Nøttekake med sjokolade og kanel

Annonse: Anthon Berg

Hei!

I dag har jeg laget en nøttekake som jeg synes ble helt utrolig god! 

Jeg lagde en myk hasselnøttkake som jeg smaksatte med kanel, og så fylte jeg kaken med lys sjokoladekrem og glaserte den med mørk sjokoladeglasur.

Inspirasjon til denne kaken fikk jeg da jeg smakte "Christmas Hazelnuts" fra Anthon Berg, som jeg også har brukt som pynt på kaken.

 


 

Disse "julehasselnøttene" er veldig dekorative, røde kuler med skimmer, som egner seg veldig fint som kakepynt i tillegg til at de er farlig gode! 

 

 

Ingredienser:

Nøttekake:
♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 150 g hasselnøtter
♥ 75 g smør

Sjokoladekrem:
♥ 150 g smør
♥ 1 ss kakao
♥ 200 g melis
♥ 1 ss melk

Sjokoladeglasur:
♥ 200 g mørk sjokolade 
♥ 2 ss kremfløte

Pynt:
♥ 120 g (1 pk) Christmas Hazelnuts fra Anthon Berg
♥ melisdryss


Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Bland hvetemelet med bakepulver og kanel. Mal hasselnøttene og vend også dette inn i melet. Smelt smøret. Bland det tørre og smøret i eggedosisen og rør til deigen blir jevn og klumpfri. 

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i  30-35 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Løsne den fra formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner og legg den nederste kakebunnen på et fat. 

 

 

Pisk romtemperert smør luftig med kakaopulver, melis og melk.

Fordel sjokoladekremen på den nederste kakebunnen.

 

 

Legg den andre kakebunnen oppå.

 

 

Varm opp kremfløte og sjokolade slik at sjokoladen smelter (kan gjøres i mikro som jeg har gjort her, eller over vannbad eller i en liten kjele på svak varme).

 

 

 

Rør glasuren jevn.

 

 

Fordel sjokoladeglasuren jevnt over hele kaken.

 

 

Pynt kaken med vakre, røde julehasselnøtter fra Anthon Berg.

 

 

Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeglasuren stivner.

Sikt melis over kaken før servering. 

 

 

Deilig, saftig og veldig smakfull nøttekake med sjokolade og mild kryddersmak.

 


Nydelig kake til julen!
 


Dette er ingen tørr nøttekake, men skikkelig saftig og god!

 

 

Tips:

♥ La nøttekaken bli helt kald før du fyller den med sjokoladekrem, ellers vil sjokoladekremen smelte. Du kan gjerne lage nøttekaken klar dagen i forveien. Oppbevar den godt innpakket i plast så den ikke tørker ut.

♥ Denne kaken er kjempefin å fryse, også med sjokoladekrem og glasur!

Christmas Hazelnuts (julehasselnøtter) fra Anthon Berg er ristede hasselnøtter i melkesjokolade som er krydret med julekrydder, og dragert med sukkerskall i julens delikate rødfarge med skimmer.  

 

 

Veldig gode på smak og utrolig fine å se på!

 

 

Disse julehasselnøttene er en av flere nye juleklassikere fra Anthon Berg. I tillegg til julehasselnøttene, har det kommet hvite julemarsipankuler og fine, dragerte julemandler i hvitt og rødt. Alle tre variantene ser du i denne lekre gaveesken.

 

 

I tillegg har Anthon Berg i år kommet ut med to nye typer marsipanstenger, én klassisk og én med myk nougatkjerne overtrukket med lys sjokolade.

 

 

Oh my - så fantastisk gode produkter!  Yum


 


Håper du ble fristet!

 

 

Kaken er utrolig god!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med Haugen-Gruppen, som blant annet er importør av ovennevnte nye juleklassikere fra Anthon Berg. Produktene fås kjøpt i de aller fleste matbutikkene i Norge (og jeg har også sett dem hos Nille) og gaveeskene fås kjøpt hos Coop.  

 

Nøttekake med sjokolade og kanel
Ingredienser

Nøttekake:
♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 150 g hasselnøtter
♥ 75 g smør

Sjokoladekrem:
♥ 150 g smør
♥ 1 ss kakao
♥ 200 g melis
♥ 1 ss melk

Sjokoladeglasur:
♥ 200 g mørk sjokolade
♥ 2 ss kremfløte

Pynt:
♥ 120 g (1 pk) Christmas Hazelnuts fra Anthon Berg
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Bland hvetemelet med bakepulver og kanel. Mal hasselnøttene og vend også dette inn i melet. Smelt smøret. Bland det tørre og smøret i eggedosisen og rør til deigen blir jevn og klumpfri. 

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i  30-35 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Løsne den fra formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner og legg den nederste kakebunnen på et fat. 

Pisk romtemperert smør luftig med kakaopulver, melis og melk. Fordel sjokoladekremen på den nederste kakebunnen og legg den andre oppå.

Varm opp kremfløte og sjokolade slik at sjokoladen smelter (kan gjøres i mikro som jeg har gjort her, eller over vannbad eller i en liten kjele på svak varme). Rør glasuren jevn.

Fordel sjokoladeglasuren jevnt over hele kaken. Pynt kaken med vakre, røde julehasselnøtter.

Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeglasuren stivner.

Sikt melis over kaken før servering. 

Tips

♥ La nøttekaken bli helt kald før du fyller den med sjokoladekrem, ellers vil sjokoladekremen smelte. Du kan gjerne lage nøttekaken klar dagen i forveien. Oppbevar den godt innpakket i plast så den ikke tørker ut.

♥ Denne kaken er kjempefin å fryse, også med sjokoladekrem og glasur!

♥ Christmas Hazelnuts (julehasselnøtter) fra Anthon Berg er ristede hasselnøtter i melkesjokolade som er krydret med julekrydder, og dragert med sukkerskall i julens delikate rødfarge med skimmer. Veldig gode på smak og utrolig fine å se på! Disse julehasselnøttene er en av flere nye juleklassikere fra Anthon Berg. I tillegg til julehasselnøttene, har det kommet hvite julemarsipankuler og fine, dragerte julemandler i hvitt og rødt. I tillegg har Anthon Berg i år kommet ut med to nye typer marsipanstenger, én klassisk og én med myk nougatkjerne overtrukket med lys sjokolade. Fantastisk gode!

5 kommentarer

Jeg prøvde å lage denne kaken,lagde bunnen kvelden før men da jeg skulle dele den i to så smuldra hele lokket opp. Var ikke mulig og få delt den i to! Så den havna i søppelkassa.

God kakeoppskrift men: sjokoladekremen er ALTFOR søt og for dominerende (for mye av kremen i kaka). Foreslår å halvere sjokoladekremoppskriften og minske sukkeret. Evt nøttekake kun med sjokoladeglasur.

Turid: min kake ble faktisk veldig bra...

Hanne: jeg lagde bunnen dagen før og hadde bare gladpak rundt springformen og hadde den i rom temperatur,da jeg skulle dele den i 2 bare skuldra hele opp..kan det være at eggedosisen ble for stiv og skulle den stått kaldt over natta? Fortsatt ergerlig at jeg ikke fikk til...

Uff...skulle ønske at jeg leste kommentarene før jeg begynte å lage kaken. Det stemmer at sjokoladekremen ble altfor søt. Men nå har det oppstått et nytt problem. Glasuren har blitt til en klump av sjokolade. Kan det hende at jeg brukte alt for høy varme?
Jeg prøvde med å ta litt mer kremfløte oppi ...endte opp med marsipan-aktig konsistens som nektet å klistre seg på kaken. Jeg måtte bruke hender å 'feste' den på plass...Håper den sitter fast og smaker godt XD

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift