Bananvafler med havre og kanel

Dette er sunne, lettvinte bananvafler, som lages med havremel.

Vaflene er sukkerfrie og kun søtet med modne bananer og litt vaniljesukker. 

Disse vaflene kan nytes når som helst på dagen, og passer til og med til en god frokost! 

 

 

Oppskriften gir ca. 8 vaffelplater.

 

Ingredienser:

♥ 2 egg
♥ 2 modne bananer
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 3 dl melk
♥ 3 dl havremel (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg, moste bananer, vaniljesukker, bakepulver og kanel. Jeg bruker food processor, men du kan også mose bananene med en gaffel og blande med resten.

 

 

Bland inn melk og havremel.

La deigen stå og svelle i 15 minutter. 

 

 

Stek vafler i smurt vaffeljern på middels varme. 

 

 

Server bananvaflene nystekte.

 

 

Kjempegode bananvafler med deilig smak og masse god næring! 

 

 

Nydelige med hjemmelaget skogsbærsyltetøy

 

 

Tips:

♥ Bruk skikkelig godt modne og søte bananer for å få god smak på vaflene. 

♥ Havremel fås kjøpt i mange matbutikker. Du kan alternativt bruke havregryn som du kverner til havremel i en food processor.

 

Favorittprodukt! 


♥ Ikke vend inn havregryn hele, for da vil vaflene ikke henge skikkelig sammen når du steker dem (ja, jeg har testet og lært "the hard way" Sarcastic .. ).

♥ Bananvaflene smaker aller best nystekte. 
 

Se også oppskrift på Bananvafler (som ikke er fullt så sunne).  

 

 

Kos deg med sunne, deilige bananvafler! 

 

 

Yum  Yum   Yum   

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Bananvafler med havre og kanel
Ingredienser

♥ 2 egg
♥ 2 modne bananer
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 3 dl melk
♥ 3 dl havremel (se tips)

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, moste bananer, vaniljesukker, bakepulver og kanel. Jeg bruker food processor, men du kan også mose bananene med en gaffel og blande med resten.

Bland inn melk og havremel. La deigen stå og svelle i 15 minutter. 

Stek vafler i smurt vaffeljern på middels varme. 

Server nystekte.

Tips

♥ Bruk skikkelig godt modne og søte bananer for å få god smak på vaflene. 

♥ Havremel fås kjøpt i mange matbutikker. Du kan alternativt bruke havregryn som du kverner til havremel i en food processor.

♥ Bananvaflene smaker aller best nystekte. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

9 kommentarer

Hei Kristine,

Hva bruker du til å smøre jernet med til denne oppskriften? Vaflene våre satt seg fast nemlig
Mvh Stine

Som svar på av Stine Muri (ikke bekreftet)

Jeg smører jernet med meierismør. Kan også bruke formspray, men viktig at jernet blir smurt jevnt og på begge sider. Det er også viktig at deigen får stå og svelle en stund før steking

Hei! Laga desse i dag, hadde ikkje havremel så eg brukte kverna havregryn i staden, og dei vart kjempegode! Takk for oppskrift :-)

Kjempegode! Jeg hadde ikke havremel, så tok 2/3 havregryn og kvernet med stavmikseren sammen med bananene og eggene og tilsatt resten med vanlig hvetemel. Ble kjempegode! 👍

Prøvde nettopp denne, ble veldig mislykka dessverre.. Satte seg fast i jernet og måtte skrape løs med kniv (bitene som falt ned var veldig gode da!) Men lurer på om jeg skal ha oppi smelta smør neste gang så platene ikke deler seg i vaffeljernet🙈 Jeg som hadde gleda meg til vafler!

Hei, det skal ikke være nødvendig å ha smeltet smør i røren. Men viktig at deigen står og sveller før steking (da sveller havremelet og deigen henger bedre sammen). Og viktig at vaffeljernet smøres godt på begge sider mellom hver vaffelplate.

Lagde røra i går kveld (brukte hele havregryn i blender med egg og bananer og det ble bra), ventet kun med bakepulver til i morges. Det funket kjempefint! Røra sto i kjøleskap over natten, og ble knallgode vafler til frokost. Jeg penslet jernet med olje, annenhver vaffel funket fint, mer enn det så satt det seg fast.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift