Halvgrove horn


Det er kjekt å fylle opp fryseren med hjemmelagde, halvgrove horn!

Barn er gjerne ikke så glade i frø, så jeg har droppet det denne gangen, men hvis du liker det, må du gjerne drysse på solsikkekjerner, valmuefrø og/eller sesamfrø frø steking.

 

 

Disse hornene blir myke selv om de er halvgrove, og er kjempegode med alle varianter av pålegg. Populære både til frokost, kvelds og i matboksen.

Oppskriften gir 16 stk.

 

Ingredienser:

Halvgrov gjærdeig:
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 50 g gjær
♥ 1 ss sukker
♥ 2 ts salt
♥ 400 g fin, sammalt hvetemel
♥ 600 g hvetemel

Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk


Fremgangsmåte: 

Smelt smøret. Tilsett melken og varm opp blandingen så den blir lunken (i underkant av 37°C).

Løs opp gjæren i den avkjølte smørmelken. Tilsett sukker. Bland deretter i salt, fin, sammalt hvetemel og det hvite hvetemelet og elt deigen jevn (5-10 minutter med kjøkkenmaskin med eltekrok).

La deigen heve lunt i 1 time.


Utbaking: 

Ha leiven på bakebordet (det skal ikke være nødvendig med ekstra mel ved utbakingen av denne deigen). Del deigen i to.

Kjevle ut hver del til en stor sirkel.

 

 

Skjær hver sirkel opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller et pizzahjul til dette).

 

 

Rull hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen.

 

 

 

 

Bøy hornene så vidt så de får fin fasong (se tips) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

Etterhev hornene i 45 minutter.

Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen (se tips).

Stek hornene midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.

 


Avkjøl på rist.

 

 

Lekkert! 

 

 

Gode med alt av pålegg.

 

Mine favoritthorn er fylt med: 


litt salat og masse gulost
 

 

tomat og agurk = fresht

 

 

yum! 

 

 

 





  ♥  

 

 

 

Tips:

♥ Du bør kjevle ut deigen til en temmelig stor sirkel for å få fin fasong på hornene. Du kan eventuelt kjevle ut hver trekant litt ekstra før du starter å rulle.

♥ Husk å få skjøten til å ligge på undersiden av hornene når du legger dem på stekeplaten. Da blir fasongen finere! 

 


Unngå dette ved å passe på at skjøten ligger godt plassert under hornet før steking.
 

 

Sånn ja! 

 

 

♥ Hvis du vil ha eggfrie horn, kan du pensle dem med bare melk.

♥ Halvgrove horn er kjempegodt egnet til frysing. De tinte hornene kan gjerne varmes opp igjen i noen minutter i ovnen, så smaker de som nystekte igjen. 

 

 

♥ Disse hornene kan gjerne fylles med f eks ost og skinke eller pizzafyll. Når det er fyll i hornene, blir de mektigere, så jeg lager da 24 stk horn av denne deigen. Se beskrivelse i oppskriften på Grove horn med ost og skinke

 

 

Superherlig med myke, hjemmebakte, halvgrove horn! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Halvgrove horn
Ingredienser

Halvgrov gjærdeig:
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 50 g gjær
♥ 1 ss sukker
♥ 2 ts salt
♥ 400 g fin, sammalt hvetemel
♥ 600 g hvetemel

Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Tilsett melken og varm opp blandingen så den blir lunken (i underkant av 37°C).

Løs opp gjæren i den avkjølte smørmelken. Tilsett sukker. Bland deretter i salt, fin, sammalt hvetemel og det hvite hvetemelet og elt deigen jevn (5-10 minutter med kjøkkenmaskin med eltekrok).

La deigen heve lunt i 1 time.

Utbaking: 
Ha leiven på bakebordet (det skal ikke være nødvendig med ekstra mel ved utbakingen av denne deigen). Del deigen i to.

Kjevle ut hver del til en stor sirkel.

Skjær hver sirkel opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller et pizzahjul til dette).

Rull hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy hornene så vidt så de får fin fasong (se tips) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.

Etterhev hornene i 45 minutter.

Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen (se tips).

Stek hornene midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.

Tips

♥ Du bør kjevle ut deigen til en temmelig stor sirkel for å få fin fasong på hornene. Du kan eventuelt kjevle ut hver trekant litt ekstra før du starter å rulle.

♥ Husk å få skjøten til å ligge på undersiden av hornene når du legger dem på stekeplaten. Da blir fasongen finere! 

♥ Hvis du vil ha eggfrie horn, kan du pensle dem med bare melk.

♥ Halvgrove horn er kjempegodt egnet til frysing. De tinte hornene kan gjerne varmes opp igjen i noen minutter i ovnen, så smaker de som nystekte igjen. 

♥ Disse hornene kan gjerne fylles med f eks ost og skinke eller pizzafyll. Når det er fyll i hornene, blir de mektigere, så jeg lager da 24 stk horn av denne deigen. Se beskrivelse i oppskriften på Grove horn med ost og skinke

Kakekategori
Brødbakst
Sesong
Allergier og preferanser

6 kommentarer

Hei! Disse var kjempe gode! Hva er ditt beste tips for å tine disse (og annen gjærbakst for den saks skyld) fra frossen tilstand? Over/undervarme, varmluft, temperatur, tid?

Alle tips mottas med takk!

Mvh Grete

Super gode! Jeg baker noe nesten hver dag og disse blir bakt igjen! Jeg lagde de litt grovere med 500 g hvetemel og 500 g sammalt hvetemel. Jeg hadde heller ikke sukker i, men de ble fine og gode

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift