Sitronkake med crème fraîche

Annonse: Bakeren og Kokken

Heisan!

Her kommer en supersaftig sitronkake, som jeg anbefaler dere alle å teste ut. Crème fraîche i kakerøren gjør at kaken blir veldig myk i konsistensen, og slik holder den seg i flere dager sålenge kaken pakkes godt inn i plast.

 

 

Jeg har brukt en klassisk formkakeform fra Nordic Ware (heter Elegant Party Bundt), som man kan få kjøpt i nettbutikken til bakerenogkokken.no.

 


Klassisk og veldig elegant kakeform!

 

 

Formene til Nordic Ware er kjente for sin fenomenalt gode kvalitet, som gjør at kakene steker veldig jevnt.

 

 

Nonstick-belegget gjør at kaken glir lett ut av formen - og det er jo praktisk når man ønsker en formkake med vakkert rillemønster  Smile 

 

 

Resultatet blir en helt nydelig og enkel, men likevel elegant sitronkake, som passer både til hverdags og til festlige anledninger!

 

 

 

Ingredienser:

♥ 250 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 4 egg
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 400 g hvetemel
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 2 ss fint revet sitronskall
♥ 2,5 dl crème fraîche

Glasur:
♥ 3-4 dl melis
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 1-2 ss vann


Fremgangsmåte:

Pisk mykt, romtemperert sukker sammen med sukkeret til blandingen blir lys og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.

Sikt melet sammen med bakepulver og natron. Bland dette inn i deigen sammen med sitronsaft, sitronskall og crème fraîche. Ikke rør mer i deigen enn det som er nødvendig for at den skal bli jevnt blandet (se tips).

Finn frem en formkakeform som rommer 2,5 liter (se tips). Smør og mel formen (se tips). Ha deigen i formen og jevn godt til overflaten.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 160°C i ca 55-60 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).

Avkjøl kaken noen minutter før du forsiktig løsner den fra formen i kantene med en liten, tynn kniv. Hvelv kaken deretter over på en rist og fjern formen. La kaken avkjøles til den blir helt kald.

 

 

Rør sammen melis, sitronsaft og vann til du får en passe tykke melisglasur. Hell glasuren over den kalde kaken mens den fortsatt står på risten.

 

 

Når overflødig glasur har rent av kaken, kan den flyttes over på et kakefat. 

 

 

Så kan man skjære seg noen deilige stykker hjemmelaget sitronkake!  Yum  

 

 

Nydelig smak og nydelig konsistens på denne kaken her...  Heart  

 

 


Tips:

♥ Ikke rør mer i deigen enn helt nødvendig etter at du har tilsett hvetemelet. Det forhindrer at kaken blir tung og kompakt i konsistensen. Rør helst rundt for hånd når melet tilsettes og ikke med elektrisk mikser for å få mest mulig luftig kake.

♥ Jeg brukte her som sagt en form fra Nordic Ware (Elegant Party Bundt), og den rommet 2,3 liter og da passet deigen helt perfekt til formen.

 

 

Den hevet seg helt til toppen av kaken under stekingen, men uten å renne over. 

 

 

Andre formkakeformer kan selvsagt også brukes, men husk at formen bør romme 2,5 liter for at du skal være sikker på at deigen passer til formen. Se mange forskjellige bakeformer hos Bakeren og Kokken HER.
 

♥ Kaken slipper lett ut av formen til Nordic Ware, men formen børes smøres og meles før du har i deigen. Dette gjør du ved å først smøre innsiden av formen med mykt smør eller spray den med formfett. Ha deretter et par spiseskjeer hvetemel i formen og vend godt rundt på formen slik at melet legger seg på innsiden av formen. Snu formen opp ned og bank ut overflødig mel. Så er formen klar til å fylles med kakedeigen!

♥ Denne sitronkaken holder seg som sagt myk i flere dager på grunn av crème fraîche i kakedeigen. Du kan alternativt bruke seterrømme. Kaken er også fin å fryse!

 

 

Litt god kake gjør hverdagen så mye bedre!  Smile 

 

 

  Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med Bakeren og Kokken, en av Skandinavias ledende nettbutikker for kjøkkenutstyr til baking og matlaging. Du finner dem på Facebook her og på Instagram som @bakerenogkokken

 

Sitronkake med crème fraîche
Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 4 egg
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 400 g hvetemel
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 2 ss fint revet sitronskall
♥ 2,5 dl crème fraîche

Glasur:
♥ 3-4 dl melis
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 1-2 ss vann

Fremgangsmåte

Pisk mykt, romtemperert sukker sammen med sukkeret til blandingen blir lys og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.

Sikt melet sammen med bakepulver og natron. Bland dette inn i deigen sammen med sitronsaft, sitronskall og crème fraîche. Ikke rør mer i deigen enn det som er nødvendig for at den skal bli jevnt blandet (se tips).

Finn frem en formkakeform som rommer 2,5 liter (se tips). Smør og mel formen (se tips). Ha deigen i formen og jevn godt til overflaten.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 160°C i ca 55-60 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).

Avkjøl kaken noen minutter før du forsiktig løsner den fra formen i kantene med en liten, tynn kniv. Hvelv kaken deretter over på en rist og fjern formen. La kaken avkjøles til den blir helt kald.

Rør sammen melis, sitronsaft og vann til du får en passe tykke melisglasur. Hell glasuren over den kalde kaken mens den fortsatt står på risten. Når overflødig glasur har rent av kaken, kan den flyttes over på et kakefat. 

Tips

♥ Ikke rør mer i deigen enn helt nødvendig etter at du har tilsett hvetemelet. Det forhindrer at kaken blir tung og kompakt i konsistensen. Rør helst rundt for hånd når melet tilsettes og ikke med elektrisk mikser for å få mest mulig luftig kake.

♥ Jeg brukte her som sagt en form fra Nordic Ware (Elegant Party Bundt), og den rommet 2,3 liter og da passet deigen helt perfekt til formen. Den hevet seg helt til toppen av kaken under stekingen, men uten å renne over. Andre formkakeformer kan selvsagt også brukes, men husk at formen bør romme 2,5 liter for at du skal være sikker på at deigen passer til formen. 

♥ Kaken slipper lett ut av formen til Nordic Ware, men formen børes smøres og meles før du har i deigen. Dette gjør du ved å først smøre innsiden av formen med mykt smør eller spray den med formfett. Ha deretter et par spiseskjeer hvetemel i formen og vend godt rundt på formen slik at melet legger seg på innsiden av formen. Snu formen opp ned og bank ut overflødig mel. Så er formen klar til å fylles med kakedeigen!

♥ Denne sitronkaken holder seg som sagt myk i flere dager på grunn av crème fraîche i kakedeigen. Du kan alternativt bruke seterrømme. Kaken er også fin å fryse!

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

NYYYYYDELIG kake :) Veldig saftig og lett, men kanskje litt lite sitronsmak. Brukte skall av to sitroner, som ga ca 2 ss. Neste gang blir jeg nok å det dobbelte. Tenker også at jeg kanskje tar dobbelt med sitron saft. Uansett, en skikkelig saftig og god kake :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift