena.

Ha marengsen i en stor langpanne (ca 30x40 cm) som er dekket med bakepapir. Form marengsen til en tykk, firkantet kake. Marengsen skal altså ikke smøres helt utover til kantene av langpannen, men formes på frihånd til en tykk, firkant. Lag gjerne en fordypning på midten av kaken (der du plasserer mesteparten av fyllet etterpå.) Marengskaken vil flyte littegrann utover under stekingen, så det er lurt å ikke legge marengsen i et for tynt lag.

Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca 1,5 time (denne kaken trenger litt lenger steketid enn en vanlig, rund pavlova). Dekk eventuelt over marengskaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden, så den holder på den hvite fargen. Skru av varmen og la kaken stå i ovnen til den er helt kald.

Flytt den stekte kaken forsiktig over på et stort, firkantet fat.

 

 

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken.

 

 

Pynt med masse friske bær!


Jeg bruker først bringebær og blåbær.
 

 

Nydelige farger på den hvite kremen...

 

 

Og så noen bjørnebær for ekstra flott kake!

 

 

Sikt over melis til slutt.

 

Kaken er klar for å imponere alle i selskapet!

 

Tips:

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen.

♥ Det er viktig at maisenna og eddik kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake.

♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.

♥ Marengsbunnen kan oppbevares tørt i flere dager. Kaken bør spises samme dag den er pyntet for å unngå at den blir bløt og slik at den piskede kremen smaker helt fersk.

 

 

Denne kaken er også flott å lage til 17. mai siden fargene går i rødt, hvitt og blått.

Til midtsommer kan du jo pynte kakefatet med margeritter og andre fine blomster.

 

♥ ♥ ♥ ♥


Ønsker dere en herlig dag og midtsommerkveld!  Smile

Pavlova i langpanne
Ingredienser

♥ 8 eggehviter
♥ 400 g sukker
♥ 1 ts vineddik
♥ 3 ss maisenna

Fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 5 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ friske sommerbær (f.eks.bringebær, bjørnebær og blåbær)
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

 

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena.

Ha marengsen i en stor langpanne (ca 30x40 cm) som er dekket med bakepapir. Form marengsen til en tykk, firkantet kake. Marengsen skal altså ikke smøres helt utover til kantene av langpannen, men formes på frihånd til en tykk, firkant. Lag gjerne en fordypning på midten av kaken (der du plasserer mesteparten av fyllet etterpå.) Marengskaken vil flyte littegrann utover under stekingen, så det er lurt å ikke legge marengsen i et for tynt lag.

Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca 1,5 time (denne kaken trenger litt lenger steketid enn en vanlig, rund pavlova). Dekk eventuelt over marengskaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden, så den holder på den hvite fargen. Skru av varmen og la kaken stå i ovnen til den er helt kald.

Flytt den stekte kaken forsiktig over på et stort, firkantet fat.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med masse friske bær og sikt over melis til slutt.

Tips

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen.

♥ Det er viktig at maisenna og eddik kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake.

♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.

♥ Marengsbunnen kan oppbevares tørt i flere dager. Kaken bør spises samme dag den er pyntet for å unngå at den blir bløt og slik at den piskede kremen smaker helt fersk.

60 kommentarer

Eddiken gjør at marengsen får en bløt kjerne. Du kan selvsagt droppe eddiken hvis du er allergisk, og du får da en litt tørrere marengsbunn i stedet. God smak likevel! Noen mener at sitronsaft gjør samme nytten, men har ikke testet det ut selv.

Baker denne nå, men har ikke maisenna. Kan jeg bruke hvetemel eller potetmel istedet?

Takk for flotte oppskrifter....trenger ikke annet enn denne bloggen her :)

Hei!
Takk for flott blogg!
Jeg har laget bunnen i dag og skal pynte i mrg... Men hvordan oppbevarer jeg bunnen til i mrg?!

Som svar på av Silje Marie (ikke bekreftet)

Hei hei!

Jeg oppbevarer alltid pavlovaen på rist på kjøkkenbenken, med et tørt og rent kjøkkenhåndkle over. Fungerer godt.

Lykke til, og GODT NYTT ÅR :-)

Som svar på av Elisabeth (ikke bekreftet)

Hei Elisabeth!
Tusen takk for svar! Da står den på rist på benken m ett rent håndkle over, så håper jeg det blir bra!! ;-)
Godt Nytt År til deg også!!

Som svar på av Silje (ikke bekreftet)

Hei igjen Silje.

Håper du ble fornøyd med resultatet, det har i alle fall fungert bra for min del. Lykke til med verdens beste kake- kos deg masse!

Godt nytt år!

Som svar på av Silje Marie (ikke bekreftet)

Som Elisabeth har svart deg, er det best å oppbevare marengsbunnen i romtemperatur.

Ja, det går greit det også. Det er jo så små mengder eddik som skal til, så marengsen vil fortsatt bli hvit. Personlig foretrekker jeg å bruke brun balsamicoeddik når jeg lager sjokoladepavlova. :-)

Jeg skal bake bunnen hjemme og ta den med meg på fjellet. Hvordan skal jeg oppbevare den over lang tid. Hvor lenge kan den holde seg etter at den er bakt?

Jeg oppbevarer marengsbunnen i romtemperatur. Hvis den skal fraktes, er det best å ha den i en stor plastboks med lokk. Jeg har oppbevart marengsbunnen i 3-4 dager, men mulig det går fint lenger også. Den bløte kjernen kan imidlertid etter hvert bli tørr ved for lang oppbevaring.

Dette er den beste marengs bunnen jeg har smakt! !!! Lagde en forrige helg, og lager en nå som jeg skal ha med i barnedåp:-):-):-):-)
Mvh Hildegunn Lindal

Hei!

Jeg bakte denne i går, og skal pynte den i dag. Men jeg synes det visket veldig hard:-(
Jeg har fulgt oppskriften til punkt og prikke. Kaken ser veldig fin ut, men kjennes hard ut.

Har du noen triks for å få den myk igjen?

Hilsen Jeanett

Som svar på av Jeanett Nylund (ikke bekreftet)

Hei,

Når du legger på kremen så mykner den :) Så at den er litt hard, det gjør ingenting :)

Som svar på av Jeanett Nylund (ikke bekreftet)

Hei, marengsen skal kjennes hard utenpå, men kjernen skal være myk. Muligens kaken din stod litt for lenge i ovnen og da vet jeg ikke om noen triks for å få marengsen myk igjen. Steketiden kan variere litt og avhenger av hvor tynn man lager marengskaken. Jeg lagde min nokså tykk og brukte da steketiden som angitt, men hvis man ser at kaken blir tynnere, må man korte ned på steketiden.

Enig i at kaken blir mykere når den har stått en stund med krem og fyll på toppen :-)

Hei hvilken visp anbefaler du ? Laget denne akkurat pisket med håndverk i 20 min men den ble ikke så fluffy som jeg håpet.

Jeg bruker kraftig elektrisk kjøkkenmaskin (type KitchenAid). Marengsen skal bli veldig tykk og stiv slik at marengsen holder fasongen under stekingen.

Det er viktig at man ikke får noe eggeplomme i eggehvitene når man skiller eggene, ellers vil ikke marengsen tykne uansett hvor lenge man pisker..

Nå er jeg i full gang med pisking :) gleder meg til denne pavlovaen! Jeg skal fylle med jordbær, blåbær og bringebær! Men det jeg lurte på; når den skal kjøles ned i ovnen, så setter jeg bare ovnsdøra på gløtt? Ha en tipptopp 17 Mai feiring! Og takk for utrolig supre oppskrifter, du er ett bakeforbilde! Det er utrolig sjeldent jeg ser på andre oppskrifter enn dine!

Denne var bare fantastisk god:-) Denne skal absolutt lages flere ganger:-) Lagde den til et familieselskap og fikk mye skryt for den:-)

Dette blei ei flott merengsbotn som det gikk fint an å skjære i uten at målane sprette til alle kanter...eg er kjempefornøgd...tusen takk for oppskrifta... (**)

Min blei helt brun på toppen. Jeg hadde akkurat den temperaturen det sto jeg skulle ha. Skjedd flere ganger. Hva gjør jeg galt ?

Ovner er litt forskjellige dessverre. Prøv å skru ned temperaturen litt og dekk over kaken med et stort stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden slik at marengsen beholder hvit farge.

TAKK FOR SUPER OPPSKRIFT !!Har aldri fått til så høy og flott marengsbunn før. Min kjære insisterte på at jeg måtte lage etter denne oppskriften ...

Dette er den mest vellykkede pavlovaen jeg noensinne har laget❤ Jeg fulgte oppskriften slavisk. Pisket marengsen i 20 minutter og stekte kaken i 2 timer. Det viste seg å være lønnsomt. Den ble seig inni og ikke rå inni som jeg har opplevd før med pavlova. Ikke ble den for brun heller. Jeg brukte ferdig vaniljekrem i tillegg til pisket krem. Den ble god med jordbær, blåbær og hakket kokesjokolade❤

Du finner oppskrift på både hjemmelaget eggekrem og vaniljekrem her på Det søte liv. Se kategori for Desserter - Sauser og kremer oppe i menylinjen. Lag for eksempel 2 porsjoner hjemmelaget vaniljekrem med de 8 eggeplommene du får til overs fra denne kaken. Perfekt å bruke til gjærbakst og som fyll i bløtkake.

Hei,

Sikkert et dumt spørsmål, men er vineddik det samme som vanlig blank eddik som er kjøpt på dagligvarebutikk? Eller er det en spesiell type eddik som må brukes for å få bakt pavlovaen?

Som svar på av Stine (ikke bekreftet)

Hei Stine, du kan bruke hvilken som helst type eddik. Resultatet blir bra uansett :-) Bruk gjerne helt vanlig blank eddik.

Lagde denne kaken for noen uker siden i et familieselskap. Det ble bestilling for nytt selskap i morgen, og marengs en ble like bra denne gangen også, ved å følge oppskriften helt til punkt og prikke. Tusen takk for deilig kake og super oppskrift!

Dumt spørsmål: Jeg har en form som er 44*33 cm. Gjelder oppskriften for denne formen (30*40) eller må det oppjusteres på noe vis?

Hei!
Har tenkt å lage denne, men med 6 og mindre av alt det andre og. Hvor lenge må den stå i ovnen da tror du?

Hei. Tror jeg har brukt denne oppskriften før og falt veldig i smak. Men da skulle den kun stå ca 1 time i ovnen. Vet du hvor mye ovnen skulle stå på og litt med nøyaktig den skulle stå i ovnen?

2 time?
Min stod 1 t og 3 kvarter og ble brun inni. Du mener 1 time eller?

Hei!
Jeg skal ha med meg kaken i en konfirmasjon og lurer på om jeg kan legge marengs deigenrett på "engangs" aluminiumsfat og steke på det?
Vennlig hilsen Liv

Hei, kan jeg halvere oppskriften og bruke springform istedet?

Hei denne står i ovnen nå. I boken din står det 2 timer, her på nettsiden står det 1,5 time. Hva er riktig?
Mvh Line

Hei! Jeg skal lage en Pavlova til et stort selskap og tenkte derfor å lage to av denne - kan jeg steke to brett samtidig med varmluft? I så fall, hvilken temperatur skal jeg bruke? Mvh Tiril

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift