Verdens beste sjokoladekake i langpanne

Verdens beste sjokoladekake i langpanne

18.07.2020


Alle liker å få servert et stykke supersaftig kake med skikkelig god sjokoladesmak og deilig glasur!

Det er jo kanskje litt flåsete å si at dette faktisk er verdens beste, men det er i hvert fall en av de aller beste sjokoladekakeoppskriftene jeg vet om!

  Smile  

 

 

Sjokoladekaken lages med både kakaopulver og hakket kokesjokolade som gir fantastisk sjokoladesmak.

Kaken inneholder egg, smør og kefir, som gjør den enormt saftig og yum! 

Glasuren lages med kakaopulver, melk og kaffe og blir skikkelig digg! 

 

 

En langpannekake er godt egnet til ferien fordi den er så lett og rask å lage.

Denne sjokoladekaken lages i stor langpanne og rekker til mange late sommerdager. Det som blir til overs, kan gjerne puttes i fryseren.

 

Dette er en oppskrift du bør teste ut! 

 

 

Ingredienser:

♥ 350 g smør
♥ 2 dl kakaopulver
♥ 4 egg
♥ 500 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts natron
♥ 7 dl kefir
♥ 200 g kokesjokolade

Glasur:
♥ 250 g smør
♥ 50 g kakaopulver
♥ 500 g melis
♥ 1 dl helmelk
♥ 2 ss varm kaffe

Pynt:
♥ 1 dl kakestrøssel


Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn vekselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig. Vend inn grovt hakket kokesjokolade.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen.

 

 

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

 

 

Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakapulver, melis og melk. Tilpass konsistensen på kremen med varm kaffe.

Bre glasuren over kaken.

 

 

Nydelig, smooth sjokoladekrem! 

 

 

Pynt med kakestrøssel.

 

 

Jeg brukte her dette supernydelige kakestrøssel! 

 

 

Alle varianter av kakestrøssel kan brukes, og det går også fint å bytte ut strøsselet med kokosdryss eller hakkede nøtter hvis du foretrekker det. 

 

 

Renskjær kantene og del kaken i firkanter.

 

 

Skyll kniven ofte i varmt vann for at kakestykkene skal bli pene. 

 

 

 

 

Nam- verdens deiligste sjokoladekake i langpanne!  Heart  

 

 


Tips:

♥ Kefir kan selvsagt byttes ut med kulturmelk. 

♥ Hvis du vil fryse kakebitene, lønner det seg å først fryse dem enkeltvis på en fjøl. Når kakestykkene er frosne, går det lettere å legge dem i en frysepose uten at kremen blir klissete. Når du vil tine kakene, legger du dem frosne på kakefatet, så unngår du glasursøl. 

 

Dette er en sånn kake som er litt klissete slik at du tar deg i å slikke på fingrene. Yum  

 

 

Er du ute etter en skikkelig digg og saftig sjokoladekake i langpanne, er dette oppskriften for deg!

Enjoy! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Verdens beste sjokoladekake i langpanne

Ingredienser

♥ 350 g smør
♥ 2 dl kakaopulver
♥ 4 egg
♥ 500 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts natron
♥ 7 dl kefir
♥ 200 g kokesjokolade

Glasur:
♥ 250 g smør
♥ 50 g kakaopulver
♥ 500 g melis
♥ 1 dl helmelk
♥ 2 ss varm kaffe

Pynt:
♥ 1 dl kakestrøssel

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn vekselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig. Vend inn grovt hakket kokesjokolade.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakapulver, melis og melk. Tilpass konsistensen på kremen med varm kaffe. Bre glasuren over kaken og pynt med kakestrøssel. Del kaken i firkanter.

Tips

♥ Kefir kan selvsagt byttes ut med kulturmelk. 

♥ Hvis du vil fryse kakebitene, lønner det seg å først fryse dem enkeltvis på en fjøl. Når kakestykkene er frosne, går det lettere å legge dem i en frysepose uten at kremen blir klissete. Når du vil tine kakene, legger du dem frosne på kakefatet, så unngår du glasursøl. 

18.07.2020
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

11 kommentarer

Smelter du kokesjokolade sammen med smøret?

Ellen. Les framgangsmåten en gang til. Grovhakket sjokolade skal vendes inn i røra helt til slutt.

Anbefales. Ganske god og utrolig saftig. Selvfølgelig ikke den sunneste sjokoladekaka, men godt å spise når du trenger noe ekstra søtt. Glasuren derimot anbefaler jeg å lage bare halvparten. Jeg gjorde det fordi jeg syntes 1kg med melis var litt mye. Halvparten var mer enn nok og tok ikke alt på kaken engang

Mente selvfølgelig 1/2 kg melis :)

Kan man bruke denne oppskriften og lage i springform?

Akkurat ferdig med å lage kaken. Gleder meg til å smake. Det jeg lurer på er hvordan kaken skal oppbevares. Skal den settes i kjøleskapet eller kan den stå i romtemperatur?

Hei!
Den ser helt nydelig ut. Skal besøke en nybakt mamma og pappa i helgen, så da tror jeg at jeg skal ta med denne<3
Men jeg ble så nysgjerrig på er hvilken type smør du bruker?

Denne var skikkelig god og fikk ben å gå på! Neste gang skal eg ha en miks av ulike sjokolader hakket opp i røra!

Ei fantastisk kake! Brukte ikkje noe hakket kokesjokolade eller glasur. Den er kjempegod uten alt dette også! Også reduserte eg sukker til 440 gr og kakaopulver hadde eg bare 1,2 dl. Myk og saftig! Anbefales!!!

God kake, men ganske mektig. Hadde likt den bedre uten sjokoladebitene inni. Men takk for oppskriften! :)

Hei, hvor lenge vil du anta at denne holder seg i kjøleskap? P.S funker utmerket til cakepops også :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter