Sjokolademuffins med sjokoladekrem (Sjokoladecupcakes)


Sjokolademuffins med sjokoladekrem - eller "Sjokoladecupcakes" om du vil - er supert å kose seg med denne siste helgen i januar!  Smile 

 

 

Muffinsdeigen inneholder rømme, som gjør sjokolademuffinsene ekstra myke og saftige.

Sjokoladekremen er myk og fluffy i konsistensen...

 



... populære cupcakes...

 

Oppskriften gir ca. 20 sjokoladecupcakes.

 

Ingredienser:

Sjokolademuffins:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl kakao
♥ 2 egg 
♥ 4,5 dl sukker
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 2,5 dl lettrømme
♥ 0,5 dl melk

Sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 100 g kakao
♥ 1 dl helmelk
♥ 800 g - 1 kg melis

 

Fremgangsmåte:

Sjokolademuffins:

Smelt smøret. Bland i kakao slik at kakaoen løser seg opp. 

Skill eggene og bland eggeplommer med sukker og sjokoladesmøret. Bland i rømme og vanilje. Sikt mel og bakepulver og bland i vekselsvis med melken. Pisk eggehvitene til stivt skum og vend disse forsiktig inn i deigen til slutt.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl helt.


Sjokoladekrem:

Pisk mykt smør, kakao og det meste av melisen luftig. Tilsett melk og resten av melisen. Pisk til alt er godt blandet og pisk så videre i 3-5 min til en meget luftig sjokoladesmørkrem.

Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt kremen på muffinsene i vakre topper.

 

 

Tips:

♥ Tilpass mengden melk og melis i sjokoladekremen. Den skal være myk, men likevel fast nok til at den holder fasongen når den sprøytes på sjokolademuffinsene.

 

 

♥ Muffinsene kan fryses, men jeg synes disse smaker aller best samme dag de er laget.

 

 

Happy weekend fra meg og datteren min, Cecilie  Grin 

 


 

♥ ♥ ♥ ♥

Sjokolademuffins med sjokoladekrem (Sjokoladecupcakes)
Ingredienser

Sjokolademuffins:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl kakao
♥ 2 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 2,5 dl lettrømme
♥ 0,5 dl melk

Sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 100 g kakao
♥ 1 dl helmelk
♥ 800 g - 1 kg melis

Fremgangsmåte

Sjokolademuffins:
Smelt smøret. Bland i kakao slik at kakaoen løser seg opp. 

Skill eggene og bland eggeplommer med sukker og sjokoladesmøret. Bland i rømme og vanilje. Sikt mel og bakepulver og bland i vekselsvis med melken. Pisk eggehvitene til stivt skum og vend disse forsiktig inn i deigen til slutt.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl helt.


Sjokoladekrem:
Pisk mykt smør, kakao og det meste av melisen luftig. Tilsett melk og resten av melisen. Pisk til alt er godt blandet og pisk så videre i 3-5 min til en meget luftig sjokoladesmørkrem.

Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt kremen på muffinsene i vakre topper.

Tips

♥ Tilpass mengden melk og melis i sjokoladekremen. Den skal være myk, men likevel fast nok til at den holder fasongen når den sprøytes på sjokolademuffinsene.

♥ Muffinsene kan fryses, men jeg synes disse smaker aller best samme dag de er laget.

27 kommentarer

Hei ser du alltid legger ut så herlige kaker++. Har du noen gode oppskrifter på cupcakes som er melkefrie også? Melk er jo bare og bytte ut men vet ikke hva jeg kan bytte med når det står rømme..

Mvh
Annelin

Jeg brukte oatly sin creme fraiché (som er melkefri). Det gikk helt fint og de ble veldig saftig og god. Brukte også bare helt vanlig soyamelk istedenfor vanlig melk. Selv om den ikke er fet :)

Jeg skal lage denne kremen i en annen farge, er det bare å erstatte kakao med fargen jeg skal bruke?

Disse var helt nydelige!
Kan denne oppskriften brukes som sjokoladekake i liten langpanne også F.eks? er steketiden den samme isåfall?

Fantastiske! Smakte godt av sjokolade. Mine ble så saftige! Hadde et lite hint av kaffe i frostingen. Ble nydelig :)

Ser fantastiske ut :) lurer på om viss jeg lager dem noen dager før de skal spises. vil da selve cupcaken holde seg saftig viss de får stå i kjøleskapet?

Hvis jeg vil ha en annen farge på kremen, skal jeg tilsette det i tillegg eller bytte det ut med kakaoen?

Hvor lenge kan de stå i frysern? Og hvor mange timer bør de ha vært "ute" etterpå før jeg skal servere dem?

Kan være fint å vite til hektiske tider rundt konfirmasjon ;)

Disse var nydelige!! Jeg skal nå lage dem igjen og ha med i barnehagen når datteren min har bursdag, kan jeg lage glasuren kvelden før og sende med i barnehagen så de små får pynte selv? Vet de syns det er ekstra stas :)

Hei ble veldig fine muffins, men kanskje litt for søt. Jeg prøvde å redusere sokkeret i glasuren og den ble ikke god. Det ble som å spise brunt smør med søt smak

Hei! Min røre ble litt klumpete. Er det noe jeg kan tilsette mer av for å få de vekk?

Hei, er 20 muffins da beregnet med små muffinsformer? Kan man bruke store istedet? Må stekes noe lenger?

Jeg har sett at flere som legger ut oppskrift på alt fra kaker til middag, legger også ut en mulighet for å skrive ut oppskriften. Dette finner jeg ikke hos deg. Er det noe du kunne tenke deg å gjøre?

Mvh Heidi Ø.Bie

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift