Skolebrødsnurrer


Alle elsker jo Skolebrød - og her er en herlig variant som lages som Skolebrødsnurrer!

I stedet for å ha vaniljekrem bare i midten, rulles bollene her sammen med vaniljekrem i svingene.

På toppen må det selvsagt være melisglasur og kokos.

 

 

Dette er garantert populære boller!  Wink

 

 

Jeg har denne gangen brukt gjærdeigen til Verdens beste boller - det ga utrolig deilige og myke Skolebrødsnurrer, men du kan bruke den gjærdeigen du liker best.

 

 

Oppskriften nedenfor gir 28 stk.

 

Ingredienser:

♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel


Fyll:
♥ 8-10 dl vaniljekrem (se tips)

Pynt:
♥ 3 dl melis
♥ 3 ss vann
♥ 1 dl kokos

 

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Del deigen i to emner og kjevle ut hver del til avlange rektangler. Smør på godt med vaniljekrem. Rull sammen leivene fra langsiden. Skjær nokså tykke skiver (ca. 3 cm i diameter). Legg skivene i papirformer (se tips). Hvis du vil, kan du også legge 12 skiver i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm).

La bollene heve lunt i 1 time.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl.

Rør melis sammen med vann til en tynn melisglasur. Smør litt glasur på hver av bollene og dryss over kokos.

 

 

Tips:

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano fra Tine) eller hjemmelaget vaniljekrem. Jeg brukte her ca. 2 pk ferdigkjøpt vaniljekrem fra Tine.

♥ Det er lurt å legge disse bollene i papirformer (muffinsformer) før steking. Dette for å unngå at vaniljekremen renner for mye ut av bollene under steking. Det hjelper også på å holde fasongen på snurrene. Skolebrødsnurrene kan også stekes i langpanne, men husk å ha bakepapir i bunnen.

Skolebrødsnurrer er fine å fryse. De kan da pyntes med litt ekstra glasur og kokos etter at de er tint.

 

Mmmm.... love it!
 

Skolebrødsnurrene slo enormt godt an hjemme hos meg!  Smile chrome  

 

 

Det fine med å ha vaniljekremen fordelt jevnt i hele bollen, er at Skolebrødsnurrene blir ekstra saftige og får utrolig deilig vaniljesmak jevnt over!

 

 

Jeg håper du får lyst til å teste ut dette!

 

 

Du vil ikke angre...  Wink  

 


♥ ♥ ♥ ♥

Skolebrødsnurrer
Ingredienser

♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel

Fyll:
♥ 8-10 dl vaniljekrem (se tips)

Pynt:
♥ 3 dl melis
♥ 3 ss vann
♥ 1 dl kokos

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Del deigen i to emner og kjevle ut hver del til avlange rektangler. Smør på godt med vaniljekrem. Rull sammen leivene fra langsiden. Skjær nokså tykke skiver (ca. 3 cm i diameter). Legg skivene i papirformer (se tips). Hvis du vil, kan du også legge 12 skiver i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm).

La bollene heve lunt i 1 time.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl.

Rør melis sammen med vann til en tynn melisglasur. Smør litt glasur på hver av bollene og dryss over kokos.

Tips

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano fra Tine) eller hjemmelaget vaniljekrem. Jeg brukte her ca. 2 pk ferdigkjøpt vaniljekrem fra Tine.

♥ Det er lurt å legge disse bollene i papirformer (muffinsformer) før steking. Dette for å unngå at vaniljekremen renner for mye ut av bollene under steking. Det hjelper også på å holde fasongen på snurrene. Skolebrødsnurrene kan også stekes i langpanne, men husk å ha bakepapir i bunnen.

♥ Skolebrødsnurrer er fine å fryse. De kan da pyntes med litt ekstra glasur og kokos etter at de er tint.

8 kommentarer

Jeg lurer på hvorfor du bruker melis fremfor sukker i deigen? Følger forøvrig bloggen din med stor glede og har prøvd ut flere av oppskriftene

Hei! Hvilke kjøkkenmaskin foretrekker du å bruke til gjærbakst? Og hvorfor? Jeg må investere i ny, den jeg har er litt liten.

Prøvde meg på denne idag da jeg hadde lyst på noe søtt;)
Hadde bare en pakke vaniljekrem så delte bare oppskriften i to.
Stusset litt på at den ikke skulle forheves da veldig mange deiger er vanskelig å jobbe med visst du ikke gjør det, men den her var kjempegod å jobbe med. Ikke klissete eller seig.
Fikk et brett (16 stk)
Og herremin di var luftige og gode:D
Skal definitivt spare på oppskriften, og skal og prøve deigen til andre typer boller.

Må forresten si at jeg har prøvd mange oppskrifter på siden din og det slår alltid godt an;)
Lurer forresten på om du kan skrive ned på oppskriftene hva slags melk du bruker?

Vet ikke hva jeg har gjort feil, men fulgte oppskrifta og har nå 42(!!!) boller på heving! Håper de er gode da!

Hei.
Jeg er litt usikker På hvordan man skal rulle dem.

Er det mulig å heve dem lenger enn én time? Eller vil vaniljekremen synke inn i deigen og bli ekkel?

Hei
Jeg er litt Usikker På hvordan man skal rulle dem .
Har du bilde ?
Tusen takk :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift