Cupcakes til 17. mai med vanilje, jordbær og hvit sjokoladekrem


Her har du vakre cupcakes med nydelig smak av vanilje, jordbær og hvit sjokoladekrem!

Hurra!

 

 

Oppskriften gir 12 stk.

 

Vaniljecupcakes:
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 1 dl melk
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g hvetemel

Fyll:
♥ 12 jordbærskiver

Hvit sjokoladekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 500 g hvit sjokolade
♥ 1,5 ss vaniljeekstrakt

 

Fremgangsmåte:

Start gjerne kvelden i forveien med å gjøre klar den hvite sjokoladefløten:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen straks av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade og vaniljeekstrakt. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet over natten (eller i minst 5 timer).

Til muffinsene piskes mykt smør og sukker luftig. Pisk inn eggene og vaniljeekstrakt. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver. Bland fløte og melk. Bland det tørre inn i smørkremen vekselsvis med fløtemelken til en jevn deig.

Fordel deigen i muffinsformer (gjerne hvite, røde eller blå) som er satt i muffinsbrett til de er ca 2/3 fulle. Legg en jordbærskive på toppen av hver muffins.

 


Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 min, eller til de er gjennomstekte og gyldne på toppen. Avkjøl helt.

Ta den hvite sjokoladefløten ut av kjøleskapet. Bruk en elektrisk håndmikser og visp sjokoladefløten til den blir til en tykk, luftig krem. NB! Dette tar ikke lang tid - så pass godt på så du ikke pisker for lenge.

Ha den hvite sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt krem på hver cupcake.

Pynt med jordbær og norske flagg!

 

 

Superflotte 17. mai-cupcakes!

 

 

Tips:

♥ De fine blå papirformene er av merket Wilton. Jeg har kjøpt dem i kjøkkenutstyrsbutikken Traktøren, som ligger i Bogstadveien i Oslo.

♥ Muffinsene kan stekes dagen i forveien samtidig med at du lager klar sjokoladefløten. Dekk dem til med plast så de holder seg myke. Dagen etter piskes sjokoladefløten til hvit sjokoladekrem og sprøytes på muffinsene. Det er viktig at sjokoladefløten står så lenge i kjøleskapet, ellers vil ikke sjokoladefløten la seg piske til tykk sjokoladekrem.

 

 

Håper dere ble inspirert til å lage noen deilige cupcakes til 17. mai.

Vanilje, hvit sjokolade og jordbær er en veldig god smakskombinasjon!

 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Cupcakes til 17. mai med vanilje, jordbær og hvit sjokoladekrem
Ingredienser

Vaniljecupcakes:
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 1 dl melk
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g hvetemel

Fyll:
♥ 12 jordbærskiver

Hvit sjokoladekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 500 g hvit sjokolade
♥ 1,5 ss vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte


Start gjerne kvelden i forveien med å gjøre klar den hvite sjokoladefløten:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen straks av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade og vaniljeekstrakt. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet over natten (eller i minst 5 timer).

Til muffinsene piskes mykt smør og sukker luftig. Pisk inn eggene og vaniljeekstrakt. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver. Bland fløte og melk. Bland det tørre inn i smørkremen vekselsvis med fløtemelken til en jevn deig.

Fordel deigen i 12 muffinsformer (gjerne hvite, røde eller blå) som er satt i muffinsbrett til de er ca 2/3 fulle. Legg en jordbærskive på toppen av hver muffins.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 min, eller til de er gjennomstekte og gyldne på toppen. Avkjøl helt.

Ta den hvite sjokoladefløten ut av kjøleskapet. Bruk en elektrisk håndmikser og visp sjokoladefløten til den blir til en tykk, luftig krem. NB! Dette tar ikke lang tid - så pass godt på så du ikke pisker for lenge.

Ha den hvite sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt krem på hver cupcake.

Pynt med jordbær og norske flagg!

Tips


♥ De fine blå papirformene er av merket Wilton. Jeg har kjøpt dem i kjøkkenutstyrsbutikken Traktøren, som ligger i Bogstadveien i Oslo.

♥ Muffinsene kan stekes dagen i forveien samtidig med at du lager klar sjokoladefløten. Dekk dem til med plast så de holder seg myke. Dagen etter piskes sjokoladefløten til hvit sjokoladekrem og sprøytes på muffinsene. Det er viktig at sjokoladefløten står så lenge i kjøleskapet, ellers vil ikke sjokoladefløten la seg piske til tykk sjokoladekrem.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Jeg skal lage en kake til navnefest og tenkte å bruke din café sting kake som er helt nydelig. Men jeg kunne tenke meg å ha hvit overflate. Har aldri brukt fondant før, så tenkte å styre unna det. Hvordan er den hvite sjokoladekremen din som du har oppskrift på her med kremfløte og hvit sjokolade? Blir den kremen noe stiv slik at det går an å skrive navn på kaken etterpå med f.eks smørkrem? Eller blir den sjokoladekremen mer myk og «fluffy» og at det er bedre å bruke en smørkrembase og ta hvit sjokolade i den for å få en stiv krem? Er bare redd det blir altfor søtt med slik hvit sjokoladesmørkrem.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift