Multesyltetøy

Multesyltetøy

17.01.2018


Hjemmelaget multesyltetøy er nydelig!

 



Ingredienser:

♥ 1 kg multer (se tips)
♥ 1 dl vann
♥ 650 g sukker (se tips)


Fremgangsmåte:

Ha multer, vann og sukker i en kjele. Varm opp blandingen til kokepunktet. La den deretter småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. 

En liten test på at syltetøyet har kokt lenge nok er å ha litt syltetøy på en tallerken. Hvis du kan trekke fingeren gjennom syltetøyet og det da blir en stripe på tallerkenen der du har trukket igjennom fingeren, har syltetøyet kokt lenge nok. 

Avkjøl syltetøyet.

Ha det på rene, varme syltetøyglass eller fordel syltetøyet i plastbegre hvis du vil fryse ned deler av syltetøyet.

 



Tips: 

♥ Det er mye sukker i dette syltetøyet, som gir det en deilig, tykk konsistens, god smak og god holdbarhet. Det er imidlertid ikke noe i veien for å redusere sukkermengden hvis du foretrekker det. Helt ned til 350-400 g sukker gir godt syltetøy, men merk at da blir konsistensen noe tynnere. 

♥ Du kan bruke friske eller frosne multer. 

♥ Syltetøyet er nydelig som det er, enten på vafler, lapper, rundstykker eller som tilbehør til ost. Syltetøyet kan også brukes som fyll i kaker, eller for eksempel i en iskrem, se oppskrift på Multeis med konjakk

 

 

Jeg har alltid vært veldig glad i multer. 

 

 

Det er en god grunn til at multer kalles for skogens gull! ♥

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Multesyltetøy

Ingredienser

♥ 1 kg multer (se tips)
♥ 1 dl vann
♥ 650 g sukker (se tips)

Fremgangsmåte

Ha multer, vann og sukker i en kjele. Varm opp blandingen til kokepunktet. La den deretter småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. 

En liten test på at syltetøyet har kokt lenge nok er å ha litt syltetøy på en tallerken. Hvis du kan trekke fingeren gjennom syltetøyet og det da blir en stripe på tallerkenen der du har trukket igjennom fingeren, har syltetøyet kokt lenge nok. 

Avkjøl syltetøyet.

Ha det på rene, varme syltetøyglass eller fordel syltetøyet i plastbegre hvis du vil fryse ned deler av syltetøyet.

Tips

♥ Det er mye sukker i dette syltetøyet, som gir det en deilig, tykk konsistens, god smak og god holdbarhet. Det er imidlertid ikke noe i veien for å redusere sukkermengden hvis du foretrekker det. Helt ned til 350-400 g sukker gir godt syltetøy, men merk at da blir konsistensen noe tynnere. 

♥ Du kan bruke friske eller frosne multer. 

17.01.2018
Desserter: 
Sesong: 

3 kommentarer

Nei, nei, nei.
Du må ikke koke multene, uansett om de er ferske eller frosne, for da blir smaken "ødelagt".
Bare rør dem sammen med sukker, etter smak.
Koking var noe man gjorde i "gamle dager", for å forlenge holdbarheten.
Nå fryser man ned syltetøyet i bokser, egnet for frysing. Jeg bruker fløte eller avklipte melkekartonger, som jeg bretter og teiper igjen. Det som ikke blir spist opp etter tining, kan godt fryses ned igjen.
Dette gjelder alt syltetøy. Lag det ferdig og frys ned. Har gjort dette i mangfoldige år.
Har du ikke mulighet til å fryse ned, ja da koker du syltetøyet.
Men syltetøy av bær blir best uten koking.

Dersom du kokar moltesyltetøy, bør du ikkje ha i sukkeret medan du kokar moltene. Har du det, vil du få eit brunt syltetøy, slik som bileta her viser. Om du kokar moltene ferdig fyrst, trekkjer kjelen vekk frå plata, og rører inn sukkeret til det er løyst opp, bevarer du gulfargen på moltene. Dette er kanskje ikkje så viktig, men gjev eit friskare syltetøy, tykkjer eg. Bland gjerne inn litt konjakk el whiskey i moltene om du brukar dei til dessert.

Elsker multer her. Har alltid rørt det. Nå skulle jeg prøve denne og koke det.
Jeg føler jeg nå ødela 1 kg multer. Smaken var grei, men det blei vått å rennende. Hadde iallefall ikke trengt vann i.
Aldri mere kokt multesyltetøy her.
Ellers har du mye fint og godt her inne.

Bente.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet