Verdens beste boller (stekt i airfryer)

Annonse: Cosori.no

Hei dere,

En av de mest populære oppskriftene her på Det søte liv er bolleoppskriften som jeg har kalt "Verdens beste boller". Gjærdeigen kjennetegnes av at melk, smør og melis gis et raskt oppkok og deretter avkjøles igjen før væsken blandes med gjær, kardemomme og hvetemel. Denne prosessen gir utrolig myke og luftige boller. Årsaken er visst nok at et oppkok av melken bryter ned et enzym som ellers demper heveprosessen. Uansett – dette er definitivt en av mine favorittoppskrifter!

Jeg fikk lyst til å teste ut hvordan bollene blir når de stekes i airfryer, og resultatet ble virkelig superbra! Smile

 

 

 

Disse lette, nydelige bollene er herlige som de er, og dessuten det perfekte utgangspunktet for å lage fastelavnsboller av på søndag!

 

 

Oppskriften gir ca. 20-22 boller.  


Ingredienser:

Gjærdeig:

♥ 5 dl helmelk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 800 g hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss
 


Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis i en kjele. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C, se tips).

Rør gjæren ut i væsken. Bland inn kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Deigen kan bakes ut med en gang, men kan også heve i 40 minutter (se tips).

 

 

Del deigen i jevnstore emner (ca 70 g deig per emne) og trill dem ut til runde boller.

 

 

Sett bollene på et bakepapirdekket brett og la dem heve i ca. 1 time.

 

 

Lang og god heving gir luftige boller!

 

 

Forvarm airfryeren.

Klipp gjerne til et stykke bakepapir som legges i bunnen av kurven.  

Sett bollene i kurven på airfryeren (til Cosori airfryer passer det å steke 9 boller av gangen).

 

 

Stek bollene ved 160°C i 15 minutter.

 

 

Dette er perfekt steketemperatur og lengde for å få gjennomstekte, fine boller når man steker disse bollene i en airfryer (i stekeovnen kreves mye sterkere varme).

 

 

Avkjøl bollene. 

 

 

Dryss over melis.

 

 

Nydelige, myke hveteboller stekt i airfryer!

 

 

 

Til fastelavnssøndag er det populært å fylle bollene med fløtekrem.

Pisk kremfløte med litt melis til en fast krem.

Skjær av toppen på bollene.

 

 

Sprøyt på søt, pisket fløtekrem.

 

 

Legg på toppene og sikt over litt ekstra melis.

 

 

Nydelige fastelavnsboller!

 

 

Tips:

♥ I denne oppskriften er det viktig at melkeblandingen så vidt når kokepunktet. Avkjølingen etterpå går raskere dersom du setter kjelen i en vaskekum fylt med kaldt vann.

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

♥ Det er ikke nødvendig å forheve deigen, men jeg pleier som regel å gjøre det fordi jeg synes deigen blir lettere å trille ut da. Det viktigste for å få vellykkede og luftige boller er imidlertid at bollene får etterheve i 1 time før steking.

♥ Jeg pensler ikke disse bollene fordi jeg uansett drysser melis på dem når de er avkjølt.

♥ Ikke åpne airfryeren før steketiden er over. Bollene skal altså ikke ristes underveis i steketiden slik som når man for eksempel lager pommes frites i en airfryer.

♥ Bollene er aller best nystekte. De du får til overs holder seg gode om du pakker dem inn i plast og oppbevarer kjølig. De er også veldig fine å fryse og tiner raskt.

 

 

Herlig at man kan steke superluftige hveteboller også uten stekeovn!

 

 

♥ Fastelavnsboller bør fylles med pisket fløtekrem på serveringsdagen, slik at kremen smaker helt fersk!

Du kan selvfølgelig gjerne fylle dem med mandelmasse, marsipan eller syltetøy i tillegg til pisket krem.

 

 

Cosori Airfryer har fått flere best i test-utmerkelser og finnes i flere modeller og farger, se utvalget på Cosori.no. Jeg bruker Cosori Premium Airfryer, som jeg kan anbefale varmt!

Etter at jeg anskaffet meg denne airfryeren i fjor, har jeg blant annet laget Churros, Donuts og Berlinerboller i den med stor suksess.

Nå som også mine yndlingsboller ble så vellykkede i airfryer, kommer jeg garantert til å teste ut enda flere ting fremover! Smile

 

RABATTKODE:

Det er for tiden kr. 1000 rabatt på nesten alle modellene airfryer på Cosori.no!

Du får dessuten ytterligere 10% rabatt på hele handlekurven samt fri frakt ved bruk av rabattkoden Detsoteliv10.

Følg også med på Instagram og Facebook hvor det i morgen vil komme en konkurranse der jeg deler ut 2 gratis airfryere fra Cosori til to heldige vinnere!!

 

 

 

God fornøyelse!  Smile

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Verdens beste boller (stekt i airfryer)
Ingredienser

Gjærdeig:
♥ 5 dl helmelk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 800 g hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør og melis i en kjele. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C, se tips). Rør gjæren ut i væsken. Bland inn kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Deigen kan bakes ut med en gang, men kan også heve i 40 minutter (se tips).

Del deigen i jevnstore emner (ca 70 g deig per emne) og trill dem ut til runde boller. Sett bollene på et bakepapirdekket brett og la dem heve i ca. 1 time. Lang og god heving gir luftige boller!

Forvarm airfryeren.

Klipp gjerne til et stykke bakepapir som legges i bunnen av kurven.  Sett bollene i kurven på airfryeren (til Cosori airfryer passer det å steke 9 boller av gangen).

Stek bollene ved 160°C i 15 minutter. Dette er perfekt steketemperatur og lengde for å få gjennomstekte, fine boller når man steker disse bollene i en airfryer (i stekeovnen kreves mye sterkere varme).

Avkjøl bollene. Dryss over melis.

FASTELAVNSBOLLER:
Til fastelavnssøndag er det populært å fylle bollene med fløtekrem:
Pisk kremfløte med litt melis til en fast krem. Skjær av toppen på bollene. Sprøyt på søt, pisket fløtekrem. Legg på toppene og sikt over litt ekstra melis. 

Tips

♥ I denne oppskriften er det viktig at melkeblandingen så vidt når kokepunktet. Avkjølingen etterpå går raskere dersom du setter kjelen i en vaskekum fylt med kaldt vann.

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

♥ Det er ikke nødvendig å forheve deigen, men jeg pleier som regel å gjøre det fordi jeg synes deigen blir lettere å trille ut da. Det viktigste for å få vellykkede og luftige boller er imidlertid at bollene får etterheve i 1 time før steking.

♥ Jeg pensler ikke disse bollene fordi jeg uansett drysser melis på dem når de er avkjølt.

♥ Ikke åpne airfryeren før steketiden er over. Bollene skal altså ikke ristes underveis i steketiden slik som når man for eksempel lager pommes frites i en airfryer.

♥ Bollene er aller best nystekte. De du får til overs holder seg gode om du pakker dem inn i plast og oppbevarer kjølig. De er også veldig fine å fryse og tiner raskt.

♥ Fastelavnsboller bør fylles med pisket fløtekrem på serveringsdagen, slik at kremen smaker helt fersk! Du kan selvfølgelig gjerne fylle dem med mandelmasse, marsipan eller syltetøy i tillegg til pisket krem.

Kakekategori
Allergier og preferanser

8 kommentarer

Hei!
Jeg har så lyst til å prøve å bake i airfryer, men lurer på om man må ha er spesielt underlag som baksten skal ligge på? Kan man ha bakepapir i bunnen?

Hei, disse ser virkelige gode ut. Tenker jeg prøver å bake de i påska. Vi elsker boller. Har du prøvd å bake disse glutenfrie? Hvis ja, hvilken mel bruker du? Synes det er så forskjell fra mel til mel.

Hei prøvde å lage bollene men de ble helt ødelagte når jeg skulle legge de i airfryeren etter heving,hvordan gjorde du det?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift