Brukere online: 1868
Brukere i dag: 25724
Brukere siste 7 dager: 170861
Alle liker å få servert et stykke supersaftig kake med skikkelig god sjokoladesmak og deilig glasur!
Det er jo kanskje litt flåsete å si at dette faktisk er verdens beste, men det er i hvert fall en av de aller beste sjokoladekakeoppskriftene jeg vet om!
Sjokoladekaken lages med både kakaopulver og hakket kokesjokolade som gir fantastisk sjokoladesmak.
Kaken inneholder egg, smør og kefir, som gjør den enormt saftig og yum!
Glasuren lages med kakaopulver, melk og kaffe og blir skikkelig digg!
En langpannekake er godt egnet til ferien fordi den er så lett og rask å lage.
Denne sjokoladekaken lages i stor langpanne og rekker til mange late sommerdager. Det som blir til overs, kan gjerne puttes i fryseren.
Dette er en oppskrift du bør teste ut!
Ingredienser:
♥ 350 g smør
♥ 2 dl kakaopulver
♥ 4 egg
♥ 500 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts natron
♥ 7 dl kefir
♥ 200 g kokesjokolade
Glasur:
♥ 250 g smør
♥ 50 g kakaopulver
♥ 500 g melis
♥ 1 dl helmelk
♥ 2 ss varm kaffe
Pynt:
♥ 1 dl kakestrøssel
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn vekselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig. Vend inn grovt hakket kokesjokolade.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakapulver, melis og melk. Tilpass konsistensen på kremen med varm kaffe.
Bre glasuren over kaken.
Nydelig, smooth sjokoladekrem!
Pynt med kakestrøssel.
Jeg brukte her dette supernydelige kakestrøssel!
Alle varianter av kakestrøssel kan brukes, og det går også fint å bytte ut strøsselet med kokosdryss eller hakkede nøtter hvis du foretrekker det.
Renskjær kantene og del kaken i firkanter.
Skyll kniven ofte i varmt vann for at kakestykkene skal bli pene.
Nam- verdens deiligste sjokoladekake i langpanne!
Tips:
♥ Kefir kan selvsagt byttes ut med kulturmelk.
♥ Hvis du vil fryse kakebitene, lønner det seg å først fryse dem enkeltvis på en fjøl. Når kakestykkene er frosne, går det lettere å legge dem i en frysepose uten at kremen blir klissete. Når du vil tine kakene, legger du dem frosne på kakefatet, så unngår du glasursøl.
Dette er en sånn kake som er litt klissete slik at du tar deg i å slikke på fingrene.
Er du ute etter en skikkelig digg og saftig sjokoladekake i langpanne, er dette oppskriften for deg!
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 350 g smør
♥ 2 dl kakaopulver
♥ 4 egg
♥ 500 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts natron
♥ 7 dl kefir
♥ 200 g kokesjokolade
Glasur:
♥ 250 g smør
♥ 50 g kakaopulver
♥ 500 g melis
♥ 1 dl helmelk
♥ 2 ss varm kaffe
Pynt:
♥ 1 dl kakestrøssel
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn vekselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig. Vend inn grovt hakket kokesjokolade.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakapulver, melis og melk. Tilpass konsistensen på kremen med varm kaffe. Bre glasuren over kaken og pynt med kakestrøssel. Del kaken i firkanter.
♥ Kefir kan selvsagt byttes ut med kulturmelk.
♥ Hvis du vil fryse kakebitene, lønner det seg å først fryse dem enkeltvis på en fjøl. Når kakestykkene er frosne, går det lettere å legge dem i en frysepose uten at kremen blir klissete. Når du vil tine kakene, legger du dem frosne på kakefatet, så unngår du glasursøl.
57 kommentarer
Smelter du kokesjokolade
Smelter du kokesjokolade sammen med smøret?
Ellen. Les framgangsmåten en
Ellen. Les framgangsmåten en gang til. Grovhakket sjokolade skal vendes inn i røra helt til slutt.
Hei Ellen, jeg har
Hei Ellen, jeg har kakaopulveret i kjelen med det smeltede smøret. Kokesjokoladen hakker jeg og vender inn i deigen til slutt.
Anbefales. Ganske god og
Anbefales. Ganske god og utrolig saftig. Selvfølgelig ikke den sunneste sjokoladekaka, men godt å spise når du trenger noe ekstra søtt. Glasuren derimot anbefaler jeg å lage bare halvparten. Jeg gjorde det fordi jeg syntes 1kg med melis var litt mye. Halvparten var mer enn nok og tok ikke alt på kaken engang
Mente selvfølgelig 1/2 kg
Mente selvfølgelig 1/2 kg melis :)
Smak og behag hvor tykt lag
Smak og behag hvor tykt lag glasur man ønsker seg. :-) Holder nok fint med halv porsjon for å få et tynt lag, men jeg liker kaken best slik det står. Dette er opp til hver og en å avgjøre.
her er jeg enig med deg, jeg
her er jeg enig med deg, jeg har alltid på mine kaker 500g melis. langpanne . og har ett inntrykk av at de fleste faktisk liker det slik. slik tynt lag det er på kjøpe kaker lager ikke jeg. og jeg lager ei langpanne i bursdager, med 500 g melis, så er kaka å borte på ett blunk , både voksne og barn foretrekker som regel det. det la jeg å merke til der vi var flere foreldre som leverte kake, der noen få kom med slik kake som er ett tynt lag med glasur, å veldig høye kaker, de bar å med seg hjem veldig mye rester. de fleste spiste de med masse krem. jeg har en favoritt med rømme i selve kaken , å med kokesjokolade og kremost i kremen, er alltid en slager, å har aldri med meg en bit hjem når jeg har levert til forskjellige tilstelninger
Brukte absolutt all glasur…
Brukte absolutt all glasur jeg 😋😋😋
Kan man bruke denne
Kan man bruke denne oppskriften og lage i springform?
Denne oppskriften er beregnet
Denne oppskriften er beregnet til stor langpanne, så hvis du vil bruke springform, må du halvere oppskriften. Tipper at halv porsjon kan fungere til rund form som er 26 cm i diameter, men da blir kaken høyere og du må beregne noe lengre steketid. Tilpass med kakenål og ikke ta kaken ut av ovnen før den er gjennomstekt.
Akkurat ferdig med å lage
Akkurat ferdig med å lage kaken. Gleder meg til å smake. Det jeg lurer på er hvordan kaken skal oppbevares. Skal den settes i kjøleskapet eller kan den stå i romtemperatur?
Jeg foretrekker å oppbevare
Jeg foretrekker å oppbevare kaken i kjøleskapet med plast rundt for å hindre at den blir tørr.
Hei!
Hei!
Den ser helt nydelig ut. Skal besøke en nybakt mamma og pappa i helgen, så da tror jeg at jeg skal ta med denne<3
Men jeg ble så nysgjerrig på er hvilken type smør du bruker?
Jeg bruker alltid meierismør
Jeg bruker alltid meierismør når jeg baker. :)
Denne var skikkelig god og
Denne var skikkelig god og fikk ben å gå på! Neste gang skal eg ha en miks av ulike sjokolader hakket opp i røra!
NAM, høres ikke dumt ut! :-)
NAM, høres ikke dumt ut! :-)
Det hørtes spennende ut,
Det hørtes spennende ut, prøvde du med flere typer sjokolade? Ble det godt?
Ei fantastisk kake! Brukte
Ei fantastisk kake! Brukte ikkje noe hakket kokesjokolade eller glasur. Den er kjempegod uten alt dette også! Også reduserte eg sukker til 440 gr og kakaopulver hadde eg bare 1,2 dl. Myk og saftig! Anbefales!!!
Takk for tilbakemelding, Anna
Takk for tilbakemelding, Anna
God kake, men ganske mektig.
God kake, men ganske mektig. Hadde likt den bedre uten sjokoladebitene inni. Men takk for oppskriften! :)
Jeg synes det gir ekstra god
Jeg synes det gir ekstra god sjokoladesmak med sjokoladebitene, men som alltid - dette er smak og behag. :-)
Hei, hvor lenge vil du anta
Hei, hvor lenge vil du anta at denne holder seg i kjøleskap? P.S funker utmerket til cakepops også :-)
Kaken holder seg god og myke
Kaken holder seg god og myke i flere dager dersom den pakkes inn i plast og oppbevares i kjøleskapet. :-)
skal prøve denne, da jeg har
skal prøve denne, da jeg har mye kefir melk .
Gjør det! :-)
Gjør det! :-)
Hei. Må kakaopulveret være av
Hei. Må kakaopulveret være av regia typen, eller kan nesquick funke?
Hvilken av disse to
Hvilken av disse to sjokoladekakene er minst sjanse for at jeg ødelegger? Denne eller: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/sjokoladelangpanne-med-kokosstro
Skal bake en av de til min sønns bursdag, men jeg har lagd mange mislykkede sjokoladekaker før så er litt redd for å ødelegge nå også
Lagde denne i går. Veldig god
Lagde denne i går. Veldig god i går og minst like god i dag! En hit blant store og små. Oppbevarte den i plast på benken til i dag, og den er myk og god. Kokesjokoladen jeg brukte var 100 gr lys variant og 100 gr mørk, og brukte melange i glasuren. Jeg trodde det skulle bli altfor mye glasur, men jeg smurte på alt og er glad for det. Syns kaka blir veldig god med all glasuren på (og jeg er i utgangspunktet ikke veldig glad i et for tykt lag med smørkrem), mens min samboer syns det var litt i meste laget. Jeg bakte til barneselskap og hadde derfor ikke i kaffe. Hadde ikke helmelk, så blandet kremfløte og ekstra lettmelk. Frøs ned halvparten av kaka med glasur på, i biter på et stort skjæreunderlag, men har ikke smakt hvordan den holder seg i smak og konsistens enda. Denne kaka skal jeg definitivt lage igjen!
narton ?? Är det bikarbonat??
narton ?? Är det bikarbonat??
Kakaopulver; vil det si rett
Kakaopulver; vil det si rett i koppen eller kakaopulver som man lager kakao av med melk og sukker i en kjele?
Hei, dette er uten tvil
Hei, dette er uten tvil verdens beste sjokoladekake. Jeg har opp gjennom årene lett etter en bra oppskrift på sjokoladekake, ende har, jeg funnet den. Kaken ble kjempe god oppskriftene her er fantastiske
Å kalle denne kaka for
Å kalle denne kaka for verdens beste sjokoladekake er en skam! Skulle bake ei god kake til gutta å meg til helgekosen, men blei bare veldig skuffet. Kaka er ikke god i det heletatt! Finnes sikkert 100 andre oppskrifter der sjokoladekaka blir myyye bedre! Skuffende av «Det søte liv» Tom glasuren er ikke god..
Men selvfølgelig smaken er som baken…
DU er ein skam, som velger å…
DU er ein skam, som velger å skjelle ut blogghavaren på denne måten bare fordi DU ikkje likte kaka.
Med så mykje bra arbeid og så mange fantastiske oppskrifter me alle finner, heilt gratis, i denne bloggen, så burde du bare ha kosta det av deg og leita vidare etter ei kake du kunne likt, eventuelt laga deg ei oppskrift sjølv.
Eg for min del har leita i over 20 år etter ei sjokoladekake som kunne måle seg med den mor mi og bestemor mi laga når eg var liten, eg har aldri funnet "wowkaka" før eg prøvde denne oppskriften her. Eg har ikkje ein gang likt sjokoladekake særlig før denne oppskriften, for dei andre eg har prøvd smakte så lite av alt, syns eg. Så eg og ungane mine er supertakknemlige for denne oppskrifta, som så mange andre oppskrifter i denne bloggen ❤
Eg meiner ikkje at du MÅ ver enig med meg, men kommentaren din var langt under normal folkeskikk. Skjerp deg, tenk over kva du skriver før du trykker postknappen.
Bodil J.H.
Hei! Ja, man liker vel…
Hei! Ja, man liker vel forskjellig, men denne er den beste jeg har smakt- veldig satfig og god😊
Fantastisk god kake! Alltid
Fantastisk god kake! Alltid en hit hjemme hos oss :) Takk for bra oppskrift :-)
Vi synes denne kaken smaker
Vi synes denne kaken smaker virkelig god KUN hvis man følger oppskriften til punkt og prikke. Prøvde å eksperementere med sukkermengden, reduserte mengden av glasur, osv... Det førte til at kaken ikke ble så god som forventet, og i noen ganger ikke god i det hele tatt. Jeg sluttet å eksperementere med denne oppskriften. Den er perfekt som den er.
Glasuren min skilte seg. Det
Glasuren min skilte seg. Det er så frustrende. Hva gjør jeg galt?
Hei, denne kaken er blitt en…
Hei, denne kaken er blitt en favoritt i alle selskaper hos oss. Skal lage denne til helgen, kan den lages to dager i forveien? Ev kan den fryses med glasur?
Smører su glasuren på…
Smører su glasuren på undersiden av kaka? Altså når du hvelver kaka så blir den liggende sånn? Ser sånn ut på bildene. Har aldringstegn det dør, og sikkert dumt spørsmål, men må bare spørre 🙈
Hei, eg kan bare svara for…
Hei, eg kan bare svara for meg sjølv, eg hvelver stort sett alltid kakene og smører glasuren på bunnen, som då har blitt toppen, ja. Grunnen min er i hvert fall fordi at der er kaka jevnere og ser finere ut når den er ferdig pynta og blir servert.
Hei! Gleder meg til å prøve…
Hei! Gleder meg til å prøve denne :-) vil en kjenne kaffesmaken i glasuren godt? Tror du den vil falle i smak hos barn også?
Takk for så mange gode oppskrifter!
Denne var jeg ikke imponert…
Denne var jeg ikke imponert over.
Jeg har flere favoritt-sjokoladekaker fra detsøteliv, men denne skuffet.
Uinspirerende kake med for søt glasur. Sjokoladebitene var heller ikke noe som forbedret opplevelsen.
Den bør også stekes lengre enn det står. Ovnen min er god, men kaka var langt fra ferdig etter 30 min.
Hei, Henger meg på denne…
Hei,
Henger meg på denne. Min var fortsatt rennende inni etter 30 min. Brukte langpanneform med slikt tilhørende lokk, så vet ikke om kaken egner seg bedre i langpanne som tilhører ovnen.
Stekes denne på varmluft…
Stekes denne på varmluft eller over-/undervarme?
Hei kan jeg lage kake uten…
Hei kan jeg lage kake uten kokesjokolade? Noen kokesjokolade kan inneholder nøtter.
Nydelig kake. jeg har…
Nydelig kake.
jeg har melkeallergiker i familien, men med noen små justeringer ble dette e fulltreffer. Steketid og konsistens helt som beskrevet, og mengde med krem i forhold til høyde på kaken var også perfekt. Jeg brukte ikke sjokolade, men kan ikke se at det skulle lage noe problemer, har i alle fall Ingen kake igjen å fryse ned.
Kan man droppe kaffe i…
Kan man droppe kaffe i glasuren?
Kan jeg lage denne to dager…
Kan jeg lage denne to dager før den skal serveres? :)
Fantastisk god kake! Lagde…
Fantastisk god kake! Lagde en langpanne og frøs alt og serverte på både svangerskapstreff og når jeg feiret bursdag, så enkelt og lettvindt men samtidig så god. Fikk kjempemasse skryt på hvor god og saftig den var, og på sjokoladebitene inni! Nå er det to uker til termin og jeg har bakt ny runde idag som jeg skal ha i fryser til barselbesøk <3
Eneste jeg ble plaga med var at glasuren ble litt kornete? Er det kanskje fordi smøret ikke er nok romtemp?
Alt for kort steketid,…
Alt for kort steketid, stekte den i nesten 50min og tenkte at nå kan den ikke stekes mer for den blir svidd! Fortsatt ikke helt ferdig stekt 😭 ellers god på smak..
Hei hvor lang steketid…
Hei
hvor lang steketid anbefaler du om jeg steker denne i rundform - 24-26 cm? Tenkte å steke i 2 runder så jeg får en høy kake når jeg setter de sammen:)
Louise
Fant du ut av steketid? ☺️
Fant du ut av steketid? ☺️
Vi lagde denne kaken i dag…
Vi lagde denne kaken i dag til en familie samling vil bare si den var såååå luftig god og digg! Alle likte den både store og små! Følger man oppskriften vil man få en perfekt kake. Hadde den kun 35 min i ovnen takk for oppskrift
Hei! Jeg lurer på en ting…
Hei!
Jeg lurer på en ting angående steketid da jeg har svært lite erfaring med baking. Da kaken var stekt i 30 minutter virket den fortsatt veldig våt og ''skvulpet'' da jeg tok den ut selv om toppen var stekt. Satt den derfor inn igjen i totalt 5-7 minutter tror jeg. Kaken på bildet ser mer fuktig ut enn det min ble, selv om den ble veldig god. Tar du den ut mens den fortsatt er ganske våt og så stekes den ferdig i formen? Var litt vanskelig å bruke strikkepinne for å se om den var ferdig da jeg var usikker på om jeg traff sjokoladebitene eller selve kakedeigen.
Tusen takk for svar :)
Hei! Jeg skulle lage denne…
Hei! Jeg skulle lage denne kaka idag, klar til i morgen. Men, så ble selskapet utsatt til neste dag igjen. Hvordan burde jeg oppbevare kaka så den holder seg best mulig i to dager? Bunnen er akkurat ferdig stekt, men glasuren er ikke lagd enda.
Hei! Jeg har laget denne før…
Hei!
Jeg har laget denne før og syntes den ble så god. Ønsker å lage den til min sønn nå, men vil ha en farge på kremen. Har du forslag til hvordan eller eventuelt en annen type krem som smaker like godt til denne kaken? Ønsker ikke å bruke hvit sjokolade da mini ikke er noe glad i det.
Mvh ❤️
Eg har laga denne kaka to…
Eg har laga denne kaka to gonger. Med og uten sjokoladebitene. I dag skal eg lage den ein gong til, uten sjokobiter. Det var best😋
Skriv ny kommentar