Karamellpudding (liten, med bare melk)


Her er en super oppskrift til deg som kanskje prøver å være litt ekstra forsiktig med kaloriene nå på nyåret, men som likevel har lyst på dessert helgen!

Dette er en liten porsjon karamellpudding, som ikke inneholder noe kremfløte, kun melk. Det gjør den lettere og mindre mektig, og perfekt egnet som hverdagsdessert.

En oppskrift på klassisk karamellpudding med både melk og fløte finner du HER. Hjemme hos meg får jeg høre at karamellpudding med bare melk er den aller beste, men det er såklart en smakssak.  

Karamellpuddingen blir uansett aldeles nydelig! 

 


 

 

Ingredienser:

♥ 5 egg
♥ 5 dl helmelk
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 5 ss sukker

Karamellisering av formen: 
♥ 100 g sukker

 

Fremgangsmåte:

Start med å karamellisere bunnen av formen: 

Finn frem en liten brødform som rommer 1 liter. Smelt 100 g sukker i en kjele på svak varme. Hell det flytende, lysebrune sukkeret i formen. Snu og vend på formen så det smeltede sukkeret dekker hele bunnen av formen (vær litt rask, for det smeltede sukkeret stivner raskt). Sett formen til side.

Puddingen: 

Kok opp melk og vanilje. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. 

Visp egg og sukker lett sammen (det skal ikke piskes til eggedosis). Sil eggeblandingen inn i den lukne melken og bland godt. Hell blandingen i formen.

Varm opp ovnen til 120 °C og ha en langpanne midt i ovnen. Sett formen i langpannen. Hell kokende vann i langpannen så vannet rekker ca. 3 cm opp langs kanten av formen. 

Stek karamellpuddingen i vannbadet i ca. 1,5 time. Ta den stekte karamellpuddingen ut av ovnen og sett formen i kjøleskapet til dagen etter.

 

 

Dagen etter finner du først frem et passende lite, avlangt fat eller brett, som har litt høye kanter. Ta formen ut av kjøleskapet og løsne karamellpuddingen fra kantene av formen med en kniv. Hvelv karamellpuddingen over på fatet. Løft opp formen forsiktig, for det vil renne karamellsaus ut av formen og over karamellpuddingen.

Oppbevar karamellpuddingen i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Liten og nydelig karamellpudding! 

 

 

Med denne karamellpuddingen kan du skape hverdagsluksus!  Smile 

 

 

Tips:

♥ Jeg synes det er veldig enkelt å bruke vaniljepasta, og bruker gjerne mer enn 1 ts. Du kan alternativt bruke vaniljeekstrakt eller du kan legge en vaniljestang i melken når den varmes opp og så la melken trekke med vaniljestangen i 10 minutter før du fjerner den. 

♥ Karamellpudding må som du ser lages dagen før servering. Den kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager.

 

Kos deg!  Smile  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

 

Karamellpudding (liten, med bare melk)
Ingredienser

♥ 5 egg
♥ 5 dl helmelk
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 5 ss sukker

Karamellisering av formen: 
♥ 100 g sukker

Fremgangsmåte

Start med å karamellisere bunnen av formen: 

Finn frem en liten brødform som rommer 1 liter. Smelt 100 g sukker i en kjele på svak varme. Hell det flytende, lysebrune sukkeret i formen. Snu og vend på formen så det smeltede sukkeret dekker hele bunnen av formen (vær litt rask, for det smeltede sukkeret stivner raskt). Sett formen til side.

Puddingen: 

Kok opp melk og vanilje. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. 

Visp egg og sukker lett sammen (det skal ikke piskes til eggedosis). Sil eggeblandingen inn i den lukne melken og bland godt. Hell blandingen i formen.

Varm opp ovnen til 120 °C og ha en langpanne midt i ovnen. Sett formen i langpannen. Hell kokende vann i langpannen så vannet rekker ca. 3 cm opp langs kanten av formen. 

Stek karamellpuddingen i vannbadet i ca. 1,5 time. Ta den stekte karamellpuddingen ut av ovnen og sett formen i kjøleskapet til dagen etter.

Dagen etter finner du først frem et passende lite, avlangt fat eller brett, som har litt høye kanter. Ta formen ut av kjøleskapet og løsne karamellpuddingen fra kantene av formen med en kniv. Hvelv karamellpuddingen over på fatet. Løft opp formen forsiktig, for det vil renne karamellsaus ut av formen og over karamellpuddingen.

Oppbevar karamellpuddingen i kjøleskapet frem til servering.

Tips

♥ Jeg synes det er veldig enkelt å bruke vaniljepasta, og bruker gjerne mer enn 1 ts. Du kan alternativt bruke vaniljeekstrakt eller du kan legge en vaniljestang i melken når den varmes opp og så la melken trekke med vaniljestangen i 10 minutter før du fjerner den. 

♥ Karamellpudding må som du ser lages dagen før servering. Den kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager.

Desserter
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Hei, hvorfor må denne lages dagen før servering? Min oppskrift er nesten helt lik og den kan serveres så fort den er kald nok til å spises, altså fortsatt ganske varm. Hvorfor krever din oppskrift at den står til dagen etter? Blir smaken bedre av det?

Elin: Hjemmelaget karamellpudding smaker alltid best når den har fått stått over natten, konsistensen blir bedre når den får stått og satt seg litt og dessuten er den lettere å få ut av formen når den er heilt kald(stått over natten

Hei, tror du jeg kan bytte ut melken med mandelmelk ? Elsker karamell pudding og sjokolade pudding men tåler ikke melk lenger.

Har du noen tips til hvordan smelte sukker? Jeg har prøvd en gang men synes det tok så utrolig lang tid. Og har hørt man ikke kan røre eller vende på kjelen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift