Grønne pannekaker (Spinatpannekaker)

Grønne pannekaker!  Smile  

Dette er en genial måte å få i seg spinat på!  Jeg bruker dessuten en del havregryn i røren, som gjør pannekakene ekstra sunne og mettende. 

Grønne spinatpannekaker er gode både med syltetøy, og med salt tilbehør, slik som for eksempel hummus og fetaost, ost og skinke eller røkelaks og eggerøre. 

 

 

Oppskriften gir ca. 10 stk. 

 

Ingredienser:

♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts sukker og/eller 1 ts salt (se tips)
♥ 3 egg
♥ 5 dl melk
♥ 125 g spinat (eller mer, se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Ha mel, havergryn og eggene i en food processor. Tilsett bakepulver og sukker/salt (avhengig av hva du vil servere pannekakene sammen med). Hvis du vil, kan du kjøre blandingen sammen slik at alt jevner seg og havregrynene pulveriseres med melet, men det er ikke nødvendig. 

Tilsett eggene.

 

 

Ha deretter i melken og kjør blandingen sammen til en glatt pannekakerøre.

 

 

Tilsett spinat (litt om gangen hvis du bruker fersk spinat) og kjør videre til spinaten hakkes opp og blander seg jevnt i røren. 

 

 

Fersk spinat har mye volum, så det er greit å ha litt om gangen i food processoren. 

 

 

Ønsker du pannekakene ekstra grønne, kan du tilsette mer spinat (se tips). 

La deigen svelle i 30 minutter. 

 

 

Stek pannekaker i teflonbelagt stekepanne. Bruk litt smør eller formfett i pannen mellom hver pannekake. 

 

 

Stable de stekte pannekakene oppå hverandre.

 

 

Dette er pannekaker som gir deg superkrefter!  Grin  

 

 

Server nylaget. 

 

 

Blåbærsyltetøy eller Skogsbærsyltetøy smaker kjempegodt til! 

 

 

Salte serveringsforslag: 

♥ Røkelaks og eggerøre
♥ Ost og skinke
Hummus og feta

 

 

Her serverte jeg spinatpannekakene med hummus og fetaost.

 

 

Hummus toppet med fetaost og tomat - fargerik favoritt! 

 

 

Tips:

♥ Du kan bruke enten fersk spinat eller spinat som har vært frossen. Frossen spinat gir jevnere grønnfarge på pannekakene enn fersk spinat. Hvis du bruker frossen spinat, må du tine spinaten før du har den i food processoren (ikke ta med vannet som spinaten avgir ved tining). 

♥ Jeg ønsket skikkelig irrgrønne pannekaker, og brukte 125 g fersk spinat i tillegg til at jeg brukte 125 g tint spinat, altså 250 g spinat til sammen. Resultatet ser du på bildene, altså skikkelig supergrønne pannekaker. Merk at du vil smake spinaten hvis du bruker så mye som det jeg gjorde, så hold deg til 125 gram hvis du primært ønsker fargen uten særlig smak av spinat. 

♥ Tenker du å servere syltetøy til pannekakene, kan du tilsette 1 ts sukker. Ønsker du på den annen side å servere pannekakene med salt tilbehør, kan du i stedet tilsette 1 ts salt. Det går også an å tilsette både litt sukker og litt salt i pannekakerøren. 

♥ Pannekakene smaker best samme dag de er laget. 

For andre varianter av pannekaker, se for eksempel Sjokoladepannekaker, Mugne pannekaker, Havrepannekaker, Grove pannekaker og grunnoppskrift på Pannekaker

 

 

Fikk du lyst til å teste ut Grønne pannekaker?  

 

 

Gøy å prøve, så gjør det!  Smile

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Grønne pannekaker (Spinatpannekaker)
Ingredienser

♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts sukker og/eller 1 ts salt (se tips)
♥ 3 egg
♥ 5 dl melk
♥ 125 g spinat (eller mer, se tips)

Fremgangsmåte

Ha mel, havergryn og eggene i en food processor. Tilsett bakepulver og sukker/salt (avhengig av hva du vil servere pannekakene sammen med). Hvis du vil, kan du kjøre blandingen sammen slik at alt jevner seg og havregrynene pulveriseres med melet, men det er ikke nødvendig. 

Tilsett eggene. Ha deretter i melken og kjør blandingen sammen til en glatt pannekakerøre.

Tilsett spinat (litt om gangen hvis du bruker fersk spinat) og kjør videre til spinaten hakkes opp og blander seg jevnt i røren. La deigen svelle i 30 minutter. 

Stek pannekaker i teflonbelagt stekepanne. Bruk litt smør eller formfett i pannen mellom hver pannekake. 

Stable de stekte pannekakene oppå hverandre. Server nylaget. 

Tips

♥ Du kan bruke enten fersk spinat eller spinat som har vært frossen. Frossen spinat gir jevnere grønnfarge på pannekakene enn fersk spinat. Hvis du bruker frossen spinat, må du tine spinaten før du har den i food processoren (ikke ta med vannet som spinaten avgir ved tining). 

♥ Jeg ønsket skikkelig irrgrønne pannekaker, og brukte 125 g fersk spinat i tillegg til at jeg brukte 125 g tint spinat, altså 250 g spinat til sammen. Resultatet ser du på bildene, altså skikkelig supergrønne pannekaker. Merk at du vil smake spinaten hvis du bruker så mye som det jeg gjorde, så hold deg til 125 gram hvis du primært ønsker fargen uten særlig smak av spinat. 

♥ Tenker du å servere syltetøy til pannekakene, kan du tilsette 1 ts sukker. Ønsker du på den annen side å servere pannekakene med salt tilbehør, kan du i stedet tilsette 1 ts salt. Det går også an å tilsette både litt sukker og litt salt i pannekakerøren. 

♥ Pannekakene smaker best samme dag de er laget. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Jeg har laget denne flere ganger nå, kejmpegodt med bare sukker på syns jeg :) lager en stor porsjon og tar en pannekake m sukker til lunsj-dessert hver dag (må kose seg litt på hjemmekontor). Jeg varmer den et par minutter i stekeovnen. da er den som fersk :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift