Isbombe

Annonse: Freia

Hei dere!

De kommende ukene er det et stort fokus på festlige anledninger, og da hører det jo med å kunne sette en skikkelig festkake på bordet!

I dag vil jeg tipse deg om hvordan du enkelt kan lage en iskake som får folk til å utbryte et stort «WOW!» Smile  Her er det ikke spart på noe, og iskaken inneholder så mye godt at du vil ikke tro det.

Jeg har kalt iskaken for «Isbombe» - både på grunn av alt det digge som jeg har blandet i iskremen, og på grunn av den stilige, kuppelformede fasongen.

Med denne kaken vinner du lett festen! Smile 

 

 

Freias Vinn festen-konkurranse

Og vil du i tillegg vinne en skikkelig partypakke fra Freia, kan du poste bildet ditt på instagram og merke det med #skalvinnefesten. Du kan også delta på Facebook ved å laste opp bildet ditt i kommentarfeltet HER.

For mer info om denne konkurransen til Freia se HER og lenger ned i dette innlegget, - men først vil jeg gi deg oppskrift på min feststemte Isbombe!  Smile   

 

Ingredienser:

Sjokoladekakebunn:
♥ 2 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 75 g smør
♥ 2 ss bakekakao
♥ 1 dl hvetemel
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 50 g dronningsjokolade

Iskrem:
♥ 3 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte
- -
♥ 6 Oreokjeks
♥ 1 pk Smil
♥ 1 pk Kvikk lunsj
♥ 1 pk Daim-strøssel
♥ 1 pk Non stop-strøssel

Pynt:
♥ 1 pk Sjokoladetopping som stivner på isen
♥ 1 pk Melkesjokoladetopping
♥ 0,5 pk Daim-strøssel
♥ 0,5 pk Non stop-strøssel
♥ 0,5 pk Freia kakestrøssel
♥ 1 Freia gelétopp
♥ 1 pk Freia Twist

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekakebunn:

Finn frem ingrediensene.

 

 

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og rør inn kakaopulveret. Ha dette i eggedosisen. Bland i mel, vaniljesukker og bakepulver. Rør inn hakket kokesjokolade.

Ha deigen i en rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

 

 

Stek kaken nederst i ovnen ved175°C i 15-20 minutter.

 

 

Avkjøl kaken i formen til den er helt kald før du løsner den fra formen og flytter over på en rist.

 

 

Iskrem:

Til iskremblandingen piskes eggeplommer, sukker og vaniljesukker.

Pisk kremfløten til luftig krem i en annen bolle. Vend den piskede kremen inn i eggedosisen.

Rør inn hakket Oreokjeks, hakket Kvikk lunsj, oppdelte Smil-sjokolader, Daim-strøssel og Non stop-strøssel.

Finn frem en bolle som rommer ca. 1,5 liter og kle den med plastfolie. Hell iskremblandingen i formen.

Legg sjokoladekakebunnen på toppen og press forsiktig ned. 

Sett bollen i fryseren i minst 5 timer og gjerne over natten til iskaken har stivnet.

 

 

Hvelv bollen med iskaken opp-ned på en rist med et brett under. La kaken stå og tine til bollen løsner fra kaken.

Fjern bollen og dra av plastfolien.

 

 

Hell sjokoladesaus over iskaken og vent til den begynner å stivne.

 

 

Hell så over melkesjokoladetopping.

 

 

Har du en annen Freia favoritt-topping, kan du så klart bruke den også. Flere å velge mellom Smile  

 

 

Dryss over Daim-strøssel og Non stop-strøssel.

 

 

 

Dryss gjerne over Freia kakestrøssel også.

 

 

Flytt iskaken over på et kakefat.

 

 

Pynt til slutt med Freia gelétopp.

Og for ekstra partystemning legger jeg masse Twist på fatet rundt kaken!

 

 

Iskake som garantert vekker oppsikt på festen! Smile  

 

 

Med så mye godt som er blandet inn i isen i tillegg til sjokoladekakebunnen, sier det seg selv at denne iskaken smaker DIGG!

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at sjokoladekakebunnen avkjøles til den er helt kald før den brukes. Jeg lager den gjerne klar dagen i forveien og oppbevarer den i kjøleskapet over natten før jeg bruker den. Husk i så fall å pakke den godt inn i plast slik at den ikke blir tørr.

♥ Det lønner seg å hvelve den frosne iskaken over på en rist med et brett under før du heller over topping, for da samles overflødig topping opp på brettet under kaken. Når kaken er ferdig pyntet, løftes den forsiktig over på et kakefat.

♥ Bruk en skarp kniv dyppet i varmt vann når du skal skjære i iskaken, så er det lettere å få pene kakestykker. 

 

 

Håper du fikk lyst til å lage en skikkelig stilig Isbombe du også!  Smile  

 

 

Freias Vinn festen-konkurranse

Og som nevnt ovenfor, kan du også bli med på Freias Vinn festen-konkurranse ved å poste bilde av din festkake eller -dessert på instagram med #skalvinnefesten. Du kan også delta på Facebook ved å laste opp bildet ditt i kommentarfeltet HER.

Freia trekker 75 (!) vinnere som alle får hver sin partypakke stappfull av digge Freia-produkter til en verdi av ca. kr 2.000!

Og det er ikke nødvendigvis de mest avanserte kakene og dessertene som vinner. Som du kan lese av konkurransereglene HER er det vel så stort fokus på sjarm, kreativitet og lek! Smile  

Merk at kun personer bosatt i Norge over 16 år kan delta i konkurransen, og er du under 18 år, må du ha godkjenning av dine foreldre. Konkurranseperioden varer til og med 31. juli 2019.

 

Lykke til alle sammen og ha det gøy på fest!

 Smile  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Isbombe
Ingredienser

Sjokoladekakebunn:
♥ 2 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 75 g smør
♥ 2 ss bakekakao
♥ 1 dl hvetemel
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 50 g dronningsjokolade

Iskrem:
♥ 3 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte
- -
♥ 6 Oreokjeks
♥ 1 pk Smil
♥ 1 pk Kvikk lunsj
♥ 1 pk Daim-strøssel
♥ 1 pk Non stop-strøssel

Pynt:
♥ 1 pk Sjokoladetopping som stivner på isen
♥ 1 pk Melkesjokoladetopping
♥ 0,5 pk Daim-strøssel
♥ 0,5 pk Non stop-strøssel
♥ 0,5 pk Freia kakestrøssel
♥ 1 Freia gelétopp
♥ 1 pk Freia Twist

Fremgangsmåte

Sjokoladekakebunn:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og rør inn kakaopulveret. Ha dette i eggedosisen. Bland i mel, vaniljesukker og bakepulver. Rør inn hakket kokesjokolade. Ha deigen i en rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken nederst i ovnen ved175°C i 15-20 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald før du løsner den fra formen og flytter over på en rist.

Iskrem:
Til iskremblandingen piskes eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Pisk kremfløten til luftig krem i en annen bolle. Vend den piskede kremen inn i eggedosisen. Rør inn hakket Oreokjeks, hakket Kvikk lunsj, oppdelte Smil-sjokolader, Daim-strøssel og Non stop-strøssel.

Finn frem en bolle som rommer ca. 1,5 liter og kle den med plastfolie. Hell iskremblandingen i formen. Legg sjokoladekakebunnen på toppen og press forsiktig ned. Sett bollen i fryseren i minst 5 timer og gjerne over natten til iskaken har stivnet.

Hvelv bollen med iskaken opp-ned på en rist med et brett under. La kaken stå og tine til bollen løsner fra kaken. Fjern bollen og dra av plastfolien. 

Pynting:
Hell sjokoladesaus over iskaken og vent til den begynner å stivne. Hell så over melkesjokoladetopping. Har du en annen Freia favoritt-topping, kan du så klart bruke den også. Flere å velge mellom Smile  Dryss over Daim-strøssel, Non stop-strøssel. Dryss gjerne over Freia kakestrøssel også.

Flytt iskaken over på et kakefat. Pynt til slutt med Freia gelétopp.

Og for ekstra partystemning legger jeg masse Twist på fatet rundt kaken!

Tips

♥ Det er viktig at sjokoladekakebunnen avkjøles til den er helt kald før den brukes. Jeg lager den gjerne klar dagen i forveien og oppbevarer den i kjøleskapet over natten før jeg bruker den. Husk i så fall å pakke den godt inn i plast slik at den ikke blir tørr.

♥ Det lønner seg å hvelve den frosne iskaken over på en rist med et brett under før du heller over topping, for da samles overflødig topping opp på brettet under kaken. Når kaken er ferdig pyntet, løftes den forsiktig over på et kakefat.

♥ Bruk en skarp kniv dyppet i varmt vann når du skal skjære i iskaken, så er det lettere å få pene kakestykker. 

7 kommentarer

Hei, kanskje lurt å tipse om å ha eggedosisen først i en skål over et varmt vannbad slik at sukkeret smelter..

Jeg bruker vanlig over- og undervarme både her og i alle andre oppskrifter med mindre jeg skriver helt eksplisitt at jeg bruker varmluft. :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift